ziemniaki zapiekane - 2707 przepisów (strona:34/181)

Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 255

tarce. Wymieszać wszystko razem, można podsmażyć lub podpiec. Do naczynia żaroodpornego wylewamy część sosu, a na to układamy kotlety. Na mięso wykładamy warzywa i zalewamy sosem. Zapiekamy i podajemy z ziemniakami i surówką

Moje Wyroby
Schabowy z pieczonymi ziemniakami i mizerią 229

wymieszaj i wstaw do lodówki. 3. Ziemniaki myjemy lub obieramy, kroimy na połówki - gotujemy 10 min od momentu zagotowania się wody. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem - układamy odcedzone ziemniaki, posypujemy tymiankiem i solą. Zapiekamy ok 20 min - opcja grill. Na małej patelni rozpuść masło (1 łyżka) i delikatnie przesmaż czosnek - polej gotowe grillowane ziemniaki. 4. Kotlety odsącz na ręczniku papierowym

Alutka-Gotuje
Kapusta z pulpetami w pomidorach 121

większe kawałki. Łopatkę wieprzową mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, zalewamy bulionem i passatą. Dodajemy ziemniaki i pulpety. Całość zapiekamy 90 min w 200°C . Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną

R'n'G Kitchen
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku 162

najbardziej przypadły do smaku czytelnikom. Zdrowe drożdżowe z pomarańczową nutą Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym Pęczotto z kurczakiem i szczypiorem z tymiankową nutą Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem Domowe ogórki małosolne Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi Zbożowe batoniki

My Chcemy Jeść
Mięsna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką 147

chwilę. Dokładnie ze sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Najpopularniejsze przepisy 2015 roku 206

wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli Placek jaglany z borówkami Puszyste ciasto z jabłkami

My Chcemy Jeść
Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. 285

cukru, mieszamy, aż cukier się rozpuści, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jako dodatek do obiadu. Tym razem czerwona kapusta duszona została podana do zapiekanej karkówki i smażonych ziemniaków. Smacznego. The post Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa 190

tylko sól i pieprz do smaku. Małe pojedyncze foremki , lub jedną dużą , smarujemy od środka masłem . Na dnie każdej układamy warstwę ziemniaków , następnie warstwę pieczarek i znowu ziemniaki . Tak przygotowane zapiekanki , zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 30 minut , aż wierzch pięknie zbrązowieje . Gotowe Dekorujemy wierzch tymiankiem i podajemy – smacznego !   Post Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa pojawił się

Ogrodnik w podróży
Zapiekane ziemniaczki z sosem czosnkowym 221

lubi zapiekane w piekarniku cząstki ziemniaków ręka do góry :) No to teraz nie musicie już lecieć do sklepu i szmerać w zamrażarkach, bo w domu możecie przyrządzić równie smaczne i to bez zbędnych ulepszaczy, chemii i innych "zdrowych" dodatków... Ziemniaki przeważnie każdy z nas ma, więc... do roboty ;) Ps. Ostatnio ktoś dopytywał o dania na kieszeń studenta... myślę

Kuchnia w czekoladzie
Ziemniaki pod mozzarellą faszerowane kapustą 198

dusimy przez kwadrans. Następnie dodajemy koperek i doprawiamy solą i pieprzem.  Z iemniaki przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek  Wydrążone ziemniaki wypełniamy  farszem z kapusty. Ziemniaki przykrywamy plastrem mozzarelli  Zapiekamy przez około 20 minut w nagrzanym do 240 stopni piekarniku.  Podajemy z sałatą posypując szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
P... Pierogi! (i polska impreza!) 200

trochę farszu ? Mój teść jadł go z… chlebem i bardzo chwalił sobie smak ! Można też z kolei nagrzać piekarnik, do naczynia żaroodpornego wrzucić farsz, przykryć ziemniakami i serem i zapiekać. Mini gratin a’la pierogi ruskie ;) Pierogi to był ewidentny gwóźdź programu. Jednak zaopatrzona w inne rarytasy widziałam, że ona również sprawiły gościom przyjemność :) Na stole znalazły

Kitchens Alphabet
Kuchnia włoska usystematyzowana. 193

Sardele zapiekane z ziemniakami. Jakiś czas temu otrzymałam do wydawnictw Jedność książkę "Ilustrowana szkoła gotowania - KUCHNIA WŁOSKA krok po kroku". Początkowo książka mnie nie rozpaliła nie jest to wydanie typu "Nigellissima", a jak tytuł wksazuje oprócz dużej liczby przepisów - szkoła gotowania. Wystarczyło się dokładniej przyjrzeć aby bloczek z karteczkami do odznaczania przepisów, które chcę wykorzystać - zniknął. Tak jak wspomniałam

Brzuszki Łakomczuszki
Torta di patate-Szwajcarska zapiekanka po mojemu 203

prosto z pieca w niewielkich ceramicznych naczyniach do zapiekania jak u mnie , jedna porcja dla każdego, dzięki temu nie brudzimy talerzy i pozostaje gorąca do ostatniego kęsa. A na dodatek jest błyskawiczna jak letnia burza.  Gwarantuję nie będziecie zawiedzeni!  #MyVictorinox Składniki na 4 porcje: 70 dag ziemniaków sałatkowych 15 dag szynki podsuszanej prosciutto 1 młoda cukinia 3 kulki(...)miękkości w osolonym wrzątku, uważać aby ich nie przegotować!  Mają pozostać zwarte, odcedzić z wody, zostawić do wystygnięcia. 4 małe jednakowe naczynia ceramiczne do zapiekania wysmarować masełkiem, warstwę pokrojonych na plastry ziemniaków, oprószyć delikatnie przyprawą do ziemniaków oraz suszonym rozmarynem, dodać część  pokrojonej  na plasterki szynki  prosciutto, posypać wiórkami sera gruyere oraz plasterkami mozzarella, na wierzchu

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka ziemniaczana z brokułami i boczkiem 147

soli morskiej","czarny pieprz"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Ziemniaki obieramy z \u0142upinki lub je\u015bli u\u017cywamy m\u0142odych ziemniak\u00f3w, wystarczy je jedynie wyszorowa\u0107. Kroimy je w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie oko\u0142o 20 minut.","text":"Ziemniaki obieramy z \u0142upinki lub je\u015bli u\u017cywamy m\u0142odych ziemniak\u00f3w, wystarczy je jedynie wyszorowa\u0107. Kroimy(...)Porcje 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 1 godz.  Kalorie 290 kcal Zapiekanka z młodymi ziemniaczkami, boczkiem i brokułami. Przepyszne i aromatyczne danie zapiekane z sosem śmietanowo – serowym. Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 większy brokuł 200 g swojskiego boczku 1 czerwona cebula 1 biała cebula SOS SEROWY 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka od szczęśliwych

ProstePesto.pl
Zapiekane ziemniaczki pod sosem koperkowo – czosnkowym 137

kiszony Sól Pieprz młotkowany z kolendrą Sos: 150 ml śmietany 18% gęstej 2 – 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku Sól Szczypta cukru Wykonanie: W naczyniu do zapiekania układamy kolejno, pokrojony boczek, ziemniaki w plastrach oraz cebulę i pokrojony ogórek kiszony z kilkami kawałkami boczku. Przyprawiamy solą i pieprzem z kolendrą. Na koniec umieszczamy pokrojone pomidory. Do śmietany dodajemy przeciśnięty

Smaki Ewy
Kurczak z pieczarkami i parmezanem 218

wyszukane składniki, danie proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Dziś na danie główne polecam filet z kurczaka z pieczarkami i parmezanem a do tego zapiekane ziemniaczki czosnkowe. Składniki na 2 porcje: 4-5 średnich ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka 4 pieczarki papryka ostra, przyprawa do kurczaka pieprz czosnkowy, tymianek bułka tarta jajko olej parmezan - 1-2 łyżki startego(...)mniejsze kawałki (u mnie wyszło 5 szt.) - mięso zamocz w rozbełtanym jajku, dopraw papryką i przyprawą do kurczaka a następnie obtocz w bułce tartej. Odcedź ziemniaki, przełóż do naczynia żaroodpornego - dopraw pieprzem i tymiankiem, zapiekaj (bez przykrycia) 15-20 min. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. W tym czasie pokrój pieczarki w plasterki - przesmaż na drugiej patelni

Alutka-Gotuje