Sałatka ziemniaczana z dodatkiem boczku, jajek, w towarzystwie pikantnych porów i korniszonów. Można podać ją do grillowanych mięs, ryb czy warzyw. Składniki: 4-5 kremowych ziemniaków jednakowej wielkości 4 jajka 150 g parzonego boczku (w kawałku) kilka korniszonów 1 por (jasna część) mały kubek jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majeranku sól i świeżo
Czerwień i błękitkuskusu razowego 50 g serka typu śródziemnomorskiego Apetina light z bazylią i oregano 1 mała czerwona cebula 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 2 płaskie łyżki skrobii ziemniaczanej garść świeżego koperku garść świeżego szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Do podania: kremowy serek Apetina o smaku naturalnym łosoś wędzony koperek Kuskus prażymy na suchej patelni przez
Zawsze głodna!mące wymieszanej z małą ilością bułki tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju - dosłownie po kilka minut z każdej strony. Podajemy w ulubionym towarzystwie. U nas tym razem: pieczone talarki ziemniaczane i "na prędce" przygotowany sos chrzanowy . Sandacz pyszny. Ma tak dobre mięso, że chyba jedynie przypalenie jest w stanie go popsuć Mi sandacz zawsze będzie się kojarzył z wagarami
Kuchnia po mojemuklasycznych smaków - pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Proste, nie wymagające finezji i fantastyczne w smaku. Można podawać na wiele różnych sposobów - z puree ziemniaczanym i brokułami jak tutaj lub pokrojone w niewielkie podłużne kawałki podawane z sosami do maczania (niezawodna opcja na niewielką domówkę). Świetnie smakuje też na zimno np. w kanapce
Milion SmakówJeśli lubicie placki ziemniaczane na pewno będziecie zachwyceni plackami z kabaczka. Lżejsze i o ciekawszej nucie smakowej. No i kabaczka szybciej się trze niż ziemniaki
Milion Smakówtwarogu z wiaderka (użyłam Delfiko) 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 3,2% 2 białka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka esencji waniliowej SKŁADNIKI NA KARMELIZOWANY RABARBAR: 350 g rabarbaru (4 łodygi) 1 łyżka masła 2 łyżki brązowego cukru dodatkowo: odrobina mąki do oprószenia WYKONANIE
Słodko-Słony Świat IlonyPyszny kotlecik z piersi kurczaka..tym razem bez żadnych dodatków [ pieczarek, sera ] ..tylko pierś z kurczaka i przyprawy.. 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu z czosnkiem Kielecki 2 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki 3 jajka sól ,pieprz, wegeta przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe
Moje domowe kucharzenieDzisiaj postanowiłam je zrobić sama i wcale nie jest to takie trudne. Polecam Wam :) Składniki: - 350 g masła - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 6 jajek polewa - 2 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki mleka - 50 g masła - 1/2 szklanki kakao - wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło
Zainspirowana w kuchnicytryny 1 łyżka cukru brązowego 2 łyżeczki cynamonu 3 garście orzechów włoskich (posiekanych) beza 4 białka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina płatki migdałowe A jak to zrobić: Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i cukry, wymieszać. Dodać masło i całość "przesiekać" nożem
Kuchnia w opałachdodatkowo będą fit :P Składniki: 2 duże cukinie 3 dymki, posiekane pęczek pietruszki pęczek szczypiorku pęczek koperku 4 ząbki czosnku 0,5 szklanki maki razowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duże jajko sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Cukinię zetrzeć na dużej tarce dodać posiekaną dymkę, pietruszkę, szczypiorek i koper. Następnie
Niezły Młynekmyślicie do kogo w dużej mierze skierowany jest ten pyszny deser z grilla ? Składniki : 5 gruszek (twardsze typu "Konferencja") opakowanie borówki amerykańskiej ( 125g ) miód łyżeczka cynamonu łyżeczka mąki ziemniaczanej lody (opcjonalnie) Przygotowanie : Opłukane bokówki wrzucam do rondla z dwoma łyżkami miodu, zagotowuję je dodając cynamon i gotuję jeszcze przez 3-4 minuty po czym dodaję łyżkę mąki zmieszanej
Mechanik grillujeskładniki * 4 jajka * 3/4 szklanki cukru * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 200 g rozpuszczonego i wystudzonego masła * sok wyciśnięty z 1/2 cytryny * otarta skórka z 1 cytryny * kilka kropli aromatu cytrynowego Sposób wykonania Jajka ubić z cukrem na jasną kremową masę. Mąki razem z proszkiem do pieczenia pieczenia. Do utartych jajek dodać
Mix smakuowocowa z rabarbarem. Składniki: – 2 duże łodygi rabarbaru; – słoik wiśni; – 2 szklanki wody; – 2 łyżki cukru; – 16 g cukru waniliowego – 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Rabarbar umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na 0,5 cm kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą. Gotować, aż będzie miękki i zacznie się rozpadać. Dodać do garnka cukry
dom-agi.plmleka krowiego: 2 budynie (40g każdy bez cukru) o smaku waniliowym lub śmietankowym 250 g masła lub margaryny 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia ciasta. Sposób wykonania kremu budyniowego. 2/3 mleka zagotować z cukrem, w 1/3 części mleka rozpuścić budynie w proszku i mąki. Całość dokładnie
Na słodko lub wytrawnieszklanki, która będzie potrzebna do do rozrobienia mąki) 1 kostka margaryny, bądź masła 0,5 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste łyżki mąki zwykłej 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej Pozostałą ilość mleka zagotować z cukrami, zagęścić mąkami rozrobionymi w 0,5 szklanki mleka. W ciepły budyń wkręcić margarynę. Na gotowe ciasto bez masy orzechowej wyłożyć gotowy budyń
Kuchenne aromaty