ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1813/2562)

Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 256

klasyczne kotlety schabowe. Panierujemy kiełbasę dwa rady, wtedy kotlet jest smaczniejszy i bardziej chrupiący. Tak przygotowane „kotlety” smażymy na bardzo gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniakami i kiszonymi ogórkami. Smacznego! The post Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka duszonaw rodzynkach 212

Bardzo często mieszkając w Polsce robiłam Karkówkę duszoną w żurawinie na przyjęcia niedzielne. Dziś jest niedziela i dziś przedstawię Wam karkówkę duszoną w rodzynkach. Jest idealna do ziemniaków, kasz czy pieczywa. Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu. SKŁADNIKI:  0.5 kg Karkówki bez kości  20 dag rodzynek 1 cebula 5 łyżek sosu

Gotowanie Patki
Kotleciki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim 204

stron. Chwilę dosmażamy pod przykryciem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Kotleciki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim podajemy z ryżem (u mnie ryż również z czosnkiem niedźwiedzim), ziemniakami lub… z czym lubimy. Ze wszystkim smakują wyśmienicie, nawet z pajdą suchego chleba. Na obiad, czy kolację – gorąco polecam i życzę smacznego. W najbliższym czasie zapraszam na przetwory z czosnku niedźwiedziego. Polecam

mojewypiekiinietylko
prawdziwki w sosie śmietanowym... 193

pieprz mielony, przyprawę w płynie, gęstą śmietanę i na średnim ogniu doprowadzić mieszając do zagęstnienia sosu przez odparowanie wody sos jest pysznie aromatyczny jako samodzielne danie do makaronu, kaszy, ziemniaków, do placków ziemniaczanych czy potraw różnych mięsnych............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-kacze piersi w sosie cebulowo-jabłkowo-śliwkowym... 198

zamknąć szybkowar, po zasyczeniu ciśnienia na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, spuścić ciśnienie, wyjąć piersi i blenderem zmiksować wywar z cebulą, owocami na gęsty sos podać z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach pokrojonymi w talarki, ugotowaną w osolonej wodzie fasolką, buraczkami zasmażanymi - kacze piersi są z sosem obłędnie smaczne a sam sos naturalny bez mąki...pycha...polecam...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z wędzoną papryką 226

marynacie należy je trzymać minimum przez 40 minut - moje leżały całą noc. W mojej sałacie zabrakło awokado ale i bez niego była smaczna. Szaszłyki podałam z sałatą i smażonymi ziemniakami. składniki (4 szaszłyki) 1 polędwiczka wieprzowa sól marynata: 1 łyżeczka słodkiej hiszpańskiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej hiszpańskiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 4 łyżki wytrawnego

Stare Gary
Yorkshire pudding z pieczarkami 209

typowo Angielskich Dań. Dziś przedsawie Wam Yorkshire pudding. Ja kupiłam mrożone i nafaszerowałam je pieczarkami,cebulką czerwoną oraz świeżym szpinakiem. Puddingi te sa bardzo popularne,używa się je zamiast ziemniaków do obiadu,do mięs.Można je podawać w formi s słonej ale również słodkiej. Same puddingi faszeruje się mrożone i piecze do 4 min w piekarniku 180,stopni. Smacznego

Gotowanie Patki
15 pysznych przepisów na piknik 166

foremkach na muffinki . Upieczcie je w papierowych papilotkach, wtedy nie będziecie mieć problemów z ich transportem i konsumpcją w plenerze. Polecam Wam też kolorową tortillę z piekarnika (z ziemniakami i kolorowymi paprykami), ponieważ nie jest tłusta, jak te smażone. Możecie ją pokroić w kwadraty lub trójkąty i zapakować do pudełka. Sałatki Z sałatkami jest taki problem, że pokrojone warzywa szybko

Chilli Czosnek i Oliwa
Gulasz z warzywami 201

moje danie z dzieciństwa. Moja mama nazywała to gulasz "śmietnik". :) A dlaczego? Bo można do niego dodać warzywa jakie tylko chcemy i zawsze będzie smaczny. Idealnie pasuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, kaszy czy klusek. Bardzo smaczne i syte danie. Ja zrobiłam z szynką, ale może być również karkówka lub łopatka. Składniki 500 g  szynki bez kości (może być karkówka

O kuchni z uczuciem
Gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi 203

jest gotowany, potrawa jednak nadal ta sama. Gulasz - bo to o nim mowa - należy niewątpliwie do klasyki dań obiadowych na całym świecie. Podawać go można z dowolnymi dodatkami, choćby ziemniakami , kopytkami , ryżem czy kaszą . Ja jednak preferuję delektować się treściwym gulaszem w towarzystwie makaronu - tu akurat będą to świderki od MAKARONY POLSKIE A jako że gulasz z makaronem jest idealną

Grunt to przepis!
Sernik królewski 210

Podzielić na 2 części, każdą owinąć folią, włożyć do zamrażarki na około 1 godzinę - ciasto ma zamarznąć prawie "na kamień". MASA SEROWA: Twaróg przecisnąć 3 razy przez praskę do ziemniaków lub maszynkę do mięsa. Żółtka zmiksować z cukrem i  masłem na puszystą, gładką masę, dodać twaróg i budyń, zmiksować. Białka ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy serowej. Spód

Cakes By Kejt
Gołąbki z dodatkiem jabłka i brązowego ryżu. 237

jabłka i zalać pomidorami z puszki i bulionem. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę luźnych liści kapusty. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 3 godziny. Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Soczysty indyk - jak z grilla. Przepis obiadowy na brzydką majówkę 215

okazało się strzałem w 10. Mięso wyszło soczyste (i to wybitnie jak na indyka) i aromatyczne. Panowie stwierdzili, że normalnie jak z grilla. Mięso podałyśmy z tradycyjnymi dodatkami (ziemniaki, buraczki), ale fantastycznie pasowało by to do zieleniny, gotowanych warzyw czy opiekanych ziemniaczków. Słowem do wszystkiego ;) I Tak niewielkim nakładem sił powstał fantastyczny obiad, a przy tym pomysł na filet

Kuchnia po mojemu
Szpinakowe burgery. 229

sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce. Smacznego

Moje-pitraszenie
DUSZONA MŁODA KAPUSTA, BEZ CUKRU, OCTU, MĄKI 241

Kapustę podduszamy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dosypujemy pokrojony koperek, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie dosalamy. Podajemy jako dodatek do obiadu. U mnie z dodatkiem ziemniaków z koperkiem.. Pychotka... ;-) Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania