zupa z mięsem mielonym - 2166 przepisów (strona:19/145)

GOŁĄBKI TRADYCYJNE Z MIĘSEM I RYŻEM 226

swoje mięso z rosołu i sami zmielicie do gołąbków. Akurat jest potrzebny rosół lub bulion do tego przepisu więc warto użyć mięsa z przygotowanej zupy. SKŁADNIKI : kapusta – 1 główka ryż – 40 dkg mięso mielone – 40 dkg cebula – 1 sztuka bulion lub rosół – 2 szklanki olej – kilka łyżek do przesmażenia przyprawa do mielonego lub papryka słodka sól i pieprz

kuchniabellissima.wordpress.com
Kapuśniak na golonkach 106

marchewka 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 średniej wielkości ziemniaki 2 golonki wieprzowe pakowane próżniowo natarte przyprawami 500 g kiszonej kapusty 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego mielony kminek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jarzyny ścieramy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, golonki, zalewamy zimną wodą(...)pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę. Gotujemy 10-15 min, po czym dodajemy sok z kapusty (ilość zależna od preferencji smakowych). Gotujemy do miękkości warzyw. Mięso wyciągamy, dzielimy   na mniejsze kawałki. Zupę doprawiamy do smaku mielonym kminkiem, solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Zupa gołąbkowa 169

gołąbki bez zawijania, ale ta zupa niekoniecznie cieszy się podobną popularnością... nieprawidłowo! Jest szybka, wbrew pozorom nie jest po prostu kapuśniakiem z mięsem mielonym i potrafi zaskoczyć. Naprawdę polecam. :) 500g mięsa mielonego z łopatki ok. 300g białej kapusty 1 saszetka białego ryżu (ok. 100g) 2 marchewki 1 średni seler 3 pietruszki 1 duża cebula olej do smażenia(...)niego także torebkę ryżu. Gotujemy wszystko do miękkości, po czym ryż wysypujemy z torebki do zupy. Umieszczamy w garnku także starte wcześniej, ugotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim posiekaną cebulę. Gdy będzie gotowa, wkładamy do niej mięso mielone, które traktujemy nieco widelcem, by usmażyło się w jednym kawałku. ;) Dodajemy sól oraz pieprz

Kuchenna Kontrrewolucya
Tortilla z sosem i mięsem mielonym 229

Inspiracją do tego dania był sos bolonese. Z racji, że ostatnio dosć czesto u nas w domu był makaron postanowilam troszkę zmodernizować moj tradycyjny przepis na

Kuchnia Pełna Pasji
ZUPA POROWO-ZIEMNIACZANA 110

ziemniaki, 1 l bulionu, sól, pieprz, 1 serek śmietankowy topiony, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła Pulpeciki: 30 dag mięsa mielonego, 1 mała kajzerka, 1 jajko, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz, ząbek czosnku, bułka tarta  WYKONANIE Zupa: Pory kroimy w plastry, podsmażamy na rozgrzanym maśle, gdy por zmięknie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, podlewamy bulionem, gotujemy do miękkości(...)doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem, następnie dodajemy serek, mieszamy aż się rozpuści. Wszystko razem miksujemy na krem. Podajemy z pulpecikami. Pulpeciki: Mięso mieszamy z odciśniętą z wody bułką, dodajemy jajko, przyprawy i czosnek. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce, smażymy ze wszystkich stron

słodki bratek
Zupa ze świeżych grzybów 131

zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy i specjalną spiralą wydrążamy z nich świderki (to co zostanie można nadziać np. mięsem mielonym i upiec). Jeśli nie mamy takiego przyrządu, ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy zahartowaną śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku

Smakołyki Asi
szybkowar-papryki drobiowo-ryżowe z zieleniną... 126

Składniki: papryka żółta 8 sztuk, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, ryż ugotowany 2 woreczki, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka 1 sztuka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, woda 2 szklanki mięso mielone drobiowe dokładnie wyrobić z ugotowanym ryżem, przyprawami, jajkiem, posiekaną zieleniną

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa meksykańska 115

Aromatyczna pikantna zupa którą robi się dość szybko. 500 gram mięsa mielonego najlepiej wołowego 1 puszka fasoli czerwonej pół puszki kukurydzy 1 średnia papryka czerwona 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (można zastąpić pasatą lub przecierem pomidorowym) Opcjonalnie 2 marchewki średnie Przyprawa do chili con carne( całe opakowanie) lub kmin rzymski, kolendra mielona ,pieprz cayenne, papryka słodka

