ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1762/2562)

Purée z dyni 172

jest miękki i zawiera twardsze fragmenty, można go zblendować na gładką masę. Takie purée można jeść od razu (z solą i tłuszczem) jako zamiennik albo dodatek do purée z ziemniaków albo batatów. Możemy także przełożyć purée dyniowe do torebek i zamrozić albo zawekować w słoikach: gorący miąższ dyni włóż do wyparzonych słoików i wekuj (pasteryzuj) przez około godzinę oraz

PaleoSMAK
Szybki sernik na zimno 180

łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 %   Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia użyć tłuczka do ziemniaków. Dodaję masło. Mieszam. Układam równo masę na spód tortownicy 25 cm. Równomiernie rozkładam i dociskam by wygładzić powierzchnię. 1 galaretkę rozpuszczam w 1 szkl gorącej wody dodaję żelatynę. Mieszam. Studzę

MojaQchnia.pl
Pączki pomarańczowo-rumowe z serka homogenizowanego – najszybsze 211

pączki za szybko się przypalą, a w zbyt niskiej wchłoną za dużo tłuszczu. Jeśli nie macie termometru, możecie sprawdzić temperaturę oleju wrzucając do niego odrobinę ciasta albo kawałek surowego ziemniaka – powinien zacząć od razu skwierczeć i w ciągu 40 sekund do minuty zrobić się rumiany. Do nakładania ciasta szykujemy sobie dwie łyżki, moczymy je w gorącym tłuszczu żeby ciasto

Karo in the Kitchen
Karkówka pieczona w rękawie 148

godzinę. Wstawiamy do piekarnika i ustawiamy temperaturę 220 st. po 15 min zmniejszamy do 200 st i pieczemy godzinę .. +- 15 min  Do obiadu upiekłam sprężynki z ziemniaków

Gotowanie jest łatwe
Sernik z czekoladowym musem 137

cukru pudru 3 łyżki maki pszennej Kilka kropel olejku waniliowego lub 1 łyżeczka pasty z wanilii Przygotowanie: Ser zemleć w maszynce lub tak jak ja przecisnąć w prasce do ziemniaków, zmiksować mikserem z resztą składników na gładką masę. Nie należy zbytnio napowietrzyć sera aby podczas pieczenia nadmiernie nie wyrósł i potem gwałtownie opadł. Przygotowaną masę przełożyć na wcześniej przygotowany spód

W garach u Gosi
Forszmak 276

bardzo smaczne. Bardzo łatwe do przygotowania. Forszmak to inaczej gulasz z mięsem, kiełbasą i dodatkami. U mnie ogórki kiszone, marchewka i papryka czerwona. Danie można  podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie ponad 200 innych przepisów. Zapraszam i polecam! Składniki 350 g schabu bez kości 1 kiełbasa (dałam podwawelską) 2 łyzki masła klarowanego

O kuchni z uczuciem
Pałeczki kurczaka zapiekane z kukurydzą 172

Kolejny pomysł na szybciutki obiad jednogarnkowy z mięskiem i ziemniakami oraz kukurydzą. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Restauracja Amarylis 125

zdarzało nam się, żeby to co zostało tak pięknie podane było pyszne i na odwrót. Pierwszy raz kosztowaliśmy tatara rybnego - bardzo dobry.  Zamówiliśmy: Polędwica wołowa, wędzona dynia, grillowany ziemniak z czosnkiem, sos z grzybów Czekoladowa kula, zabajone z tytoniem, suska sechlońska, pomarańcza, winogrona Wszystko było obłędne. Polędwica wysmażona perfekcyjnie. Dodatki idealnie dobrane. Sos z grzybków chińskich

Karola gotuje
Schabowe z sosem pieczarkowym 183

niesamowicie soczyste, panierowane i smażone, z dodatkiem kremowego sosu pieczarkowego z nutką białego wina, jak wieprzowinę jem bardzo rzadko tak te kotlety kocham!  Podaję zazwyczaj z gotowanymi ziemniakami i surówką z pora. Pyszne. Składniki: 1 kg schabu bez kości 1 cebula Mleko Sól i pieprz do smaku Jajka do panierowania Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sos pieczarkowy

Wanilia i Kardamon
CZARNA I SZARA SÓL 134

młynkiem.   Czarma sól jest  mieszanką węgla wulkanicznego.  Najlepiej smakuje użyta do margarity i mango,białego mięsa, sałatki z pomidorów i mozzarelli czy frytek ze słodkich ziemniaków.  Jest łagodniejsza niż tradycyjna sól morska. Opinie : Jak dla mnie idealna sól, smak wyrazisty, młynek dobrze i łatwo mieli.Warta swojej ceny.  Ocena

Gotowanie Patki
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 160

Beacie należał, bo z takim poczuciem smaku oraz estetyki nie mógłby on zostać przyznany komukolwiek innemu. Wpadnijcie koniecznie! * Wnętrze restauracji Menu Motto. Beata Śniechowska Amuse bouche: golonka z kalerosse, ziemniakiem i crème fraîche. Pierożki z ogonem wołowym, karmelizowanymi szalotkami i emulsją szczypiorkową. Gulaszowa z gęsich żołądków, leśne grzyby i crème fraîche. Dorsz z budyniem z białych warzyw, chips z kindziuka

Food Square
Cannelloni z brokułami i kalafiorem 133

małym ogniu przez  ok 15-20 minut (do miękkości), mieszając co jakiś czas. 5 minut przed końcem duszenia, zdjąć pokrywkę, aby odparował nadmiar wody. Warzywa rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, a następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pure warzywne przestudzić. Kolejnym krokiem jest przygotowanie żaroodpornego naczynia, w którym cannelloni będzie można ułożyć ciasno obok siebie. Na dno naczynia wlać

Państwo Wojtczuk gotują
Pierś gęsia pieczona 132

moja pierś ważyła 1,3 kg ). Podczas pieczenia podlewamy gąskę wytworzonym sosem. Po upieczeniu wyjmujemy gęś z piekarnika, zostawiamy ok 15 minut i kroimy na kawałki. Podajemy np. z ziemniakami oraz sosem żurawinowym

Państwo Wojtczuk gotują
Kurczak pod pomidorową pierzynką 132

obiad, to właśnie mam dla Was taki przepis. Bardzo szybko i smacznie przygotowane piersi z kurczaka pod pomidorową pierzynką, a całość polana kremem balsamicznym. Mięso można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do obiadu podałam surówkę z marchewki i rzodkwi Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. Polecam! Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka

O kuchni z uczuciem
Papryka faszerowana mięsem mielonym 159

gotującego się sou, zagotować. Włożyć papryki do sosu i każdą przykryć plasterkiem mozzarelli. Zamknąć naczynie. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania