zupa z bialej kapusty - 723 przepisów (strona:13/49)

Surówka z pora i jabłka 296

kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem w sosie pieczarkowo-porowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z pora i jabłka – Składniki: 1 duży por (tylko biała i jasnozielona część) – ok. 230 g (waga białej

Kulinarne Przeboje
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 239

można zastąpić kapustą pekińską, szpinakiem) 1 łyżka wodorostów wakame 1/2 małej papryczki chili szczypiorek 1/2 łyżeczki czarnego lub białego sezamu Przygotowanie: Bulion zagotować i dodać kapustę pok choi. Blanszować przez 3 minuty, następnie przełożyć kapustę do miseczki w której będzie podawana zupa. Garnek z bulionem zdjąć z ognia i dodać pastę miso.  Ewentualnie d oprawić sosem sojowym i dodać

Codziennik Kuchenny
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 158

dodatkiem mleczka kokosowego. Danie smakuje rewelacyjne podane z keksem gęstego jogurtu naturalnego i białym ryżem lub makaronem. Polecam! GOŁĄBKOWY KOCIOŁEK Z MŁODĄ KAPUSTĄ PRZEPIS TUTAJ Obiad jednogarnkowy, który szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom popularnych gołąbków. Mięsno-ryżowe klopsiki w sosie pomidorowym duszone z młodą kapustą, to proste w przygotowaniu danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie. CHILLI Z MIĘSEM MIELONYM(...)którego przygotowanie zajmie nam zaledwie około 30 minut . ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW PRZEPIS TUTAJ Delikatna i aromatyczna zupa krem z białych szparagów. Coś pysznego! BŁYSKAWICZNE GOŁĄBKI – BEZ ZAWIJANIA PRZEPIS TUTAJ Tak zwane oszukane albo leniwe gołąbki czyli niezawijane w kapustę tak jak tradycyjne, choć w smaku prawie, że identyczne. Bardzo smaczne, łatwe i szybkie danie. WIEPRZOWO-JAGLANE KLOPSIKI

Blog z Apetytem
Barszcz ukraiński 316

zupa pieczarkowa – zupa jarzynowa – najlepsza ogórkowa BARSZCZ UKRAIŃSKI PRZYGOTOWANIE: 2 h ILOŚĆ PORCJI: 6-8 SKŁADNIKI: – 400 g żeberek surowych lub 500 g kości wieprzowych – 4 średnie buraczki – 2 cebule – 2 marchewki – 1 mała pietruszka – 1/4 selera – 200 g kapusty kiszonej – 600 g ziemniaków – 1 puszka białej fasoli lub szklanka(...)dodaj warzywa oraz poszatkowaną kiszoną kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj około 30 minut. W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój je w mniejszą kostkę. Gotuj je w osobnym garnku w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu dodaj ziemniaki wraz z wodą w której się gotowały do zupy, dołóż także białą fasolę. To czas na ostatnie

nietylkopasta.pl
Risotto z kurczakiem i kurkami 140

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową 169

Rozgrzewająca zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagowąSkładniki:  duża kość schabowa  1 mała cebula 1/4 główki młodej białej kapusty  300 g brukselki  300 g żółtej fasolki szparagowej kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca 3 listki laurowe 3 średnie marchewki  2 małe pietruszki   sól i pieprz  Przygotowanie:  Warzywa myjemy

Moja smaczna kuchnia
Zupa pomidorowa z kapustą kiszoną i kluskami 124

Kolejna zupka..połączenie zupy pomidorowej z kapuśniakiem..Pomysł gdzieś z sieci ciut zmodyfikowany przeze mnie.Polecam, bo jest pyszna. 15-20 dag kiszonej kapusty 2-3 pętka białej kiełbasy 1 puszka pomidorów krojonych  1-2  łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz domowa wegeta listek, ziele koperek Składniki na kluseczki : 1-2 jajko 2-3  łyżki mąki, sól(...)koncentrat.W drugim garnku gotować gotować ziemniaki z białą kiełbasą.Jak kapusta będzie już miękka dodać do garnka z ziemniakami.Kiełbasę wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić ponownie do zupy.Przygotować lane kluski łącząc jajko z mąką, solą i ewentualnie wodą. Ciasto wlewać cienką strużką na gotującą zupę, mieszając by powstały drobne kluseczk