Andzia Pichci
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 79

Smakowite, tradycyjne klopsiki w sosie cytrynowym - czyli giouvarlakia avgolemono.  Grecki przepis z mielonym mięsem wołowym i ryżem ! Klopsiki te, nadają się na czas

Rita creative
Co Lila jadła w środę ? 22 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 181

Ślimaczki czyli naleśniki na mleku roślinnym z jabłkiem. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa brokułowa. II Danie 16:00 Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Podwieczorek 17:30 Gofry owsiane z bananem i jogurtem. Znalazłam przepis na jakieś stronie, ale powiem szczerze, że nie przypadły mi do gustu

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
USZKA Z GRZYBAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 184

mąki orkiszowej typ750   (lub 500g pszennej tortowej) - 10g masła klarowanego - 315g (ml) gorącej wody Składniki farszu: - 100-120g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) - 200g cebuli - sól i świeżo mielony pieprz - 1 liść laurowy (ja nie dałam) - szczypta pieprzu cayenne (nie dałam) - 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego Przygotowanie uszek zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przelewamy zimną wodą(...)grzybowy można zamrozić w woreczkach do kostek lodu, przyda się jako bulion do zup, sosów grzybowych, itp.) i mielimy w maszynce do mięsa. Do cebuli dodajemy zmielone grzyby i dusimy całość ok.2-3 minuty, do odparowania nadmiaru płynów. Doprawiamy solą (ok. 3/4 małej, płaskiej łyżeczki) i świeżo mielonym pieprzem (ok.1/2 łyżeczki) do smaku. Farsz powinien być dość wyrazisty. Gotowy

Smaczne Zdrowe
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 262

kliknięciu w nazwę dania lub zdjęcie :) 1. Placki ziemniaczane na gotowanych ziemniakach 2. Pierogi leniwe z ziemniakami i twarogiem 3. Zapiekane ziemniaki z mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane  5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem

Przepisy Aleksandry
Zupa ostro-kwaśna 189

kwaśnością - imbir, chilli, sos sojowy, pędy bambusa i grzybki mun, wszystko to sprawi, że zupa ta jest idealna. Rozgrzeje i nasyci każdego :)  Zupa ostro-kwaśna  SKŁADNIKI: 400-500 g mięsa mielonego wieprzowego 5 łyżek oliwy 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka czerwonego octu winnego 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka imbiru w proszku 1 l bulionu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krzepiąca zupa 143

miarę ładnego i gotowego zaspokoić nawet największe głodomory? Dziś znalazłam na to odpowiedź i wszyscy w domu zgodnie najedli się ... zupą. KRZEPIĄCA ZUPA CHŁOPSKA  Składniki na 5-6 porcji : 420 g mięsa mielonego 1 cebula pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku posiekany w plasterki 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła klarowanego 3/4 puszki kukurydzy (bez soku(...)pokrój w kostkę.  W oddzielnym rondlu ugotuj bulion. Do dużego garnka wlej olej i wrzuć masło, niech się rozpuści. Na małym ogniu zeszklij cebulę i czosnek. Wrzuć mięso mielone, rozdrobnij łopatką i dokładnie obsmaż. Dodaj przyprawy : sól, pieprz, kurkumę, kmin i paprykę, wymieszaj i podsmażaj jeszcze 2 minuty.  Dodaj kukurydzę i smaż przez chwilę. Następnie wrzuć marchewkę

Gotowanie to kochanie
Zupa koperkowa z pulpecikami 159

dodać kaszę... Zastanowię się jeszcze nad tą koncepcją. Na razie zupa koperkowa w tradycyjnym wydaniu. Składniki: marchew – 4 szt. ziemniaki – 3 szt. seler – 1/3 szt. cebula – 1 szt. por – ok. 5 cm koperek – 3 pęczki pęczak – 4 łyżki przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie Pulpeciki: mięso mielone – 400 gram ½ suchej bułki 1 jajko przyprawy Warzywa kroimy w kostkę(...)jeśli pokroję. Koperek siekamy, kłącza można zostawić w całości, związać je i ugotować w zupie. Będzie jeszcze bardziej koperkowa. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut i dodajemy pęczak. Pęczak powinien gotować się około 13 minut. Mięso mielone (najlepiej pomieszać 1:1 wieprzowe i drobiowe) mieszamy z jajkiem, namoczoną i odciśniętą

Gotuj z Misiem