Człowiek cały rok czeka z niecierpliwością na nowalijki. W moim sklepie o takie ciężko, postanowiłam więc zaopatrzyć się w pobliskim mieście na rynku, wiecie... takim, co
Kuchnia w czekoladzietuńczykiem, szparagami i młodymi warzywami Sałatka z wędzonym kurczakiem ze szparagami i truskawkami Sałatka z fasolki szparagowej, szparagów, jajka i orzechów Krem ze szparagów – dieta dr Dąbrowskiej Zupa szparagowa Duet kremów z białych i zielonych szparagów Artykuł Białe szparagi przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujesera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki: 1 por 200 g boczku wędzonego w kawałku
Kuchnia MagdaLenysera cheddar, pieczony w piekarniku. To świetna alternatywa dla pizzy lub tarty. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można być pysznym dodatkiem do sałatek, czy zup typu krem. Placek jest bardzo sycący, więc sprawdzi się też jako przekąska do pracy lub szkoły, np. w towarzystwie jogurtu naturalnego. Składniki: 1 por 200 g boczku wędzonego w kawałku
Kuchnia MagdaLenyZupa grzybowa wigilijna z makaronem Na naszym wigilijnym stole obok czerwonego barszczu zawsze musi pojawić się zupa grzybowa. Zupa ta była jedyną zupą na świątecznym stole podczas Bożego Narodzenia w moim rodzinnym domu. Barszcz jadało się w ciągu roku, ale zupę grzybową tylko podczas Wigilii. Taka nasza świąteczna tradycja. Podawano ją z łazankami, a grzyby były mielone w maszynce(...)mielenia mięsa i podawane jako dodatek do zupy. Ja grzybów nie mielę, podaję je w większych kawałkach. Z reguły gotuję też łazanki, ale tym razem zapomniałam ich kupić, dlatego postanowiłam ją podać z cienkim makaronem, takim jak do rosołu. Na blogu znajdziesz również inny pomysł na zupę → zupa grzybowa krem . KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody Gatitylubi czysty barszcz niech nie czyta dalej... 😋bo kremowy barszcz przygotowałam z zakwasu, buraków i włoszczyzny. Aby nie wyrzucać ugotowanych warzyw, pozostałości z czystego barszczu wszystko zmiksowałam zupę na krem. A tym którym nie chce się robić pierogów -uszek lub po prostu nie styka czasu proponuję jako dodatek gwiazdki z ciasta francuskiego. Smakuje obłędnie. Składniki: włoszczyzna - porcja buraki gotowane
AZgotuj!upieczeniu jest miękka. Grillowaną kukurydzą zajadać można się z dodatkiem masła i soli, posypaną natką pietruszki bądź papryczką chili. Jest ona także świetnym dodatkiem do sałatek, zup oraz kremów. Kto jeszcze nie robił, polecam poniższy przepis na grillowaną kukurydzę . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Kukurydza z grilla Składniki na grillowaną kukurydzę. 3 duże kolby
MeCooksstały się pożywieniem, tak jest mój drogi czytelniku-ludu. Dziś istnieje ponad 1000 rodzajów ziemniaków i są one składnikiem wielu kuchni Świata. Na zakończenie zapraszam na ziemniaczaną, zupę lub krem, jak kto woli. Składniki Krem Ziemniaczany Ziemniaki 1 kg Marchewka 2 sztuki Por 1 sztuka Seler naciowy 3-5 łodyg Seler 1sztuka Cebula 2 – 3 sztuki Czosnek
RafalCooklicznych skutków ubocznych. Dieta na ból głowy powinna zatem zakładać wypijanie dwóch litrów niegazowanej wody na dzień. Płyny można też sobie dostarczać z pomocą herbatek, ziół oraz warzywnych zup i kremów. Każda opcja jest dobra. Najważniejsze jest to, by organizm cały czas miał wody pod dostatkiem. Artykuł Dieta na ból głowy pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl
Kuchennyviral.plWielkanoc. Zobacz przepis na pyszne jajka faszerowane pieczarkami oraz na półmisek wielkanocny , który będzie piękną ozdobą stołu. Polecamy też żurek z białą kiełbasą i jajkiem , a także na zupę chrzanową – krem . Życzymy smacznego! Artykuł Roladki z szynki w galarecie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na WypasieZupa tajska Zupa tajska z makaronem Najbardziej pyszna, prosta zupa tajska z makaronem ryżowym i kurczakiem jaką ostatnio próbowaliśmy! Każda łyżka tej zupy z makaronem jest pełna tajskiego smaku czerwonej pasty curry, imbiru, czosnku i soku z limonki. Idealny przepis na obiad gotowy w zaledwie 30 minut! Przygotowując zupę tajską z makaronem ryżowym, można go ugotować bezpośrednio(...)zupy. Makaron gotowany w zupie wchłania jednak nieco bulionu, przez co zupa będzie bardziej gęsta. Jeżeli szukasz więcej przepisów na domowe zupy musisz wypróbować mojej szybkiej i rozgrzewającej zupy z zielonej soczewicy albo orzeźwiającej zupy tom yum z kurczakiem. Mając niewiele czasu na gotowanie warto zajrzeć po przepis na szybką zupę pomidorową lub delikatny i gładki krem
Moja Książka KucharskaKremowa, aromatyczna o niebagatelnym smaku, mimo prostoty w składnikach i przygotowaniu. Taka jest właśnie zupa cebulowa. Artykuł Zupa cebulowa (krem) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąTo było fantastyczne popołudnie spędzone w sercu stolicy w klimatycznym Comfort Food Studio pod batutą Tomasz Jakubiak . Na warsztaty tym razem wzięliśmy produkty Polmlek
Z Kuchni Do Kuchnifetą i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni lub słonecznika. Polecam Ci przepis na paprykę pieczoną, z której możesz przygotować: pastę na kanapki (po zmiksowaniu dodaj kremowy serek), zupę paprykową, krem z papryki lub podstawę leczo. SKŁADNIKI: 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 zielona papryka 2 cebule – 360 g 4 ząbki czosnku sól, pieprz, płaska łyżeczka vegety natur
Zasmakuj Kuchnijego lekko anyżowy smak może być bardzo ciekawym akcentem jak i po obróbce cieplnej, kiedy nabiera cokolwiek słodkiego smaku. Świetnie nadaje się na grilla lub jako baza dla zup typu krem. Doskonale komponuje się z gotowanymi brokułami, kalafiorem czy np. z ziemniakami. No i, oczywiście można z niego zrobić kremowy sos do makaronu... Składniki: 300g świeżego makaronu (najlepiej sprawdzają
Pasta Po PolskuKREM Z DYNI I MARCHEWKI wspaniale rozgrzewa, dodaje energii i... Artykuł Krem z dyni i marchewki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEsurówek wymieszana z oliwą robi cudowny dressing do sałaty wymieszana z jogurtem staje się świetnym dipem cudowna do pieczonych warzyw do posypywania hummusu i innych past do posypywania zup typu krem do wyjadania metodą „na visolvit” do marynat do wszystkiego a lody waniliowe + Dukkah + olej dyniowy to jest taki kosmos, że musicie spróbować! Co musicie mieć na milion procent? Orzechy
ladykitchenDni co raz krótsze, wieczory i noce co raz chłodniejsze, to i człowiek szuka w kuchni czegoś sycącego i rozgrzewającego jednocześnie. Niewątpliwie leczo należy właśnie do
Kuchnia w czekoladzieprzeszły wzajemnym smakiem. Polecam również rybę , którą przygotowuję w podobny sposób ( przepis ) – doskonała na przekąskę, postne dni oraz Boże Narodzenie. Pomysły na pieczarki: ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Zupa pieczarkowa krem ** Duszone pieczarki ** Jajka faszerowane pieczarkami i rzeżuchą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g świeżych pieczarek 1 jajko 1 szklanka wody do ciasta 1 szklanka mąki olej do smażenia
Kulinarny S.O.S.Sprawdzone pomysły na szybki obiad do przygotowania po pracy. Szczególnie te przepisy przypadną do gustu tym osobom, które wracając do domu nie mają dużo czasu na
Pink EnvelopeTak się złożyło, że kilka dni przed naszą krótką wycieczką do Lwowa, o której wkrótce przeczytacie - tutaj , na nasz stół wjechał barszcz ukraiński, zwany potocznie botwinką
Związek na patelniprzemycać kurkumę do diety? Kurkuma doda smaku, aromatu i pięknego koloru nie tylko daniom kuchni hinduskiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju zup (np. gęstych zup typu krem lub rosołu), sosów i past kanapkowych. Wydobędzie ona także głębię smaku z ryb i owoców morza, drobiu oraz potraw z ryżu. artykuł zewnętrzny (function(){ wwsi=document.createElement("script");wwsi.type="text/javascript"; wwsi.async
Kuchcik gotujeczosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć. Dolać wodę i zagotować. Gdy woda zacznie wrzeć, dodać kalafiora oraz przyprawy, zmniejszyć ogień. Gotować około 10 minut. Gdy kalafior zmięknie, zmiksować zupę na krem. Dolać mleko kokosowe i dodać parmezan. Wymieszać. Porcja ma ok. 370 kcal
Kucharzycapomarańczach, choć bardziej w stylu dań słodko-kwaśnych. Zobacz przepis Czwartek: Peperonata z focaccią Coś w rodzaju włoskiego leczo, ale delikatniejsze i prostsze do zrobienia. Zobacz przepis Piątek: Zupa parmentier, czyli krem z ziemniaków i pora Najprostsza zupa świata, składająca się dwóch składników, a mimo to niesłychanie aromatyczna i smaczna. Zobacz przepis Całe gotowanie w ostatnią niedzielę było dość szalone
Niedzielny kucharzdopraw wstępnie solą i pieprzem. Przykryj i gotuj 15 minut. Wlej śmietankę i dorzuć posiekany koperek. Zagotuj i zestaw z ognia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiksuj zupę na krem (najlepiej w blenderze kielichowym). Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj z kawiorem i grzankami. Ingredients : (4 servings) 600 g peeled ground cucumbers 1 large onion
Delicious PlaceKrem z cukinii i zielonego groszku Krem z cukinii i zielonego groszku Składniki: ¾ szklanki mrożonego groszku mała cukinia ½ szklanki wywaru warzywnego ½ łyżeczki oliwy z oliwek kawałeczek
Pomysłowa kuchniaJak wiosna to i zieleń! Nie tylko za oknem, ale przede wszystkim na talerzu ;) Lubię wszelkie nowalijki, ale z dostępem do nich to u mnie marnie
Kuchnia w czekoladziePuszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry, czy jest suchy chleb dla konia? Nie wiem, czy dla konia, ale u mnie i taki się znajdzie. Zawsze zostanie jakaś samotna kromka
KucharzycaTarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa na bazie włoszczyzny, ziemniaków i …pieczonych obierków z ziemniaka – smak powalający! Jako dodatek proponuję pieczone kawałki ziemniaka z rozmarynem i boczek. P.S. Chrupiące
Mój pomysł naKiedy przychodzą święta czy też inne domowe uroczystości i chcę zrobić jakieś dodatkowe danie na ciepło, to zazwyczaj pada właśnie na strogonowa. Nie wiem czy u
Kuchnia w czekoladziechwilę mieszając przez około 2 minut. 2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir. 3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUchwilę mieszając przez około 2 minut. 2. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu do miękkości (około 15 minut). Pod koniec dodajemy imbir. 3. Po lekkim ostudzeniu miksujemy zupę na krem. Próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z łyżką śmietany. Mmm Pycha
Na moim talerzuTrochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii
Kucharzycagotuj 15 minut. Wlej 1/2 szkl. wody z moczenia grzybów i wrzuć posiekaną natkę. Gotuj jeszcze 5 minut. Zestaw garnek z ognia, wlej śmietankę i dokładnie zmiksuj zupę na krem. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli krem jest dla Ciebie zbyt gęsty dolej więcej wody z moczenia grzybów i ponownie zagotuj. Składniki na kluski połącz na stolnicy i wyrabiaj rękami
Delicious PlaceCzłowiek żyje już dobrych kilkadziesiąt lat na tym świecie, a tyle potraw i smaków jeszcze przed nim nieodkrytych... Też tak macie? Mnie tak właśnie ostatnio wzięło
Kuchnia w czekoladzieSezon na dynię rozpoczęty. Dynię uwielbiam, jej cudowny smak i kolor, wszystkie potrawy z dynią są świetne, warto po nią sięgać, kiedy jest na nią sezon
Smaki Przyprawy i KoloryKoniec października i kolejny wpis z dobrą dawką inspiracji dla Was. Od początku tego miesiąca wpadłam po uszy w jesienną aurę. Teraz nadchodzą długie wieczory (nie
Pink EnvelopeFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zupa,bądź krem pomidorowy gości zapewne na Waszych stołach bardzo często. Zazwyczaj korzystam z pomidorów świeżych lub "zamkniętych w słoikach"(zaprawiam na zimę). Uwydatnimy ich smak korzystając z pieczonych pomidorów i papryki. SKŁADNIKI: 1kg pomidorów paprykowych 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku sól,pieprz,oregano lub bazylia (można użyć ulubionych ziół) łyżka oliwy z oliwek WYKONANIE: pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki
Kuchnia Beatymątewką. Dolej chochlę płynu z zupy i po wymieszaniu wlej do reszty barszczu. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Doprowadź do zagotowania i zdejmij z ognia. Zmiksuj zupę na krem. Barszcz podawaj z jajkiem na twardo, posypany natką pietruszki
Delicious Placepodawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość
Zasmakuj Kuchnipodawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe, o głębokim kolorze. Magiczne i bardzo smaczne Składniki: 6 buraków dobrze wyszorowanych lub dowolna ilość
Zasmakuj KuchniBiałe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka lub parmeńska pokrojona w cienkie plasterki – olej do posmarowania patelni – Sól i pieprz do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSKŁADNIKI: 500g białych szparagów 1-2 łyżki śmietany 18% sól pieprz groszek ptysiowy Firmy Brześć cukier około pół łyżeczki oliwa z oliwek WYKONANIE: 1. Szparagi obrać
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: około 1l bulionu 100g pora 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 2 szt brokuł 4 łyżki śmietany bazylia sól pieprz słonecznik szczypior WYKONANIE: 1. Cebulę
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 duża cebula 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 małe pietruszki 15 małych pomidorków średnica około 4-5cm 1l. bulionu
Dziś Ja gotujeKochani jak u Was wygląda śniadanie wielkanocne? Gotujecie coś specjalnego, przyrządzacie, a może po prostu wyjadacie wszystko ze święconego koszyczka? W domu rodzinnym, tradycją było śniadanie
Kuchnia w czekoladzieSKŁADNIKI : 1 duży por 1 mała cebula 180g ziemniaków 600ml bulionu (ewentualnie wody) 2 łyżki masła 1 łyżka pietruszki natki WYKONANIE: 1. Pory oczyścić, zostawić biała
Dziś Ja gotujeoczach, bo żrą wypieki, które nie wyszły – to czas na dzisiejszą propozycję. Drożdżowe ślimaczki z boczkiem, cheddarem i żurawiną. Genialne na ciepło z barszczykiem, jako dodatek do zup typu krem, na zimno, posmarowane masłem, popijane herbatą i nawet profanowane „keczukiem”. No cholera, dobre są. Zróbcie i jedzcie 🙂 Potrzebujemy: 400 g mąki pszennej typ 550 1 płaska łyżeczka soli
ladykitchenpiekarnika, jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 325 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko
Ostra na SłodkoPrzyznawać się bez bicia, kto lubi zabielany barszcz czerwony? Obowiązkowo z jajkiem oczywiście! Ja rzadko kiedy robię, ale jakiś czas temu Olek mnie poprosił o czerwoną
Kuchnia w czekoladzieZupka o konsystencji kremowej o delikatnym smaku kalafiora w takie mrozy to jest strzał w 10 :) Kto za kalafiorem nie przepada, to spróbowaniu tej zupki, kalafior
Różne smaki w kuchniZupka o konsystencji kremowej o delikatnym smaku kalafiora w takie mrozy to jest strzał w 10 :) Kto za kalafiorem nie przepada, to spróbowaniu tej zupki, kalafior
Różne smaki w kuchniSKŁADNIKI: 500g dyni (waga po obraniu) 280g ziemniaków 20g masła lub margaryny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka imbiru 2 pomidory
Dziś Ja gotujeBardzo prosta i szybka zupka :) Można ja podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym :) SKŁADNIKI: 1l. wody 1 kostka rosołowa 1 brokuł 2-3 ziemniaki 2
Dziś Ja gotujePasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger
Ola la LCHFMożecie użyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso mielone lub kawałki kurczaka, by powstało smaczne i pożywne danie takie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku i dodajcie ten sos. Aby bardziej pasował do ryby możecie dodać do niego
Zasmakuj KuchniKalafior- znany w polskiej kuchni już od dawna. Każdy chyba miał z nim styczność, zwłaszcza kiedy pojawiał się latem taki świeżutki i Mama podawała go na
Kuchnia w czekoladzieNiedługo święta i widać to już niemal wszędzie. Galerie, witryny sklepowe, reklamy w tv... a nawet Wy moi kochani widzę, że zaczynacie rozglądać się za świątecznymi
Kuchnia w czekoladzieNiezastąpiona w przypadku zup i kremów. Świetna także w wersji... Artykuł TARTA DYNIOWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEzłoty kolor. Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami doskonale smakują z barszczem czerwonym. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów Pikantne Skrzydełka KFC Artykuł Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuwarzywa będą miękkie. Kiełbasę kroimy w plasterki i rumienimy ją na patelni. Zupę doprawiamy majerankiem, curry oraz solą i pieprzem do smaku. Zdejmujemy garnek z gazu i blendujemy zupę na krem. Rozlewamy ją na talerze i na wierzchu układamy plasterki rumianej kiełbaski. Przepis na 4 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarnesycące, oraz działać rozgrzewająco. Idealnym składnikiem jesiennych potraw jest fasola . Ma dużą zawartość białka, jest bogata w potas, wapń i fosfor. Można przyrządzić z niej pyszny krem lub zupę fasolową . Tym razem wypróbowałam przepis na fasolę po myśliwsku. Danie wyszło przepyszne. Ma wyrazisty, ostry smak. Będziecie nim zachwyceni, przekonajcie się sami. Składniki: 50 dag fasoli "Jaś" 2 garście suszonych
Pobite gary Barbarybędą dobre do spożycia już po tygodniu. Smacznego. Grzyby marynowane w occie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sos ze świeżych grzybów leśnych Sos grzybowy z bobem Zupa Pieczarkowa Krem Artykuł Grzyby marynowane w occie – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakubardzo proste w wykonaniu i robi się je błyskawicznie, nawet nie trzeba mieć miksera w domu 😉 Przekąska idealna na imprezy oraz spotkania ze znajomymi lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu. Można zabrać je również ze sobą do pracy czy szkoły. U mnie sprawdzają się przy każdej okazji! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka
Kuchnia MagdaLenygałkę muszkatołową, masę selerowo-jabłkową, a następnie całość dokładnie wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 20 minut, po czym zdjąć z palnika, przestudzić i za pomocą blendera zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać rodzynkami. Smacznego
Zielona Kuchniatarki, dusimy około 5 minut, po czym dodajemy mrożony groszek i gorący bulion. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Dodajemy ser oraz posiekaną miętę. Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną orzechami włoskimi, kawałkami sera oraz listkami mięty. CZY WIESZ, ŻE? Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw
Smakowity Blog Kulinarny