ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1718/2562)

Sok z aronii 196

odstawiamy w chłodne miejsce (najlepiej na kolejną noc), aby aronia zdążyła puścić jeszcze więcej soku. Następnego dnia sok przecedzamy przez sito. Pozostałe owoce rozgniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub rozdrabniamy w blenderze i za pomocą gazy lub tetrowej pieluchy wyciskamy resztki soku. Gotowy sok zagotowujemy i gorący przelewamy do słoików. Po wystudzeniu pasteryzujemy przez 15 minut

My simple kitchen
Klopsiki rybno – brokułowe, rewelacyjne 121

mniej kaloryczny to – naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem. Położyć klopsy i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C i piec 35 minut. Klopsiki muszą się zarumienić. Podawać z ziemniakami lub sałatką warzywną. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Odpicowane wege-burgery z komosy 152

roku inkaski władca wysiewał na polach pierwsze nasiona komosy. Bogata w minerały, ogromne pokłady błonnika i witaminy z grupy B komosa ryżowa świetnie nadaje się także jako zamiennik ziemniaków, czy ryżu. Oprócz quinoa w burgerach znajdziecie też fantastyczną ciecierzycę i cukinię przy akompaniamencie mieszanki ziół i przypraw zaczerpniętych z kuchni arabskiej. Do tego słodki akcent w postaci pieczonych warzyw, orzeźwiający

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ŻEBERKA NA MŁODEJ KAPUŚCIE 221

smakuje ona tak dobrze jak wiosną i latem.  Dziś połączyłam ją z pieczonymi żeberkami, które nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio 😉  Wyszło super jedzonko, zajadaliśmy się bez ziemniaków 😊 Składniki: mała głów ka młodej kapusty 2 cebule łyżka klarowanego masła sól pieprz szczypta cukru  odrobina octu winnego koper Wykonanie: Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Kroimy w paseczki, wkładamy

Walijskie Pichcenie
Ryba w śmietanowym sosie 158

letnie danie. Tak powinien smakować piątek:) Duszona rybka, mój ulubiony chrupiący groszek cukrowy i totalne zaskoczenie – rzodkiewki na ciepło. Całość fenomenalna w smaku. Danie wystarczy podać z młodymi ziemniakami z wody i pyszny bezmięsny obiad gotowy. Zróbcie koniecznie:) 3 płaty miruny (około 700-800 g) lub innej ulubionej ryby 350 g groszku cukrowego 1 duży lub 2 małe pęczki

Smaki Na Talerzu
Blue Cactus – recenzja restauracji 147

najlepszych przystawek. Dostajemy w nim bardzo pikantne skrzydełka, pierożki z ciasta filo, taquitos, panierowaną papryczkę habanero (ogień, tylko dla fanów pikantnych smaków), quesadillę, czyli tortillę z serem oraz pieczone ziemniaki z serem. Całość jest ciężka od sera, smażona i pikantna. Ale przecież nie przyszłam do amerykańskiej knajpy, żeby schudnąć!. Najbardziej smakowało mi taquito czyli rulonik z pieczonej tortilli z musem

Ugotowane pozamiatane
Kotlety mielone z dymką 95

wyrabiamy i formujemy kotlety. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy z jego nadmiaru przy pomocy papierowych ręczników. Podajemy z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku ziemniaki z masłem polane tłuszczem i mizerią. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Street Food w Poznaniu: FryDay 189

Niedziela: 13:00 – 20:00 Profil na facebooku FraDay znajdziecie niedaleko Starego Rynku na jednej z popularniejszych ulic Poznania. Miejsce to oferuje tradycyjne frytki z ziemniaka, które smakują fenomenalnie (wierzcie mi po takich frytkach już nawet nie spojrzycie na frytki z maca). Jednakże nie to nas urzekło w tym miejscu, wszak lokali z dobrymi frytkami jest w Poznaniu więcej niż

Kolizje Smaków
Pulpety z batatów – zdrowy dodatek do posiłku 151

niezdrowe przekąski. Pieczone pulpety z batatów 2017-08-10 15:22:47 Porcje 20 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 puszka cieciorki (240g) (lub ugotowana cieciorka) 2 małe słodkie ziemniaki (bataty) (360g) 2 ząbki czosnku 1/2 posiekanej cebuli 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki

Powiedz dietom nie
KOTLETY JAJECZNE Z KASZĄ JAGLANĄ 256

jajka i kaszy jaglanej, w sam raz na piątkowy bezmięsny obiad. Mimo tego, że są proste w wykonaniu, mają bardzo dobry smak a do tego niedrogie.  Podane z ziemniakami i ulubioną surówką to idealny obiad.  Najlepsze na ciepło, ale i na zimno smakują równie dobrze. Jako dodatek obiadowy bądź jako samodzielna przekąska. Koniecznie spróbujcie, bo warto :) Składniki

Zrób to smacznie
Zupa grzybowa krem 222

Łatwe Tanie Przepis na przepyszną i sycącą zupę grzybową krem. Składniki 1l bulionu warzywnego 3 garście suszonych grzybów 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 6 średnich ziemniaków 1/4 szklanki śmietany 18% 2 szklanki wrzątku ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia 1 Grzyby opłukać, przełożyć do małego garnuszka […] Artykuł Zupa grzybowa krem pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Wegański tuńczyk 149

mnie lepiej ty się sprawdzą) 2 łyżki wegańskiego majonezu, przepis znajdziecie tu łyżka musztardy, najlepiej Dijon 30 ml soku z cytryny Przygotowanie: Za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków ugnieć ciecierzycę. Ogórki obierz najlepiej ze skórki i bardzo drobno posiekaj. Dodaj wszystkie składniki do ciecierzycy, wymieszaj. V’oila.   Może nie wygląda najpiękniej, ale jest pyszne. I mam pewność

greenscarf
Fasolka po bretońsku 120

miękkości. Boczek, kiełbaskę i cebulę podsmażyć i dodać do fasoli. Podsmażyć na patelni koncentrat pomidorowy, połączyć z fasolą, dusić przez kilka minut i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami lub z pieczywkiem. Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym 124

pieprzem. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć krótko polędwiczki z obu stron. Dodać śmietanę, grzyby, musztardę, doprawić do smaku i zagotować. Gdy sos zgęstnieje obiad będzie gotowy. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Artykuł Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Polędwiczka w warzywach 94

kolejna propozycja na szybki i smaczny obiad. Uwielbiam to delikatne, soczyste mięso w towarzystwie warzyw, których ostatnio ciągle mam niedosyt. Najsmaczniejsze z ryżem ale tym razem podałam z zapiekanymi ziemniakami :). Polędwiczka w warzywach polędwiczka papryka najlepiej kolorowa 30 dag pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego masło Polędwiczkę kroimy na plastry, lekko spłaszczamy ręką doprawiamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do naczynia

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania