Muszę powiedzieć , że zupa wyszła wyśmienita.Połączenie dyni i cukini stworzyło niezłą parę , a świeży lubczyk do niej dodany spowił całošć i sprawił , że zupa wyszła doskonała.Bardzo przepis polecam!. 1 mała dynia 2 małe cukinie( kawałek zostawić ze skórką) 1 papryka świeża czerwona 2 litry wody 1 cebula śmietanka kremówka 30% ok.0.5 szkl. świeży lubczyk
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiTym razem mamy coś dla miłośników bezglutenowych wypieków. Idealnie kruche ciasteczka z mąki ryżowej z dodatkiem żurawiny i mocnym aromatem kokosa. Mam nadzieję, że i Wam
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTakie babeczki świetnie sprawdzają się na przyjęciach dla dzieci. Są małe i naprawdę pyszne :) Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają :) Składniki: 1,5
kuchnia doskiwsypujemy kaszę jęczmienną, zagotowujemy mieszając, następnie zmniejszamy płomień pod garnkiem, dodajemy opłukane i posiekane natki pietruszki i selera, dodajemy jarzynkę w proszku, przykrywamy i gotujemy na małym płomieniu, aż zupa zrobi się lekko kleista. Ćwiartkę wyjąć, drobno pokroić mięso i ponownie dodać do garnka z zupą, doprawić do smaku
Camilla w kuchniFrancuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba
dolcevitainmykitchenBarazek - małe, kruche ciasteczka, obsypane z jednej strony sezamem, a z drugiej pistacjami, są jednym z najpopularniejszych dodatków do kawy i herbaty w krajach Bliskiego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTradycyjne domowe kopytka - banalnie proste do przygotowania, tanie i smaczne. Można je podawać do gulaszu, duszonego mięsa i sosów grzybowych albo podsmażone z cebulką i skwarkami
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagotujemy przez 10min. Doprawiamy ostra paprykę w proszku, solą i pieprzem i jeszcze chwilę razem dusimy. Smacznego leczo z cukinią Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Tureckie Pide Zupa krem z cukinii Włoska zupa krem z pomidorów Artykuł Przepis na leczo z cukinią pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakucodziennym żywieniu jest śniadanie 😊, bo piszę o tym chyba zawsze przy okazji postów z przepisami na śniadanie właśnie. Zamiast tego napiszę może, że owsianka to moja ulubiona i jedyna zupa mleczna, którą jadałam z apetytem w dzieciństwie. A tak przy okazji, to kto tak jak ja przeżywał koszmary jedzenia codziennie zup mlecznych ? 😁 Na blogu pojawiło się już kilka przepisów
Kulinarne przygody Gatitysosie śmietanowym z makaronem długie wstążki od Lubelli. A u Was jakie wykorzystanie grzybów można spotkać? Ja najwięcej grzybów ususzyłam inne zamroziłam a jeszcze inne wykorzystałam na bieżąco do zup i sosów. Zapraszam również do konkursu pod hasłem „LubelLOVE Inspiracje – LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW” Składniki na 3 porcje: 200-250 gram makaronu wstążki długie nr 11 od Lubella 500 gram(...)świeżych grzybów 100 gram masła 1 cebula 200 gram śmietany do zup i sosów 1 łyżka mąki 500 ml wody sól ziołowa pieprz cytrynowy Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulkę w piórka oraz grzyby. Małe w całości
Życie zaczyna się w kuchniPo raz kolejny wracam do starych sprawdzonych przepisów. Tym razem padło na placki ziemniaczane, jedno z naszych ulubionych dań. Poniżej znajdziecie przepis podstawowy, bez żadnych dodatków
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszna, aromatyczna i rozgrzewająca zupa z dyni - doskonała na jesienne i zimowe chody :) SKŁADNIKI 1,2 kg dyni (ze skórką i pestkami) 1 cebula 5 pomidorów 4 ząbki czosnku 0.5 l bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 60 ml mleka kokosowego sól, pieprz kurkuma, kumin, ostra papryka oregano pestki dyni PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, dynię kroimy na kawałki
Moje Kuchenne Rewelacjeodmianą i stanie się ulubionym śniadaniem na nadchodzące chłodne dni. Jak poznałam Pana męża to zastrzegł mi, że nie lubi absolutnie trzech rzeczy - owsianki, gotowanej marchewki i grochowej zupy z grzankami. Po jakimś czasie udało mi się odczarować te koszmary i nigdy już nie zostaje z obiadu duszona marchewka z masłem, zapach owsianki zawsze wprawia Pana męża w dobry(...)nastrój, a zupa grochowa z grzankami stała się jego najulubieńszą, zważywszy że zawsze trzeba łapać szybko grzanki zanim dzieci zjedzą je ukradkiem przed obiadem. Podany przepis jest na jedną sporą porcje. Spróbujcie koniecznie! Potrzebujecie 1/3 szklanki płatków owsianych 2/3 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki śmietany kremówki 1/2 ziarenek laski wanilii (można pominąć) szczypta soli Ponad
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktylko gotowane, ale także surowe - w takim przypadku same różyczki. W wersji gotowanej warto jeść także łodygi, gdyż zawierają dużo chlorofilu oraz selen. Brokuły idealnie nadają się do zup krem, do sałatek, a także jako dodatek do dań. Brokuły gotuje się krótko - około 5 minut - można blanszować i gotować na parze. Zupa krem z brokułów : http://kuchenneinnowacje.blogspot.com/2016/05/brokuowa-zupa-krem.html Źródła
Kuchenne innowacjeUgotowałam wczoraj budyń, ale... jakoś straciłam na niego ochotę. Wyrzucić było szkoda, bo nienawidzę marnowania jedzenia. Powstał więc krem budyniowy, ale żeby nadać mu nieco odmiennego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata