posiekaną rybę sokiem z cytrusów (najczęściej limonki), z dodatkiem cebuli, papryczki chili i soli, i pozostawiając do krótkiego zamarynowania. Ceviche zwykle podawane jest wraz z przystawkami takimi jak słodkie ziemniaki, sałata, kukurydza, awokado lub banan, aby podkreślić smak. Ja swoje ceviche zrobiłam troszkę inaczej. Spróbujcie mojej wersji, smakuje rewelacyjnie. Składniki na 2 porcje: • 200 g łososia pieczonego
W mojej kuchnipamiętajcie, że możecie go zmodyfikować na swój gust. Smacznego! Krupnik z pęczakiem - składniki: mięso drobiowe/wieprzowe na wywar około 1/2 szklanki pęczaku (1 szklanka = 250 ml) 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego natka pietruszki sól, pieprz Opcjonalnie: śmietana Krupnik z pęczakiem - przygotowanie: Ugotować wywar
Di gotujeprzepisu na opakowaniu. Makaron odcedzić, około 1/2 szklanki wody z ugotowanego makaronu pozostawić. Naczynie żaroodporne wyjąć z piekarnika. Czosnek delikatnie obrać z łupinek. Całość podusić widelcem lub praską do ziemniaków. Do tak przygotowanego sosu przełożyć ugotowany, odcedzony wcześniej makaron. Całość wymieszać. Gdyby danie było zbyt gęste to podlać wodą z ugotowanego makaronu. Można spróbować i ponownie doprawić pieprzem i ostrą
Danka Pichcimieszamy, dodajemy do nich przyprawę do gyrosa i smażymy jeszcze jakieś 7-8 minut, pod przykryciem. Najlepiej jest sprawdzić czy warzywa są już miękkie – jeśli używamy mieszanki z ziemniakami, najlepiej jest po nich sprawdzić czy warzywa są gotowe, jeśli nie, przedłużamy ich smażenie o kilka minut. Do warzyw wlewamy dodatkowo 2 łyżki oleju, wsypujemy kaszę bulgur, mieszamy
Smaczna StronaJest silnym antyoksydantem, obniża poziom cukru we krwi. W 100 g znajduje się zaledwie 16 kcal! Dzisiaj postanowiłem zrobić tzw. kapuśniak z młodej kapusty. Do tej pory zawsze wkrajałem ziemniaki do zupy, jednak nadszedł czas na zmiany. Troszkę kapuśniaczek „odchudziłem”, przy okazji nadając mu lekko pikantnego charakteru. Fani lekkich, wiosennych zup będą zachwyceni
R'n'G KitchenJeśli zależy wam na czasie, to najlepiej je ugotować dzień wcześniej, a w dniu podania tylko przygotować sos. Żołądki drobiowe skąpane w sosie musztardowo-śmietanowym i podane z i ziemniakami i ulubioną surówką będą pewnie jeszcze nie raz gościć na naszym stole, gdyż bardzo nam zasmakowały. Składniki na gulasz z żołądków drobiowych: około 0,7 kg żołądków drobiowych niewielka
e-PrzepisyKulinarnerównież oliwki, posiekana w kostkę papryka albo garść świeżego szpinaku. Kurczak w sosie z suszonymi pomidorami to fantastyczny pomysł na szybki obiad. Pasuje do makaronu, ryżu, kaszy, a nawet ziemniaków. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów inspirowanych kuchnią włoską, w TUTAJ więcej przepisów na kurczaka :) Polecam również kurczaka zapiekanego pod pierzynką: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube
Lekcje w kuchniszybki obiad w tygodniu. Sprawdzony przepis na sos pieczarkowy, który podasz z makaronem, ryżem lub kaszą. Sos możesz wykorzystać do dania z mięsem (kotlety, pieczone mięso) i potraw z ziemniaków (puree, kluski śląskie, kopytka). Do sosu możesz dodać posiekaną ostrą papryczkę, cukinię, świeżą paprykę, pomidorki koktajlowe, cherry, suszone pomidory. Danie na talerzu udekoruj świeżymi ziołami: natką, koperkiem lub posiekaną kolendrą
Zasmakuj Kuchnimożna przygotować dzień wcześniej. Polecam na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe: chrzciny, komunie, imieniny, Sylwester itp. Mięso jest bardzo soczyste i miękkie. Ja proponuję podać je w tradycyjny sposób z ziemniakami lub ryżem i surówką. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 1 kg karczku wieprzowego 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papry szczypta pieprzu
KuchniaWeDwoje.plpołóż ryby. Ryby obłóż pokrojonym w plastry imbirem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Rybę podawaj z pieczonymi warzywami, sałatką z pora i ziemniakami. Krok po kroku: 1. Przygotować rybę; doprawić 2. Polać olejem 3. Pokroić pora 4. Podsmażyć pora 5. Dodać paprykę i pomidory 6. Przełożyć warzywa do naczynia, ułożyć rybę i plastry imbiru
KuchniaWeDwoje.plsernik, przekładaniec, babka) 40 g masła 1 łyżka kakao 1 łyżka adwokata 20 g czekolady gorzkiej i mlecznej Przygotowanie: Kawałki ciasta przełożyć do miski i za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ręki zmiażdżyć. Następnie w niewielkim rondelku rozpuścić masło, czekoladę oraz kakao. Do ciasta dodać adwokat i polewę czekoladową. Wszystkie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do masy można dodatkowo dodać
KuchniaWeDwoje.plPlacki jaglane z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej. Są to placki do których nie potrzeba gotować oddzielnie ryżu, ani ziemniaków. Placki jaglane świetnie smakują same! Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej
KuchniaWeDwoje.plRozpuścić masło i wystudzić 10. Pokroić chleb tostowy 11. Wymieszać wszystkie składniki na skorupkę migdałową 12. Posypać mięso panierką i zapiec Poprzedni 1 z 12 Następny Schabowy z ziemniakami to tradycyjny niedzielny obiad większości Polaków. Jednak istnieje kilka, a nawet kilkanaście metod i sposobów przygotowywania schabowego. Jaki jest Wasz ulubiony? Artykuł Schab w migdałowej skorupce pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plQuesadilla to danie kuchni meksykańskiej – tortilla z masy kukurydzianej z roztopionym serem było moją inspiracja do przygotowania tej potrawy. Tradycyjnie podaje się je z takimi dodatkami jak: ziemniakami, papryką chilli, grzybami itp. Podziel się proszę z mną w komentarzu jakie są Twoje ulubione dodatki do tortilli? Artykuł Tortilla z szynką i papryką pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plponiżej. Krok po kroku przepis na konfiturę z czereśni: 1. Obrać z ogonków i umyć 1 kilogram czereśni 2. Owoce pozbawić pestek 3. Zmiażdzyć czereśnie za pomocą tłuczka do ziemniaków 4. Wygnieść sok z owoców 5. Do soku dolać wody 6. Dodać cukier 7. Syrop zagotować 8. Do syropu dodać owoce 10. Po 4 godzinach ponownie smażyć całość przez
KuchniaWeDwoje.pl