Gulasz wołowy jest pysznym i sycącym daniem. To prawda, że trzeba poświęcić sporo czasu na jego przygotowanie, ale naprawdę warto. Podany z kaszą i zasmażanymi buraczkami
kuchnia doskiJak już kiedyś pisałam, uwielbiam buraki pod każdą postacią. Preferuję jednak buraki pieczone, ponieważ w przeciwieństwie do buraków gotowanych, zachowująone swój piękny kolor, bogactwo smaku i
kuchnia doskiDelikatny KREM Z SELERA I Z ZIEMNIAKÓW sprawdzi się na szybki i... Artykuł KREM Z SELERA I ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDzisiejsza propozycja śniadaniowa to owsianka z owocami. Posiłek bardzo pożywny i zdrowy. Tak podana owsianka skusi nawet małego niejadka :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka
kuchnia doskiCzereśnie. Lila pokochała te małe czerwone kuleczki tak bardzo, że jak tylko widziała szpaki grasujące na drzewie to mówiła "zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!" Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami. II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comIndii. To tofu – ‘ To hpu’ – jedzone jest każdego dnia, i tak jak Chińskie – w wielu postaciach – krakersów, chrupek, głęboko smażonych kostek, na surowo, na gorąco w sałatkach i zupach. SPOSÓB I W duży garnek wlewamy 2 litry wody i wsypujemy odważoną mąkę – całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową – mąka nie może zostawić żadnych grudek, a mieszana zacznie się pienić. Zostawiamy garnek(...)bardziej gorzkawe tofu niż pierwszy. To tofu powinno też być bardziej zwarte i zbite. - I jedno i drugie tofu nadaje się do panierowania, głębokiego smażenia, jedzenia na surowo w zupach, sałatkach czy spring rollsach. – Ściereczka to element obowiązkowy! – naszykujcie taką, której nie jest Wam żal bo na pewno zabarwi się od kurkumy – mocno farbuje
Karo in the KitchenCo roku na przełomie maja i czerwca wyczekuję kiedy polskie sklepy zaczną sprowadzać młodą kapustę, bo tylko tak mogę ją kupić. W końcu się doczekałam i
kuchnia doskiGulasz wołowy. Podawany najlepiej z kasza gryczaną. Klasyka polskiej kuchni, smaczny i prosty do zrobienia. Jedni wolą gęstszy, inni bardziej jak zupę - w zasadzie wszystko jedno, bo zawsze smakuje wybornie i nie da się go zepsuć. Jedynie kwestia podania (z kaszą, z ziemniakami lub np jako gęstą zupę z kromką chleba). I obowiązkowo z ogórkiem kiszonym/konserwowym. Mój jest bardziej warzywny
Snejkusiowe Przepisymałym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę. Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę
Camilla w kuchniDziś zjedliśmy pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapki ze świeżo upieczonego chlebka z pastą z awokado. Awokado zawiera dużo witamin i innych ważnych składników odżywczych
kuchnia doskiDzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszną i soczystą pieczeń wołową, którą przyrządza mój partner. Po upieczeniu mięsko dosłownie rozpływa się w ustach. Nawet nasz 3 letni
kuchnia doskizalewamy maślanką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki - podajemy z jajkiem podzielonym na ćwiartki lub połówki. Smacznego :) 1 duuuża porcja zupy z całym jajkiem - to tylko 197 kcal :) - białka - 15,7 g - tłuszcz - 9,9 g - węglowodany - 17,45 g - błonnik - 4,5 g Zapraszam na fanpage
Moje Kuchenne Rewelacjedomu gotowała mama, i praktycznie każdy obiad wyglądał w ten sposób, więc mam uraz z dzieciństwa. Tak sam jak przez mamę miałam długo wstręt do pomarańczowego koloru, przez jedną zupę jaką zrobiła, była ohydna, nie wiem dokładnie z czego, ale była pomarańczowa. Do dziś mamie wypominam tą zupę (od ponad 20 lat), a ona mi odbija pałeczkę, wypominając kurtkę taty
greenscarfUwielbiam kapuśniak. W ogóle bardzo kocham kwaśne zupy. Zimną często robię kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu, nie tylko tym co muszą dbać o linię. Składniki: główka młodej kapusty 0,5 l. przecieru pomidorowego 2 cebule włoszczyzna 7 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz słodka papryka cukier pęczek koperku
Pobite gary BarbaryWczoraj mieliście okazję przeczytać recenzję książki „Szczęśliwe garnki extra” a dzisiaj mamy dla Was z niej przepis – zupę kalafiorową ze szparagami
Kuchenne Wariacje