zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:640/1196)

Pstrąg w zalewie octowo pomidorowej, pyszny 198

naczynia w którym chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu. Zalać ryby gorącą zalewą

Kuchnia Pokoleń
Kofta indyjska 185

bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie

Kuchnia smaków
Zawijańce z cukinią 224

cieniutkie paski. Uwaga! Paski muszą być w miarę cienkie, aby łatwiej się je zwijało. 500 gram mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego pieprz, pieprz ziołowy, sól, ziarenko smaku,  kolendra, majeranek Czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, Pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Na dno patelni wrzucamy ciut masła

Kuchnia smaków
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 392

średni pomidor 1 mała cukinia 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 łyżka papryki słodkiej ⅓ łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy szczypta kardamonu (opcjonalnie) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ⅓ szklanki wody sól, pieprz do smaku pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro) 4 tortille ( najlepiej pełnoziarniste) Wykonanie ----- Farsz: Przygotowujemy warzywa - czosnek, cebulę, paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę

Apetyt na Zielone
Dorada pieczona w papilotach 250

zależności od tego ile mamy ryb) duże kawałki folii aluminiowej. Rozsmarowujemy na każdym kawałku łyżeczkę oliwy z oliwek i układamy jedną rybę. Na wierzch każdej ryby wykładamy farsz pomidorowy z patelni. Łączymy brzegi folii tworząc szczelną paczuszkę tzw. papilotkę. Przekładamy papilotki na blachę do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 190°C (180°C z termoobiegiem). Ryby podajemy zapakowane

Poezja smaku
Cukinia faszerowana jarmużem i kaszą kuskus 151

drugą dłoń widelec i do roboty :)       Potrzebujemy: 4 cukinie okrągłe 3 liście jarmużu 1 szklanka kuskusu 5 łyżek oleju 300 g oczyszczonych pieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 2 łyżki posiekanego koperku 1 wyciśnięty ząbek czosnku 4 łyżki sera neufchatel (z TEGO przepisu)   lub miękkiego sera koziego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż

Marder&Marder Manufacture
Młoda kapusta duszona z soczewicą 303

Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 1/2 kg drobnych młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1 pęczek kopru 3/4 szkl zielonej soczewicy 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować, … Czytaj dalej Młoda kapusta duszona z soczewicą

czarrna od kuchni
Gulasz cukiniowo-pomidorowy 295

mięsa gulaszowego 1/2 cukinii 5 dojrzałych pomidorów 1 cebula sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie listek laurowy 2-3 ziela angielskie   … Czytaj dalej Gulasz cukiniowo-pomidorowy

czarrna od kuchni
Czerwcowy zestaw, czyli najprostszy obiad świata 174

pomidorach to chyba mogę pomarzyć ;) Nie wiem co to warzywo ma w sobie, ale ani jedno ani drugie nie tknie go nawet widelcem na wysięgniku. Za to zupę pomidorową wciągają, aż im się uszy trzęsą. Ale wracając do sałaty. Ten przepis to trochę jak podawanie proporcji na zrobienie herbaty z sokiem malinowym ;) Ale może komuś się przyda.... jak mnie

bistro mama
Gulasz cukiniowy 243

Sycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do gulaszu sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulasz cukiniowy

czarrna od kuchni
Pizza ze szparagami na puszystym cieście 171

drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru jajko 1 szkl ciepłego mleka łyżka oliwy Dodatki: pęczek szparagów kulka mozzarelli 15 dag startego sera żółtego kilka pomidorków koktajlowych łyżka koncentratu pomidorowego oregano Ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. Wlać ciepłe mleko, oliwę i wbić jajko. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić

Smakołyki Asi
Musaka 165

mięsem wołowo-wieprzowym.  Składniki 1,5 kg niedużych bakłażanów 600 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 6 dużych dojrzałych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii pół szklanki oliwy sól pieprz Sos beszamelowy : 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 3 szklanki mleka 3 żółtka 3 łyżki startego twardego sera

R'n'G Kitchen
Pizza hawajska 235

oleju 250 ml ciepłej wody Dodatki: 15 dag sera żółtego 3 -4 łyżki kukurydzy konserwowej 4 plastry ananasa z puszki 15 dag szynki, u mnie bracka 2 łyżki koncentratu pomidorowego oregano Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier i drożdże, wymieszać. Wlać olej i ciepłą wodę, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce

Smakołyki Asi
Gofry pizzowe 173

jajka 2 łyżeczki koncentratu 250 ml mleka 10 dag polędwicy lub szynki 10 dag sera żółtego 1 pieczarka sól pieprz przyprawa do pizzy Mąkę, roztopioną margarynę, żółtka, koncentrat pomidorowy i mleko zmiksować. Odstawić na 15 minut. W tym samym czasie wędlinę drobno pokroić w kostkę. Ser żółty i pieczarkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do ciasta dodać wędlinę

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania