zupa pieczarkowa - 716 przepisów (strona:28/48)

KEKS WYKWINTNY 163

bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako

Kuchnia MagdaLeny
KEKS WYKWINTNY 182

bakaliami. Ale keks może być również wytrawny, bogato nadziany warzywami i nie tylko... Moja propozycja to keks mocno pieczarkowy z dodatkiem papryki czerwonej oraz żółtego sera, a do tego dobrze przyprawiony. Idealnie pasuje jako dodatek do czerwonego barszczy czy kremowych zup, ale świetnie smakuje też solo. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się też jako

Kuchnia MagdaLeny
Paszteciki drożdżowe z mięsem. Najlepszy przepis na szybkie ciasto bez wyrastania. 545

Naprawdę pyszne. Farsz możecie zrobić po swojemu, w zasadzie każdy się nadaje w/g smaku i gustu. Moje dzisiejsze to mięsno pieczarkowe. Farsz powstał ze zbieraniny mięs gotowanych i pieczonych. Zawsze kiedy zostanie mi mięso z gotowania wywaru do zupy, czy kawałki pieczeni obiadowej itp. od razu mrożę, póki świeże, kiedy nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Takie mięsa

Kuchnia z widokiem na ogród
Krem z pieczarek i białej fasoli 152

szafce znalazłam puszkę białej fasoli. Stwierdziłam, że skoro już wpadła w moje ręce, to dodam ją do kremu pieczarkowego, który miałam zamiar przygotować. Pomysł okazał się całkiem niezły, bowiem fasoli w ogóle nie czuć, ale rozdrobniona świetnie zagęściła zupę. Nie było też żadnych łupinek które mogłyby denerwować w trakcie jedzenia. Z dodatkiem chrzanu mogą być fajną alternatywą na świąteczny obiad

Kuchnia w czekoladzie
Nieoczywiste produkty które można mrozić 131

kopytek, klusek lub jako sos do pizzy albo dip do warzyw czy chrupkiego pieczywa Resztki albo porcje (jeśli ugotujemy więcej) sosu pieczarkowego , gulaszu mięsnego Resztki ugotowanych kasz , makaronów w małych pojemniczkach – mogą potem posłużyć jako zagęszczacz do zup albo pożywna wkładka do sałatek na ciepło Ser żółty – najlepiej zetrzeć na tarce i wrzucić do małej torebki strunowej – wykorzystać do pizzy

Dorota Smakuje
Gołąbki ziemniaczane z gryką 162

liściach kapusty układać farsz, zwijać gołąbki i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem. Każdą warstwę skropić tłuszczem, posypać przyprawą do zup. Po czym przykryć i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym

Tradycyjna Kuchnia
Zupa pieczarkowo-porowa z groszkiem ptysiowym. 159

pieczarek i pora. Ma fajny, naturalny kolor oraz wyraźny, grzybowy smak. Kolejną jej zaletą jest krótki czas przygotowania. W większości zup w postaci kremu, warzywa podsmażam na maśle. Lubię, gdy jego smak buduje klimat dania. Moją pieczarkową podawałam z groszkiem ptysiowym i odrobiną kwaśnej śmietany. Równie dobre będą grzanki. Maciek poinformował mnie, że ponownie nastąpiło zjawisko indukcji myśli. Ciekawe

zadanie-gotowanie
Wegański parmezan z migdałów 158

parmezan” nadaje się do wszystkiego. Nie tylko zamiast zwykłego, ale również jednocześnie. Można posypać nim makaron, można dodać do sałatki lub zupy. Można użyć go do pesto. Ja sama dodawałam do pasztetu warzywnego i do past (hummus, pieczarkowe pate). Wykonanie jest niezwykle proste. Jedyny problem to płatki drożdżowe. Możemy zrobić je sami (choć ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
żurek z pieczarkami... 219

pieczarki, gotować z 15 minut, śmietanę kremówkę wymieszać z mąką w płynnym żurku, gęsty wlać do zupy, mieszając zagotować do zagęstnienia zupy żurek podać z jajkami na twardo, natką pietruszki i można z ziemniakami osobno ugotowanymi- żurek pieczarkowy jest smaczny i syty.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żołądki z Grzybami – Gulasz z Żołądków Drobiowych 102

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smaczny i przede wszystkim bardzo łatwy w przygotowaniu gulasz z żołądków drobiowych to idealny pomysł na syty i tani obiad. Podroby, do których

Przepiski.pl
Sos pieczarkowy 247

Pyszny sosik ..oczywiście też z  pieczarkami.. 20 dkg pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki śmietany 18%  1 szkl. bulionu sól, pieprz koperek Pieczarki

Moje domowe kucharzenie
Zupa pieczarkowa 155

Dziś środa, a jak środa to zupka :) Tym razem pyszna pieczarkowa :D Składniki: 500 g małych pieczarek 1 kurze udko/2 skrzydełka/2 podudzia/kostka schabowa lub można pominąć mięsko 2 marchewki 1 pietruszka pół korzenia selera kilka ziemniaków łyżka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany sól pieprz Przygotowanie: W garnku zagotować 3 litry wody, następnie włożyć mięso(...)będą miękkie, dodać pieczarki, zagotować. Do słoiczka wlać szklankę wody, dodać 2 łyżki mąki, zakręcić słoik i energicznie potrząsać do czasu, aż nie będzie grudek z mąki. Wlać do zupy, śmietanę zahartować i również wlać do zupy. Pogotować jeszcze kilka minut, doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
ZUPA PIECZARKOWA Z CHORIZO 177

Łatwa i szybka w przygotowaniu zupka pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Jest lekka, pełna smaku i pyszna. Sprawdzi się, gdy nie mamy czasu lub chęci na długie stanie w kuchni. Nie wymaga gotowania wywaru z jarzyn lub mięsa, co znacznie skraca czas jej przygotowania. Najlepiej jeśli macie rosół lub bulion pozostały z weekendu, choć sama często robię(...)zmniejszamy ogień do małego i gotujemy 15 minut. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki gotujemy jeszcze 5 minut.  W miseczce mieszamy śmietankę z gorącym wywarem, przelewamy do garnka z zupą i zagotowujemy. Gotujemy 3 minuty, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i odstawiamy z ognia. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy tartym parmezanem

cool and minty
kuchnia XX - lecia międzywojennego 160

przetwory: konfitura z ogórków ryby: babka z ryby bitki ze śledzi flądra smażona panierowana flądry zapiekane śledzie w pomidorach sosy: sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie sos tatarski sos z oliwek warzywa: buraki obsmażane w cieście jarmuż z kasztanami zupy: ogórkowa ze świeżych ogórków zwyczajna zupa rybna - rosolnik

królestwo garów
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 122

5 / 5 ( 17 votes ) Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem Zupy to idealny posiłek na szare jesienne dni, my szczególnie cenimy sobie jesienny

Ogrodnik w podróży
Sos kurkowy 663

też kaszy lub ryby. Bez zbędnych i trudno dostępnych składników. Idealny, najlepszy smak sosu! Z kurek polecam też ugotować zupę kurkową z koperkiem . Jeśli zaś szukasz dobrych i uniwersalnych sosów do makaronu, to serdecznie polecam mój sos pieczarkowy

AniaGotuje.pl
Krem z cukinii i pieczarek 196

Warzywny, gęsty i bardzo smaczny krem cukiniowo-pieczarkowy. Polecam część usmażonych pieczarek pozostawić do dekoracji, ponieważ krem będzie lepiej wyglądać i smakować. Przed podaniem zupę-krem możecie posypać zieloną pietruszką. Składniki: 0,5 l wywaru warzywnego/rosołu 3 średniej wielkości cukinie (wagowo 0,7 kg) 250 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz olej 100 ml śmietany 30% ewentualnie

Ugotować
Zupa serowa z mielonym mięsem i pieczarkami 281

Zupa jest bardzo sycąca można ją jeść samą lub z chlebem. Z podanych proporcji wychodzi 2 -2,5 l zupy. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (np. karkówki) 300 g pieczarek 1 por 400 g serka topionego (np. pieczarkowego, z szynką itp.) sól, pieprz, papryka słodka i pikantna Wykonanie: Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojonego w krążki pora i pieczarki pokrojone

IMPRESJA SMAKU