zupa pieczarkowa - 716 przepisów (strona:25/48)

Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami 128

już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami dla 4-6 osób Składniki: 600 g pieczarek 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 1 średniej wielkości ziemniak 2 łyżki masła(...)pieczarek, bo będą nam potrzebne do dekoracji. Resztę zalewamy bulionem. Do zupy dodajemy obrany i pokrojony w drobniutką kostkę ziemniak. Gotujemy na średnim ogniu, aż ziemniak będzie miękki. Wtedy blendujemy zupę. Im bardziej gładki krem chcecie uzyskać tym bardziej musimy go zblendować, ja jednak lubię gdy w pieczarkowej są wyczuwalne kawałki grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Pieczywo kroimy

PatiGotuje
Szybki i tani obiad z niczego 70

warzyw i owoców. Warzywa i owoce mogą być świeże lub zamrożone. Świetnym produktem jest np mrożony szpinak, który nadaj się do zrobienia wielu dań obiadowych. Np zrobisz z niego zupę szpinakową, kurczka ze szpinakiem lub makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym . Nawet jeśli nie mam zapasu makaronu, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby w chwilę zrobić domowy(...)szybki obiad to przede wszystkim zupy Wszystkie moje przepisy na zupy znajdziesz w dziale https://ania-gotuje.pl/przepisy/pyszne-zupy/ . Wdzięczną zupą jest: ogórkow , którą przygotowuję z kiszonych ogórków (mam ich zapas w spiżarni). szczawiowa , do jej zrobienia wystarczy zamrożony szczaw lub w sezonie zebrany na łące. pomidorowa z przecieru , którą dosłownie wykonasz w chwilę. pieczarkowa z ziemniakami Na talerzu zupa gulaszowa

Ania gotuje
Zupa krem z pieczarek 52

Krem z pieczarek to jeden z najpyszniejszych kremowych zup. Podana z naleśnikowymi ślimakami oraz śmietanką smakuje wyśmienicie. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji:  3

karolgotuje
Potrawy z grzybami – inspiracje 157

Jeżeli nie mamy dostępu do grzybów możemy wybrać alternatywę w postaci dostępnych powszechnie pieczarek. Nadają się do zastosowania w wielu przepisach. Można przyrządzić na nich wyśmienitą jajecznice, zupę, zapiekankę czy też sos pieczarkowy . Są one dostępne do kupienia w większości sklepów, Więc wystarczy po prostu po nie pójść. Post Potrawy z grzybami – inspiracje pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny

Codogara
Zupa jarzynowa 54

brokuł, ziemniaki, fasolka szparagowa oraz zielony groszek. W zupie zazwyczaj lądują te warzywa, które w danym momencie mam dostępne w domu. Jarzynówkę doprawiam śmietanką i podaję ze świeżymi ziołami takimi jak koperek, natka pietruszki lub szczypiorek. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Zupa Składniki na zupę jarzynową. 12 dkg marchwi 6 dkg korzenia pietruszki(...)trzymać na ogniu przez dodatkowe 4-5 minut. Zupę jarzynową podawać posypaną świeżo krojonym szczypiorkiem i natką pietruszki. Zupa Warto wiedzieć robiąc zupę jarzynową. Nie musicie trzymać się co do grama wagi składników podanych przeze mnie. Waga warzyw w tym przepisie, to waga obranych już warzyw. Robiąc tę zupę sięgnąć możecie zarówno po świeżą jak i mrożoną fasolkę szparagową. Może

MeCooks
Zupa kalafiorowa z farfalle, pieczarkami i camembert 174

Zupa kalafiorowa nie jest biała, a brązowa. Sos sojowy ciemny to spowodował i oryginalny smak wyczarował. Wygląda jak pieczarkowa z kokardkami i serka kawałkami, ale to zupa kalafiorowa całkiem nowa. Składniki: 200 g makaronu farfalle, 1 szt. świeżego kalafiora, 200 g pieczarek średniej wielkości, 1 krążek sera camembert, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz kolorowy

Moniki Smakołyki
Kolorowa zupa jarzynowa z pieczarkami i ryżem 131

trwa pieczarkowy tydzień. To moja druga pieczarkowa propozycja do tej akcji. W zaprzyjaźnionej grupie blogerek również dodajemy przepisy pieczarkowe. Szczególnie polecam przepisy Ani i Marty . Na moim blogu znajdziecie przeróżne zupy, zarówno kremowe, jak i z cząstkami warzyw. Zupa, którą dzisiaj prezentuje jest idealną propozycją przez cały rok, bo większość warzyw można kupić w sklepach i zimą

