ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:235/497)

Wiejska tarta 206

formy na tartę. Ugotowane, ostudzone i pokrojone w plastry ziemniaki układamy na tarcie. Na ziemniaki kładziemy pokrojoną w talarki cebulę. Kiełbasę kroimy na cienkie plastry i układamy na cebuli. Całość posypujemy delikatnie startym serem mozzarella. Tartę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut.   Smacznego

paapilotkaa
Ziemniaki Hasselback pieczone w garnku rzymskim 237

trakcie pieczenia pozostaną w całości. Dno rzymskiego garnka lekko polać oliwą lub masłem. Ułożyć ziemniaki obok siebie, najlepiej w jednej warstwie. Posypać solą, pieprzem, polać masłem lub oliwą, tak aby chociaż trochę dostało się pomiędzy plasterki Naczynie przykryć i wstawić do zimnego piekarnika. Temperaturę pieczenia ustawić na 250 st C i piec ok 50 - 60 minut od momentu nagrzania piekarnika

Stare Gary
Udka pieczone w sosie paprykowo - czosnkowym - Test 185

ilością sosu paprykowo-czosnkowego . Następnie udka wkładamy do żaroodpornego naczynia ,polewamy sosem ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i pieczemy około 30 minut ,w trakcie pieczenia udka obracamy na drugą stronę i podlewamy sosem paprykowo- czosnkowym. Upieczone udka podajemy z surówkąi z ziemniakami

Smakowite Dania
Wieprzowina "szarpana" (pulled pork) 184

piekarnika nagrzanego do 120 stopni i pieczemy 10 godzin (tak, 10 :)) 3. Mięso wyjmujemy z piekarnika, ostrożnie zdejmujemy folię i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mięso delikatnie wyciągamy na talerz i rwiemy widelcem na małe kawałki. Podajemy w formie obiadu z ziemniakami lub na kanapkach. Smacznego

My Culinary Art
Kurczak à la Maryjan 186

zrobił się sztywny. Płaską, żaroodporną formę smarujemy oliwą, układamy owinięte kawałki kurczaka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około pół godziny, uważając, żeby szynka z wierzchu się nie zwęgliła. I gotowe! Kurczaka można podawać na ciepło na obiad, z dodatkiem ziemniaków i surówki. Ponieważ kiedy jest gorąco nie za bardzo się chce dużo jeść, my zjedliśmy

les mirabelles
Pieczony udzieć indyczy. Smaczne, zdrowe mięso z piekarnika. 210

mocno się zrumieniło. Kiedy mięso osiągnęło dla mnie odpowiednią miękkość, wyjęłam naczynie z piekarnika, pokroiłam na mniejsze porcje. W naczyniu powstał lekki sos, który można zagęścić mąką, lub śmietaną, ja nie zagęszczałam, bo taki delikatny bardziej pasuje na upały :) Podałam z ziemniakami z wody i młodą duszoną kapustą. http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/04/moda-kapustka-duszona-wg-mojej-mamy.html Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kukurydziane kotleciki z kaszą kuskus 286

Dzisiaj fajnie zastąpimy nasze tradycyjne ziemniaki. Co prawda uwielbiam ziemniaki z masełkiem i koperkiem, jednak czasami należy je zastąpić czymś innym. Moje ulubione kotleciki kukurydziane z kaszą kuskus, są proste w wykonaniu, a jak upieczemy je w piekarniku to przerodzą się w fajne danie fit. Składniki:100 g kukurydzy świeżej albo z puszkiszklanka kaszy kuskus2 łyżki mąki kukurydzianej1 jajko1

Niezły Młynek
Zapiekane skórki ziemniaczane 185

dodaję pokrojoną cebulę. Podsmażam kilka minut aż cebula będzie miękka. Do rozdrobnionego miąższu z ziemniaków dodaję usmażony boczek z cebulą i pokrojony szczypior. Przyprawiam solą, pieprzem i papryką. Dolewam ok. 100 ml śmietany.Wszystko dobrze mieszam i nakładam do skórek. Piekę w piekarniku na 160 stopni ok. godziny. Podaję z kwaśną śmietaną.Smacznego Post Zapiekane skórki ziemniaczane pojawił się poraz

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka ziemniaczana 206

I oto przed wami smak mojego dzieciństwa. Kidy byłam mała mama, albo starsza siostra bardzo często robiły tę zapiekankę, a ja byłam wtedy wniebowzięta, bo wprost

Moje pyszne gotowanie
Babka ziemniaczana 282

ociekły. W tym czasie podsmażamy na patelni boczek i cebulę pokrojone w kostkę.Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, przyprawy, podsmażony boczek z cebulą, zmiażdżone ząbki czosnku i wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i zapiekamy w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Sos:Ogórki konserwowe trzemy na tarce na małych

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka ziemniaczana z brokułami i szynką 383

dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Na jego dnie ułożyć plastry ziemniaków, następnie położyć różyczki brokułów, posypać drobno pokrojonym jajkiem i wędliną, zalać sosem śmietanowo-cebulowym i posypać na wierzchu startą mozzarellą i prażoną cebulką.Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 30 minut.SMACZNEGO

Gospodyni Miejska
Łosoś faszerowany masłem ziołowym zapiekany z ziemniakami 221

odcedzamy. Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekanek. Czosnek obieramy oraz przeciskamy przez praskę bezpośrednio na ziemniaki. Posypujemy je odrobiną soli, pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Natkę pietruszki myjemy oraz siekamy, dzielimy na dwie część. Jedną połowę dodajemy do warzyw i całość mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 30 minut. W między czasie masło mieszamy z pozostałą natką

Kolizje Smaków
Pikantne Rösti z dynią i czerwoną cebulą 210

cebulę. Mieszamy wszystko z płaską łyżeczką soli, układamy na durszlaku i odstawiamy na kilka minut, aby ziemniaki puściły sok. Odciskamy wytworzony płyn. Doprawiamy masę czarnym pieprzem i pieprzem Cayenne. Każdy dołek w blaszce smarujemy olejem, wkładamy masę ziemniaczano-dyniową, dociskamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 30 minut. Pod koniec pieczenia w każdy placek wkładamy małą gałązkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezmięsnie- pieczone marchewki i cukinia 262

odstawiamy na godzinę, żeby trochę zmiękły. Po tym czasie wycieramy powstałą wodę i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Marchewki obieramy, gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Wyjmujemy, posypujemy oregano i czosnkiem granulowanym.Warzywa układamy na blasze lub kratce do pieczenia na opcji "grill". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Ja piekłam przez godzinę na opcji "grill" ale bez termoobiegu. Warzywa powinny

Czerwona Porzeczka
Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami 142

słodki ziemniak 250 g dyni Pół szklanki pęczaku Mała dymka 1 łyżka oleju roślinnego Kilka łyżek posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku Marynata: 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki miodu ½ łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty. Włóż mięso do marynaty. Przykryj i odstaw na czas przygotowania warzyw. Krok 2 Rozgrzej piekarnik

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania