zupę mix kalafiorów mrożonych z włoszczyzną = zagotować wodę z mięsem gulaszowym z indyka, zebrać "szumowiny" z wywaru, wsypać mrożoną zupę z kalafiorami, zagotować dodać drobno pokrojoną kapustę, zagotować dodać pokrojoną w kostki cukinię, wsypać kucharka, gotować wszystko z 15 minut na średnim ogniu makaron świderki ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić na durszlak zupę przyprawić pieprzem mielonym, podawać
W Mojej Kuchni Lubięwywaru. Dodałem liść laurowy, ziele angielskie, kminek, ziarenka pieprzu, doprawiłem solą. Gotowałem około 45 minut. Pod koniec gotowania wsypałem lubczyk i pieprz mielony. Zdjąłem z ognia, wyjąłem mięso, które po pokrojeniu dodałem ponownie do zupy. Wrzuciłem na koniec posiekany koperek i natkę pietruszki
R'n'G KitchenKOLACJA K:284.2 / B:27.1 / T:12.3 / W:16.2 / Błonnik:7.3 ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z BAZYLIOWYMI PULPETAMI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Wywar z warzyw (gotowy) – 800 g (3.2 x Szklanka) Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) – 200 g (2 x Porcja) Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka(...)dużą kostkę i gotuj do miękkości na wywarze. 2. Zmiksuj warzywa na krem razem ze szpinakiem. Dopraw do smaku. 3. Mięso mielone dopraw, dodaj listki bazylii, uformuj pulpety i usmaż. 5. Na talerzu wyłóż pulpety i zalej zupą. SUMA Kalorie: 1524.0 kcal Białka: 71.5 g Tłuszcze: 56.3 g Węglowodany: 170.2 g Błonnik: 44.6 g Artykuł Przykładowy jadłospis odchudzający
Powiedz dietom nietrafia do zupy, to zostaje go jeszcze całkiem sporo. Wtedy kombinuję na 1000 sposobów, aby mięsko smacznie wykorzystać. Robię klasyczne mielone albo warzywno-drobiowe mielone z pysznym jarzynowym sosie. W ten sposób nic się nie marnuje, a ja mam pyszny obiad na co najmniej 2 dni ;-))) Składniki na klopsiki: ugoto wane mięso drobiowe
Walijskie Pichcenieczasami tak Wracając do zupy , jest pyszna , a ta konkretna wersja śmietki , na pewno zostanie przeze mnie powtórzona już całkiem świadomie . Dlatego też ją spisuję i publikuję , wtedy moja skleroza będzie mogła zerknąć jak zapomni , co zgarnęłam do gara że było tak pyszne składniki na niepełny garnek 3 l : 0,4 kg mielonego mięsa wołowego ,siedziało w zamrażarce już(...)łyżka smalcu Na smalcu podsmażamy mocno mięso mielone . Jak się zrumieni , przekładamy do garnka . Na tej samej patelni, smażymy również pokrojone w dowolne kawałki : paprykę , cebulę , pieczarki i posiekany czosnek . Jak warzywa nieco zmiękną dodajemy pokrojoną kiełbasę i smażymy aż wszystko będzie porządnie przypieczone. Pod koniec smażenia dodajemy oba rodzaje papryki mielonej i smażymy mieszając, jeszcze chwilkę . Przekładamy
Ogrodnik w podróżyprostu odpowiedzią jest fakt, że jest równie smaczna jak tradycyjne gołąbki :) W każdym razie zachęcam do jej spróbowania, bo ugotowanie tej zupy to zaledwie pół godziny. Spróbujcie :) Składniki: pół główki kapusty 50dag mięsa mielonego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku torebka ryżu mały słoiczek koncetratu pomidorowego (ok200g) 2-3 litry bulionu liśc laurowy ziele angielskie sól, pieprz przyprawa(...)przyprawa do mięsa mielonego. W międzyczasie obieramy i drobno siekamy cebulę w kostkę. Dodajemy do mięsa i podsmażamy. Kapustę siekamy wkładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy do niej liść laurowy, ziele angielskie oraz ryż wysypany z saszetki (lub 100g ryżu sypkiego). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut. Przekładamy do garnka mięso. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, paprykę słodką
ChilliJemykolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą oraz miętą - miodzio! :) Bataty: 4 większe
Cooking MonsterJeden z pomysłów na wykorzystanie mięsa i warzyw z zupy. Staram się robić z niego różne potrawy bo ugotowany kurczak w sosie po prostu już mi
Buniabaje w kuchnipora przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, wegeta, pieprz cyanne 2 łyżki oliwy z oliwek 1/ 2 kostki do zup i sosów ( grzybowa i rosół z kury ) 2 szklanki wody 40 ml białego wytrawnego wina Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do głębokiego naczynia i mieszamy je razem z jajkiem, 3 ząbkami czosnku który przeciskamy, kurkuma, drobno posiekaną natką i przyprawami
ClauditteMissCookingKiedyś nie wyobrażałam sobie bezmięsnych obiadów, bo przecież albo zupa, albo drugie danie musiało być z mięsem. Zupa nie na mięsie?? Nigdy! Teraz podchodzę do tego zupełnie inaczej. Zupą bez mięsa też można się najeść, a dodatkowo człowiek czuje się lżej. Jest jeszcze jeden aspekt mojego prawie-wegetarianizmu: środowisko naturalne. Na razie jednak zapraszam Was do stołu. Składniki: około(...)całość razem przez około minutę, wtedy jarmuż jest lekko al dente. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia, dodać masło. Zupę podawać przyprawioną mielonymi płatkami chilli. Ta zupa jest przynajmniej tak samo smaczna, jak ta, którą ugotowalibyśmy na mięsie. A skoro tak, to czy codziennie musimy jeść mięso? Tak naprawdę, to nasze codzienne wybory wpływają na klimat, także te związane
Codzienna kuchnia niecodziennaZupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego. Pod koniec gotowania wlewam śmietankę. Następnie
Kuchnia co dniaZupa o najbardziej intensywnym kolorze:D może ona obudzi wiosnę !! Zupa Marchewkowa z pikantnymi klopsikami SKŁADNIKI: 5 dużych marchewek 1 ziemniak łyżka masła 200-300 ml śmietany 12% mięso mielone cebula sól, pieprz, ostra papryczka bułka tarta, jajko Marchewkę i ziemniaka kroimy w na mniejsze kawałki , gotujemy na parze do miękkości. Następnie dolewamy masło i jogurt. Blenderujemy(...)doprawiając solą i pieprzem. Klopsiki robimy z mięsa mielonego wieprzowego, dodając pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i papryczkę, jajko i odpowiednią ilość bułki tartej. Formujemy małe klopsiki i smażymy na oleju. Zupę podałam z klopsikami i szczypiorkiem Smacznego!!! Oby do wiosny
MarciochaKucharzywyjmuję mięso, marchew i odstawiam do wystudzenia. Wywaru nie wylewam tylko odlewam szklankę wywaru który dodam do pasztetu, a na pozostałym ugotuję zupę. Przygotowanie pasztetu: Składniki na pasztet możemy rozdrobnić blenderem lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku. Z ugotowanych i wystudzonych ćwiartek kurczaka zdejmuję skórę (wyrzucam) i obieram z mięsa. W maszynce do mielenia mięsa mielę
Uwaga Babcia Gotujemięsa wieprzowego od łopatki 0,4 kg podgardla wieprzowego około 50 g soli peklowej (peklosoli), pieprz mielony, około 2 płaskich, łyżeczek od herbaty 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka mielonej gorczycy białej 1/2 łyżeczki mielonego liścia laurowego 1 płaska łyżeczka od herbaty- cukru woda 1 szklanka 1 łyżka ( od zupy ) żelatyny wieprzowej Łopatkę
Ogrodnik w podróżySposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do pasztetu wykorzystuję też marchewki i pietruszkę z zupy. Mięso z kurczaka (oddzielone od kości) zmielić w maszynce do mielenia wraz z marchewkami
Bulliosolą, białym pieprzem i cayenne a następnie zmiksuj całość blenderem. Gotową zupę wlej do miseczek - dodaj papryczkę, posyp parmezanem i udekoruj świeżą bazylią. Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym lub gotowanymi klopsikami z mięsa mielonego
Alutka-GotujeSzczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński
gotuj ze mnąpożywne zupy. W zasadzie przygotowanie takich pyszności, nie nastręcza wielu problemów. Zazwyczaj ląduje w nich to, co jest pod ręką do wykorzystania. Większość zup, zazwyczaj najlepsza jest na drugi dzień. Składniki 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 marchew 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 2 średniej wielkości ziemniaki 3 łyżki oleju 1 por (biała część(...)brokułu 1,5 l bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jarzyny i ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony w piórka por, pokrojony seler naciowy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na średnim ogniu. Wrzucamy posiekaną kapustę, podzielonego
R'n'G Kitchenpozostali Panowie byli bardzo pomocni, podpytywali co chcemy ugotować, doradzali, co można by dodać dla polepszenia smaku potraw :) Postanowiłyśmy wykonać rybną zupę a'la leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku
Moje Kuchenne Rewelacje