Moje domowe kucharzenie
ZUPA GOŁĄBKOWA Z THERMOMASTERA II + FILMIK 92

Przepyszna wręcz niewalająca smakiem i aromatem. Idealna na chłodne dni, sycąca zupa gołąbkowa. Jeżeli jeszcze jej nie gotowaliście to najwyższy czas ją przygotować. Polecam.  SKŁADNIKI :  300 g kapusty białej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki oleju 1 marchew, kawałek selera i selera naciowego 3 ząbki czosnku por ( biała część(...)ziarnkach  4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól ,pieprz do smaku  1 kostka rosołowa 1 łyżka jarzynki 1 litr wody PRZYGOTOWANIE :   Do naczynia thermomastera II firmy KALORIK dodajemy kapustę i szatkujemy 10 s / o 4. Odkładamy do miski. Następnie przekładamy marchew, seler, czosnek i rozdrabniamy 10 s / o 4. Odkładamy do miski. Do dzbana przekładamy cebulę i seler naciowy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kapuśniak z pęczakiem 222

Pamiętacie przepis na panierowane żeberka? Na bazie wywaru pozostałego po ich gotowaniu powstała pyszna zupa. Lekki kapuśniaczek z dodatkiem pęczaku to idealna propozycja na jeszcze chłodne dni. Składniki ok. 2 l wywaru z żeberek 1/2 białej kapusty 1 puszka krojonych … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kapuśniak na skrzydełkach 137

Poprzednio pół główki kapusty użyliśmy do przygotowania łazanek, więc została nam druga połowa. Zupa na bazie skrzydełek z kurczaka wyszła bardzo smaczna. Dodatek w postaci kaszy jęczmiennej okazał się strzałem w dziesiątkę.    Składniki 1/2 główki kapusty białej 4 skrzydełka z kurczaka 1,5 l zimnej wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki(...)drugiego garnka. Do wywaru dodajemy pokrojone w talarki marchewki, w kostkę ziemniaki, kawałek pora, obrany seler i obraną, opaloną nad ogniem, pietruszkę. Zupę zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu, kiedy warzywa zrobią się prawie miękkie. Posiekaną kapustę dodajemy do zupy razem z kaszą, kminkiem, mieszamy i gotujemy do miękkości kapusty. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem, łączymy

R'n'G Kitchen
kapuśniak z kaszą i białą kiełbasą... 144

pozostałej wodzie ugotować pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, kaszę jęczmienną średnią, dodać białą kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 25 minut wlać do wywaru z kiełbasą ugotowaną kiszoną kapustę, dodać kucharka, paprykę, pieprz, gotwać z 10 minut wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać kapuśniak z kiełbasą i pieczywem - zupa jest rozgrzewająca, sycąca zwłaszcza na chłodne dni............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lekka i aromatyczna zupa z kurczaka z kapustą pak choi 105

odrobiny imbiru. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, a akurat pod ręką będą poniższe składniki, to ugotujcie tę pyszną zupę. Składniki: 1 większa pierś z kurczaka 2 kapusty pak choi 2 średnie marchewki około 10 cm białej części pora 3 ząbki czosnku około 5-7 cm świeżego imbiru 2 łyżki soku z cytryny sos sojowy do smaku(...)minuty. Na końcu dodać kapustę i dolać ewentualnie wody. Przyprawić sosem sojowym, dodać czosnek i imbir. Gotować do wymaganej miękkości. Na końcu wlać sok z cytryny. Na talerzu, bezpośrednio przed podaniem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Spróbuj również tych dań z kapustą pak choi - kliknij w nazwę dania lub zdjęcie, żeby otworzyć przepis 👉 Pikantna zupa z kapustą pak choi, mięsnymi kuleczkami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapusta pak choi z patelni z prażonym słonecznikiem, imbirem, czosnkiem, odrobiną miodu i chilii 190

pewnego czasu doceniana jest także i u nas, gdyż ma bardzo różnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, jarzynek, sałatek, a także do grillowania. Jadalna jest w całości: zarówno zielone liście jak i białe końcówki są pyszne. Im mniejsza jest kapusta, tym delikatniejsza w smaku. Zapraszam na kapustę pak choi z patelni: lekko słodka, pikantna i aromatyczna. Danie proste

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem 223

Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafioremSkładniki:  duża kość schabowa  2 małe cebule  1/4 główki młodej białej kapusty  300 g brukselki  300 g żółtej fasolki szparagowej  1/4 kalafiora  kilka ziaren ziela angielskiego  kilka ziarenek jałowca  3 listki laurowe  3 średnie marchewki   2 małe pietruszki

Moja smaczna kuchnia