świeżymi grzybami da nam gęsty, lekko klejący sos. Jeśli ktoś nie lubi takich gęstych sosów, można dodać do niego odrobinę wody.Takie grzybki świetnie smakują z pajdą świeżego chleba lub ziemniakami z wody. Nie wiem jak Wy, ale dla mnie jest smak z dzieciństwa :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennasmażenia powinien trwać około 10 minut w zależności od wielkości roladki.Mięsa nie nakłuwamy podczas smażenia, obracamy je delikatnie i dość często.Usmażony kotlet de volaille można podać z ziemniakami w najróżniejszej formie: od gotowanych, przez puree, frytki do kuleczek czy opiekanych :)Jeśli dobrze zwiniecie mięso, to podczas smażenia nie ma prawa nic z niego wypłynąć. Dopiero po przekrojeniu kotleta
Codzienna kuchnia niecodziennamąką. Wlać do mięsa i warzyw i mieszając gotować na niewielkim ogniu przez około minutę.Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami
Codzienna kuchnia niecodziennamąki rozrabiam w małej ilości zimnej wody wlewam do sosu i dobrze mieszam. Gdy się zagotuję dodaję znowu pulpeciki i chwilę gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię.Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki
NA MOIM TALERZUSzybka, bardzo aromatyczna, tania zupka. Zapraszam do spróbowania! Składniki:400 g pieczarek1 cebula2 duże marchewki4 duże ziemniaki1,5 l - 2 l bulionu200 ml śmietanymajeranek
NA MOIM TALERZUpóźniej sciągam przykrywkę podlewam mięso i wkładam na kolejne 50 minut, od czasu do czasu podlewam. Mięso było soczyste, mięciutkie, wspaniale przyprawione z chrupiącą skórką. Smakowało z ziemniakami, sosem i sałatką, jak również na kanapce z majonezem. Pychotka! * Niestety nie będę mogła Wam podawać dokładnej temperatury panującej w moim piekarniku, nie chce on ze mną współpracować
NA MOIM TALERZUminut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedną roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone).Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką). SMACZNEGO
NA MOIM TALERZUWszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę). P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać do baz y sosu , dodać pół opakowania śmietany lub p ół litra wo dy zagotować i zagęścić albo sosem
NA MOIM TALERZUspoko jnie mogę smażyć kilka minut i mię su nic nie grozi :) . Można poda ć z wieloma składnik ami i wy jdzie nam wspaniały obiad (frytki, ryż, ziemniaki, sałatka
NA MOIM TALERZUmięs.Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając
Klaudynkowa kuchniarozwałkować o średnicy większej niż forma. Wyłożyć ciastem formę i pamiętać o tym aby ciasto wychodziło trochę poza formę. Ciasto owinąć folią aluminiową, dno ciasta obciążyć np. grochem, ćwiartkami ziemniaka, jabłka. Wstawić do piekarnika na 15 min, zdjąć folię i piec dalej przez 15 min. Po tym czasie skręcić piekarnik na 180 stopni. Wyciągnąć tartę. Dorsza pokroić na paski
cooklifeBrak pomysłu na obiad ? Brak czasu na jego przygotowanie ? Zrób makaron z sosem pieczarkowym. Sos pieczarkowy można podawać także do ziemniaków gotowanych lub pieczonych, kaszy gryczanej, jęczmiennej lub innej ulubionej.Składniki:* 450 g pieczarek* 1 cebula* 1 ząbek czosnku* 120 g sera ricotta* 100 ml słodkiej śmietanki 30%* 1 łyżka masła* 1 łyżka oliwy z oliwek* sól, pieprz* świeża natka
kolorowotorcikowolodówce lub na kilka godzin. Po tym czasie obsmażyć na suchej patelni z obu stron. Zmniejszyć ogień, podlać pół szklanki wody. Dusić 20 min pod przykryciem. Podawać z ziemniakami z wody lub z różnego rodzajami kaszy. Smacznego
pieprzny smaczekmiejscowej gwarze zwą go Gri Soß i nie wyobrażają sobie bez niego Świąt Wielkanocnych. Zielony sos stanowi doskonały dodatek do mięs, ryb, jajek oraz ziemniaków w każdej postaci. Poza Niemcami znany jest on również we Włoszech jako salsa verde i we Francji jako sauce verte. Podstawą oryginalnego przepisu są świeże zioła, a przede wszystkim szczypior, szczaw
Food Squaretemp. 180 st. C. Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakami smakuje wyśmienicie. Smacznego
Maminek kulinarny