cannelloni zamiast tradycyjnej szynki parmeńskiej:) Wegeterianie powinni być zachwyceni! https://frosch.blogspot.de/2016/06/szparagowe-cannelloni.html Spaghetti dla bardzo wybrednych i wymagających smakoszy - z białymi szparagami i truflami! https://frosch.blogspot.de/2017/05/spaghetti-z-biaymi-szparagami-i-truflami.html Szparagowy klasyk - zupa krem z białych szparagów:) Przygotowanie zupy wymaga trochę zachodu, ale warto! http://frosch.blogspot.de/2014/05/zupa-krem-z-bialych-szparagow.html Ziołowe naleśniki z fioletowymin szparagami smakują rewelacyjnie:) http://frosch.blogspot.de/2014/05/fioletowe-szparagi-z-ziolowymi.html Sałatka z zielonymi szparagami i zielonym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najprostszy deser na swiecie: owoce w cieście francuskim. Bez owijania, nakrywania, długiego czekania. Przepis jest genialny w swojej prostocie. Rozwijamy rulonik, nakładamy połówki jabłek i gruszek
dolcevitainmykitchensobie z tego sprawę, że jest źródłem cennych składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Pietruszka to bardzo uniwersalne warzywo przyprawowe pochodzące z regionu Morza Śródziemnego. Korzeń pietruszki używany jest głównie do zup (wchodzi w skład włoszczyzny), a natka pietruszki używana jest zarówno do poprawiania smaku, jak i wyglądu potrawy. Tymczasem zarówno korzeń, jak i natka wykazują właściwości lecznicze, znane i wykorzystywane(...)pietruszki zawiera więcej witaminy C niż cytrusy - w 100 g ziela około 200 mg żucie natki pietruszki usuwa zapach czosnku z oddechu Przepisy z pietruszką 1) ZIELONA LEMONIADA 2) ZUPA Z PIETRUSZKI I GRUSZKI 3) FRYTKI Z WARZYW SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I SERA PLEŚNIOWEGO
Kuchnia MagdaLenyPieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w trochę innej odsłonie. Idealny pomysł na przystawkę czy na imprezę. Poniżej przedstawiam przepis i potrzebne składniki do wykonania tego prostego dania. Składniki: 400 g pieczarek 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 50 g żółtego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Francuska tarta z gruszka i serem roguefort to szybki i sprawdzony przepis na każdą imprezę. Kruche ciasto francuskie, soczysta gruszka, kremowy ser i ziołowy smak tymianku
dolcevitainmykitchenZielona zupa detox Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia 2 garści szpinaku 2 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 garść świeżej bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól niskosodowa i pieprz do smaku Wykonanie: Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, szpinak opłukać, ząbki
Wino Francja KuchniaKrokiety serowo szparagowe to nowość w naszej kuchni. Zaczęło się od kilku kilogramów szparagów, które dostałam od znajomych. Szparagi mają wg mnie jedną zasadniczą wadę - trzeba
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGdy ciepełko za oknem tak nas rozpieszcza , wtedy w ogóle nie chce mi się jeść , za to mam ogromną ochotę na przeróżne soki i koktajle . Dziś
Kawa z mlekiembotwinkę? Składniki: 1-2 pęczki botwinki 1 nieduża marchewka 1 l bulionu (warzywnego lub mięsnego) 1 burak (upieczony lub ugotowany na Czytaj dalej... Artykuł Botwinka – wiosenna zupa pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuZupa delikatna w smaku ,jak za dawnych lat.Przepis z mojego domu.Polecam wypróbować!. 1 kalafior 2-3 łyżki octu 3-4 ziemniaki 5 dag.masła 1 litr mleka 1/2 szkl .śmietany 12% 1 łyżka posiekanej natki sól pieprz gałka muszkatołowa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kalafior czyścimy,dzielimy na różyczki,myjemy w zakwaszonej wodzie z octem.Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 min.,odcedzamy.Obieramy ziemniaki,myjemy(...)przykryciem przez 5 min.,dodajemy mleko,sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu 20-30 min.aż ziemniaki i kalafior będą miękkie.Rozrobić w kubku śmietanę z odrobiną zupy,dolewamy do garnka dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej,doprawiamy,zagotowujemy.Posypujemy posiekaną natką pietruszki.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałatka z awokado to pyszna propozycja na letnie dni. Nazwałam ją w skrócie sałatka z awokado, a właściwie powinna się nazywać sałatka z mango, mozarella i
dolcevitainmykitchenRozgrzewający krem ziemniaczano - czosnkowy W związku z ochłodzeniem klimatycznym w końcu kwietnia interwencja kulinarna - Zupa z ziemniaków, dużej ilości czosnku oraz przypraw podlana białym winem! Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 4 ziemniaki 1 cebula 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 100 ml białego wytrawnego wina 500 ml wywaru warzywnego 1 łyżka oliwy
Wino Francja KuchniaDla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNa długi weekend majowy przygotowałam dla Was grecką sałatkę z makaronem i sałatkę z awokado. Zastanawiałam się, czy podać oba przepisy w jednym poście. Pogoda jest
dolcevitainmykitchen