Czerwień i błękit
zupa pieczarkowa z mielonym mięsem i ziemniakami 229

jednogarnkowych , to naprawdę dobre rozwiązanie, które sprawdza się zwłaszcza w ciągu tygodnia. W głównej roli zwykle występuje wtedy u mnie mielone mięso -  chili con carne , zupa gołąbkowa, meksykańska czy wreszcie dzisiejsza pieczarkowa z mięsem i ziemniakami to znakomite, sycące i rozgrzewające dania jednogarnkowe, doskonałe na jesienne i zimowe obiady . składniki: 3 duże ziemniaki 1 litr wody (lub bulionu

babka w formie
KREM PIECZARKOWY 112

często uciekam się do prostych zup, zaledwie z kilku składników. Oto przepis na szybką zupę krem z pieczarek, którą wykonanie zajmuje nie więcej niż 30 minut. Zupa jest przepyszna - aksamitna i mocno pieczarkowa 🍄 Składniki: 1 duża cebula 2-3 ziemniaki 400 g pieczarek 1 litr bulionu 200 ml śmietanki 30% pęczek natki pietruszki sól, pieprz grzanki 2 łyżki oliwy

Kuchnia MagdaLeny
Pieczarkowa z kurczakiem i serem 113

Najlepsza pieczarkowa jaką jadłam! Aromatyczna, gęsta i z ciągnącym serem w środku. Polecam na jesienne rozgrzanie! 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g fileta z

VioletoweKucharzenie
Zupa koperkowa z pulpetami 86

koperkowa z pulpetami - pyszna i pożywna zupa, która z powodzeniem zastępuje cały obiad albo sycącą, gorącą kolację. Smakuje każdemu - dzieciom i dorosłym. Podobnie jak pieczarkowa z serkiem topionym jest idealną propozycją na chłodniejsze dni. Zupa z pulpetami drobiowymi lub wieprzowymi i koperkiem znana w okolicach Iławy jako zupa klopsowa jest klasycznym przykładem prostej, wiejskiej kuchni. Jej przygotowanie nikomu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa pieczarkowa 130

razem taki tam niby zwykły przepis na zupę. Niby zwykły, ale zupa była pyszna. Czyli przepis niezwykły :) Ja w ogóle uwielbiam zupy. Wszelakie. Mógłbym tylko zupy jeść i też byłbym szczęśliwy. A pieczarkowej już dość dawno nie jadłem. Zwykle pieczarkową u mnie w domu jadało się z ziemniakami. Ale tym razem, dla odmiany, zrobiliśmy z makaronem. Uznałem(...)Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki. Smażymy na maśle. Bulion (można przygotować z TEGO przepisu) zagotowujemy i dodajemy pieczarki. Śmietanę łączymy z mąką i też dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy natkę pietruszki i podajemy z makaronem. Prawda, że proste? Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz

Marder&Marder Manufacture
Zupa krem brokułowo-kalafiorowa 80

Zupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu. Dla fanów zup kremów Smok poleca również inne smaki: pieczarkowa , selerowa , kukurydziana , szparagowo-cukiniowa i inne . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/zupa-brokulowo-kalafiorowa-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/zupa-brokulowo-kalafiorowa-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content(...)u0142\u0105zki natki pietruszki,\r","2 z\u0105bki czosnku,\r","600 g wody,\r","1 kostka roso\u0142owa warzywna ,\r","s\u00f3l, pieprz,\r","2 \u0142y\u017cki \u015bmietany."],"name":"Zupa krem broku\u0142owo-kalafiorowa","recipeCategory":"zupy","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H5M","recipeInstructions":["Ziemniaki, cebul\u0119 i pietruszk\u0119 pokroi\u0107 drobno. Czosnek przecisn\u0105\u0107 przez prask\u0119. Kalafiora i broku

Bardzo Gruby Smok
Zupa krem pieczarkowo-kalafiorowa 157

Szybka i pyszna zupa krem. Powstała przez przypadek - miała być pieczarkowa, ale w lodówce leżał kalafior, na którego nikt nie miał ochoty. Zaryzykowałam takie połączenie i nie żałuję - na pewno będę powtarzać je częściej. SKŁADNIKI:   1 kalafior (lub 1 op. kalafiora mrożonego) 40 dag pieczarek 2 marchewki 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła(...)poddusić. 2. Kalafiora podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w plasterki i ugotować w bulionie do miękkości. Dodać uduszone pieczarki, cebulę i czosnek. Całość zmiksować. Zagotować. Doprawić do smaku. Jeśli zupa wyjdzie za gęsta, dolać więcej bulionu. 3. Gorącą zupę wlewać do talerzy i posypać startym serem żółtym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Kto ugości moich gości?