ziemniaki z piekarnika - 7450 przepisów (strona:234/497)

Polędwica wieprzowa z fasolką szparagową 139

folią aluminiową (matową stroną na zewnątrz), przekładamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na 45 minut. Po tym czasie folię odwijamy, a polędwiczkę przypiekamy, tak by plastry boczku stały się mocno chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, frytkami lub sosami (ja podałam z sosem chrzanowo-koperkowym

Kuchnia w czekoladzie
Wytrawne warzywne babeczki 134

pieprzem. Rozprowadzić kolejną warstwę masy do silikonowych foremek. Przygotować białą masę. Ugotowane w osolonym wrzątku ziemniaki zmiksować z białymi warzywami korzeniowymi, jajkiem i gałką muszkatołową. Nanieść ostatnią warstwę babeczek w foremkach silikonowych. Tak przygotowane warzywne babeczki piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem (180 stopni z grzaniem góra-dół). Wyjąć, ostudzić i ostrożnie

Dietolog
Pieczone placki ziemniaczane LIGHT 159

cebuli 2 łyżeczki roztopionego oleju kokosowego/masła 1 łyżka suszonego majeranku lub tymianku Pieprz czarny Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Do tego na małych oczkach ścieramy cebulę. Dodajemy łyżkę mąki, dwa jajka. Doprawiamy pieprzem i wlewamy olej/masło. Wszystko mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy po kopiastej łyżce masy na jeden

Czarnawisienka
Puree ziemniaczane w pieczonym pomidorze 173

osolonej wodzie, następnie odcedzić, dodać masło, śmietanę, gałkę muszkatołową, musztardę i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków do postaci gładkiego puree. 2.  Pomidory umyć, wydrążyć środek, oprószyć solą, pieprzem i wypełnić ziemniaczanym puree. 3.  Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
zapiekanka ziemniaczana 113

mąka , dodać ubite jajka z solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem .W naczyniu układać talarki ziemniaków,na to położyć pokrojoną wędlinę .Całość przykryć przygotowanym sosem z jajek i mleka. Na wierzchu ułożyć kawałki sera żółtego. Piec 25 do 30 minut, w nagrzanym piekarniku 200 ° C Podawać z kawałkami mango i dowolnym sosem ,lub keczupem

w mojej kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami. 151

kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować masłem. Ułożyć warstwę ziemniaków, następnie ułożyć cebulę, plastry pomidora, polać częścią sosu czosnkowego. Następnie ułożyć piersi, na to papryka. Na koniec ułożyć brokuły. Wierzch posypać utartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20-25 minut. Podałam z sosem czosnkowym

Agusiowe smakołyki
Co jem w ciągu dnia "2" :) 176

bardzo smacznego. Mamy tu miks pieczonych warzyw. Są to papryka, cukinia, brokuł, cebula, ziemniaki oraz bataty. Pieczone z dodatkiem oleju rzepakowego oraz oprószone solą i pieprzem. Jest to bardzo proste danie, które wymaga jedynie pokrojenia warzyw i wstawienia ich do piekarnika, a smak bardzo zadowalający.  ⬇ Torba Satin od Valiria Polska ⬇ Na hasło: zdrowienajezyku uzyskasz kod rabatowy na zakup pojemników

Zdrowie na języku :P
Quiche z ziemniakami, groszkiem, białą fasolą i pomidorami 105

były zawinięte. Ciasto na całej powierzchni nakłuwamy za pomocą widelca. Na ciasto kładziemy równomiernie groszek, fasolę, ziemniaki oraz pomidory. Całość delikatnie solimy. Śmietanę, jajka, mleko, sól i pieprz cayenne dokładnie ze sobą mieszamy, a następnie zalewamy przygotowane składniki w formie. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 o C przez około 30-40 minut, aż całość ładnie się zarumieni

Programista w kuchni
Gołąbki z ziemniakami i kiełbasą. 325

kiełbasą. Ziemniaki z cebulą ugniatamy. Liście kapusty po umyciu w zimnej wodzie sparzamy we wrzątku. Ziemniaki, kiełbasę, cebulę, utartą kapustę, sól i pieprz łączymy razem. Jak już mamy farsz i liście to zawijamy gołąbki. Potem możemy podsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku. Zapiekamy w 200 st. 15-20 min.  Podajemy na gorąco albo na drugi dzień na zimno

chleba naszego
Wiosenna tarta ze szparagami i jajkiem 192

wyłóż papierem pergaminowym, następnie spód i krawędzie wyłóż ciastem francuskim. Do środka włóż szparagi z ziemniakami i zrób cztery wgłębienia, w które wbij jajka. wszystko dopraw jeszcze solą i pieprzem i przykryj płatem ciasta francuskiego. Krawędzie lekko ponacinaj.  Wszystko piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni.  Smacznego

Niezły Młynek
Pieczona pierś z kurczaka 157

następnie naczynie wyciągam, ponownie podlewam sosem, który się utworzył w środku naczynia. Wkładam ponownie do piekarnika lecz juz bez pokrywy naczynia żaroodpornego.  Po 10 minutach mięso powinno być juz soczyste i gotowe do podania. Mój obiad dzisiejszy podałam w najprostszej postaci z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Lecz każdy może mięso skomponować z innymi dodatkami, np kaszą kuskus, ryżem oraz

Justa próbuje gotować
Udka po hiszpańsku - danie z jednej blaszki. 113

polewamy olejem, przyprawiamy solą, pieprzem i wędzonymi paprykami. Mieszamy by dobrze je obtoczyć w przyprawach. Na ziemniaki układamy pokrojone w grube plastry marchewki, pokrojone w ćwiartki cebule i pomidory. A także pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Na samą górę układamy udka. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni na środkowej wysokości przez ok. 2 godzinki. Smacznego

Magia jedzenia.
Babka ziemniaczana z ryżem 171

pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać cebulę, posiekany czosnek, smażyć razem na złoty kolor. Do ziemniaków dodać jaja, ryż, sól, przyprawy, boczek z cebulą, wymieszać. Formę keksówkę (9x25cm) wysmarować olejem, obsypać bułką tartą. Do formy przełożyć masę ziemniaczaną, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika, ok 1,5 godziny w temp. 180stC. Babkę następnego dnia można odgrzać na patelni, pokrojoną

Obiad gotowy
Zapiekane ziemniaki 117

smaku • masło do wysmarowania formy • szczypiorek do posypania Wykonanie: • Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. • Mleko wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Zalać ziemnaki. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 45 minut. • Podawać na gorąco posypane szczypiorkiem

To co kocham
Jajecznica z ziemniakami 147

roztrzepać jajka i wymieszać je z pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową oraz szczyptą soli. Gdy ziemniaki będą miękkie lekko je posolić i wlać jajka. Smażyć, co chwilę mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy.  Podawać z arabskim płaskim chlebkiem (zastąpiłam go podpieczoną w piekarniku tortillą - sprawdziła się bardzo dobrze), pomidorami i sokiem z cytryny. Smacznego

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania