Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną młodą kapustę z koperkiem. Tak przygotowaną kapustę możemy podać do ziemniaków z mięsem, samego mięsa, z kaszą a nawet pasuje do ryżu. Jeżeli ktoś jeszcze nie zna tego przepisu, to polecam wypróbować przepis, bo kapusta jest naprawdę bardzo smaczna. Do przygotowania młodej kapusty z koperkiem będziemy potrzebowali: główka młodej kapusty
Uwaga Babcia Gotujekażdego kawałka mięsa z frytkownicy bądź garnka połóż go na chwilę na papierowy ręcznik, by nadmiar tłuszczu w niego wsiąknął. Tak przygotowane stripsy najlepiej smakują z frytkami bądź zapiekanymi ziemniakami a do tego domowy sos czosnkowy . Pamiętaj, by sprawdzać, czy olej jeszcze nadaje się do smażenia, jeśli robi się ciemny, pływa w nim spora ilość spalonych kawałków mięsa bądź panierki
To Musisz Wiedziećzgęstnieje, dopraw go solą i pieprzem, włóż kawałki ryby i duś na minimalnym ogniu 2-3 minuty. Następnie podawaj. Rady: Tym razem rybę w sosie botwinkowym podaliśmy z młodymi ziemniakami i koperkiem, ale świetnie pasować będą też wszelkiego rodzaju kasze albo ryż. Z botwinki można oderwać kilka najmniejszych listków i później użyć ich do dekoracji – są jadalne na surowo
Kulinarna Polskaprzedyskutować wywalenie delikwenta za burtę. Parówki z kolei to był pokarm przyszłych emigrantów zarobkowych - studentów moich roczników. W studenckiej kuchni królowały ryż ze śmietaną, zupki "chińskie" z dodatkami, ziemniaki z groszkiem i właśnie parówki. banany zresztą też były ulubionym pożywieniem, bo na rynku warzywnym można było kupić te przejrzałe za 20% ceny. Był początek XXI wieku, podobnie jak wielu
Kryzysowa Książka Kucharskatakże trochę słodkiej śmietanki. Jeśli zastąpicie ją mleczkiem kokosowym, zyskacie zupełnie nowy, trochę egzotyczny smak dania. Taka potrawka z kurczaka z papryką i marchewką bardzo dobrze smakuje z ryżem, ziemniakami, kluskami lub makaronem. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z kurczakiem :) Polecam również gulasz z kurczaka z fasolką szparagową: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Gulasz
Lekcje w kuchnisosie własnym z suszonymi grzybami to przepyszny, aromatyczny sos pełny grzybów, a w nim zanurzone kruche plastry karkówki . Doskonały obiad dla całej rodziny, który idealnie pasuje podany z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi czy ulubioną kaszą. Pyszne danie obiadowe , które z pewnością mile zaskoczy rodzinę lub zaproszonych na obiad gości. Składniki na karkówkę w sosie własnym z suszonymi grzybami : * około
Zrób to smaczniewegańskie? Kalafior podziel na różyczki, marchewkę pokrój w drobną kostkę, ugotuj razem do miękkości na parze lub w niewielkiej ilości wody. Dokładnie odcedź, następnie rozgnieć przy pomocy tłuczka do ziemniaków, ale nie na zupełną papkę. Cebulę posiekaj, zrumień na odrobinie oleju, dodaj do warzyw. Ciecierzycę odcedź, rozgnieć dość dokładnie na desce przy pomocy tłuczka lub widelca, także dodaj do warzyw
Kulinarna Polskaliść laurowy, przykrywamy i dusimy około 15 minut. Dodajemy papryki oraz poszatkowaną kapustę i dusimy, aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i chili. Podajemy np. z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Smacznego! Artykuł Potrawka z kurczakiem i kapustą pekińską pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongOmlet z papryczkami padron – pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się też na obiad, podany w towarzystwie ziemniaków i surówki. Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa pimientos de Padron wywodzi się od hiszpańskiego miasta Padron. Sławne są jako hiszpańskie tapas – pieczone, smażone lub grillowane. To małe, zielone, podłużne papryczki. Nie są ostre. Mają łagodny, charakterystyczny paprykowy smak
Dorota SmakujeKarkówka pieczona pod pierzynką z cebuli, papryki, pieczarek i sera żółtego jest wyjątkowo smaczna, miękka i soczysta. W towarzystwie ziemniaków albo frytek i ulubionej surówki będzie świetną potrawą w sam raz na niedzielny, rodzinny obiad, który syci na długo. Świetnie sprawdzi się również jako efektowne danie na ciepło na imprezie czy wyjątkowej uroczystości. Danie jest bardzo proste do przygotowania
e-PrzepisyKulinarnemożecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie, ale nie żałujcie świeżego koperku, który nada świeżości całemu daniu. Młoda kapusta z żeberkami to wspaniałe, sycące danie. Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami albo po prostu z pieczywem. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na obiad :) Polecam również moją karkówkę w sosie własnym: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Żeberka
Lekcje w kuchniSchab w sosie własny z cebulką Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu . Daj się skusić. 5 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg schabu · 4 duże cebule
Kulinarna Chwilasolo. Jednak moim zdaniem jest ona najlepszym dodatkiem do wiosennego lub letniego obiadu, stanowiąc wyśmienitą alternatywę dla surówek lub innego rodzaju sałatek. Kapustę podawaj na ciepło, razem z młodymi ziemniakami. Świetnie będą pasować do niej mielone, schabowe, ryba lub dowolne wegetariańskie kotleciki. młoda kapusta zasmażana Przepis: młoda kapusta zasmażana Składniki na: młoda kapusta zasmażana 1 główka młodej kapusty
okolicepalnika.plZupę szczawiową na kefirze podajemy z ugotowanym jajkiem. Zupa szczawiowa na kefirze – kuchnia podkarpacka Zapraszam również do wypróbowania innych regionalnych przepisów na zupę szczawiową Zupa szczawiowa z ziemniakami Ściabudowa Zupa szczawiowa z jajkiem Więcej podkarpackich dań w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerz