Na początku byliśmy nieco sceptyczni, gdy chodziło o SMOOTHIE ZE SZCZAWIEM. Teraz już wiemy, nie ma czego się obawiać - smakuje pysznie, a dodatkowo to witaminowa bomba
COOKMAGAZINEinne substancje (np . kwas foliowy), które wspomagaj ą neutralizację pestycydów i związków chemicznych trafiających do wątroby. Warto komponować na ich bazie sałatki, dodawa ć do kanapek, czy miksować w zielonych koktajlach. 10. Brokuły - bogate w witaminy, skł a dniki mineralne i antyoksydan ty p osiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie
Moje Kuchenne RewelacjePamiętaj aby szparagi zachowały swoją delikatną chrupkość, nie rozgotuj ich! Do kaszotta możesz dodać cienko posiekaną natkę pietruszki, wzbogaci to dodatkowo smak i aromat potrawy! Całość podałam z zielonym koktajlem, w skład którego wchodził: jarmuż, szpinak, pomarańcz, banan, odrobina mięty i woda mineralna. SMACZNEGO KOCHANI! Zapraszam Was na Facebooka Smykwkuchni i insta #smykwkuchni Tam jestem codziennie! ;-))) Buziaki
SMYKWKUCHNIPlacuszki owsiane Podłomyki Hummus Scones Domowe muesli Flapjack Jaglanka/Placuszki/Serek czekoladowy Zielony koktajl Masło daktylowe
NA MOIM TALERZUChyba wszyscy już wiedzą, że zielone koktajle zawierają mnóstwo witamin i mikroelementów, warto je więc wprowadzić do codziennego jadłospisu. Wczoraj rano zrobiłam sobie pyszny jedwabisty koktajli z jarmużem, polecam Wam to warzywo, szczególnie teraz zimą jest niezastąpionym źródłem witamin. Składniki: - 1 mango, - kilka małych lub 1 duży liść jarmużu, - 1 czerwona pomarańcza, - woda lub dowolne mleko roślinne (użyłam owsianego). Wykonanie
Co na wege obiad?Surowy burak to świetny składnik koktaju, tym razem zamiast zielonego - koktajl czerwony. Burak ma silne właściwości odtruwające i oczyszczajace. Warto pokusić się o różnorodność w doborze składników, bo im bardziej urozmaicone składniki koktajlu, tym mniejsze ryzyko niedoboru składników pokarmowych. Koktajl z dodatkiem buraczka jest szalenie zdrowy i po prostu pyszny. Mam jednak wrażenie, że burak jest warzywem bardzo niedocenianym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Trzymało prawie tydzień i choć paskudnie się wlokło miało swoje plusy. Córcia działała w kuchni. Efekty nie zawsze jej smakowały ale ważne, że próbowała swoich sił. Tak było z zielonym koktajlem , i tak było z tym kremem. Domowa nutella nie jest tak aksamitna jak ta sklepowa, której z resztą moja Córcia nie lubi, nie jest też tak słodka. Bardzo orzechowa
Dzieje kuchennej WiewióryPyszny, zdrowy, mocno zielony koktajl. Znakomita przekąska. Bardzo łatwy do przygotowania. SMACZNEGO!!! SKŁADNIKI 2 garści świeżego szpinaku pół banana kiwi pomarańcz pół szklanki wody PRZYGOTOWANIE Owoce myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki. Szpinak myjemy, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie blendujemy, pod koniec dodajemy wodę (ilość zależy od tego
Zdrowo i kolorowodiety. Nie jest to jednak takie łatwe, ponieważ smakuje jak trawa! Wymieszany z wodą jak zaleca producent specyfiku jest dla mnie nie do przełknięcia. Jedyna opcja to zielony koktajl lub każdy inny owocowy, w którym owoce zdominują trawiasty posmak. I tu równiez nie można przesadzić, 1 płaska łyżeczka na 2 porcje jest absolutne maximum. Składniki: 100 g roszponki - Feldsalat
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warzywa zielonolistne, takie jak jarmuż, szpinak liście gorczycy czy boćwina . Tak naprawdę trudno jest nam zjeść jednorazowo ich większą ilość, bardzo szybko zmęczymy się gryzieniem. Najprostszym rozwiązaniem są tutaj zielone koktajle. W małej szklance możemy zmieścić sporo zieleniny, a do tego dodać ulubione owoce i np. odrobinę mleka roślinnego. Mamy skoncentrowane źródło energii i składników odżywczych w płynie. Oczywiście warzywa
Powiedz dietom niedobry start w Nowy Rok zielony koktajl z czerwonym grapefruitem w roli głównej. Wszystkim czytelnikom życzę, by Nowy 2016 Rok obfitował tylko w szczęśliwe chwile i przyniósł Wam wiele radości, miłości i zdrowia! Przez długie lata niedoceniany grapefruit przegrywał z innymi cytrusami: pomarańczą, mandarynką czy cytryną, teraz grapefruit tryumfuje. Grapefruity są niskokaloryczne (w 100 g mają 50 kcal
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wielką zaletą. Dodatkowo jarmuż jest skarbnicą witamin, białka, błonnika oraz soli mineralnych. Zawiera także sulforafan - przeciwutleniacz, który wykazuje działanie antynowotworowe. Jeśli lubicie jarmuż i stale dodajecie go do swoich zielonych koktajli, to spróbujcie także takiego sposobu na jego wykorzystanie! Czego potrzebujemy? przyprawy można dowolnie modyfikować - dwie garści poszarpanego jarmużu - łyżka oliwy z oliwek - czosnek granulowany - ostrą paprykę w proszku
two broke sistersgłowę wysoko i wmówić sobie, dam radę co by się nie działo, dam!!! Co by wzbogacić się w odrobinę magnezu i żelaza na te złe dni zmajstrowałam sobie przepyszny koktajl zielony. Jak wiadomo szpinak jest kopalnią witamin i dlatego, to właśnie on jest głównym prowokatorem cudownego napoju. Składniki: 2 garści szpinaku 1 korzeń pietruszki 1 dojrzałe
pieprzny smaczekpowinniśmy zjadać pięć porcji warzyw i owoców, oraz wypijać około dwóch litrów wody. Gdy połączysz jedno z drugim otrzymasz zdrowy i pożywny napój. Szczególnie cenne dla naszego zdrowia są zielone koktajle. Rośliny w tym kolorze mają najwięcej antyoksydantów, mnóstwo kwasu foliowego, żelaza i magnezu, koniecznych do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Warzywa i owoce są niskokaloryczne, dlatego warto nimi zastąpić jeden
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szef kuchni był na tyle otwarty, że gotów był przygotować dla nas inne dania wyłącznie na bazie składników roślinnych. Na początek zamówiliśmy falafele z ryżem i surówkami oraz zielony koktajl: Wszystko było przepyszne, a ryż obłędnie przyprawiony. Czuć było bogactwo przypraw, co świadczyło o dużym doświadczeniu tamtejszego szefa kuchni. Nie wiedzieliśmy, czy czas pozwoli nam jeszcze tam wrócić, dlatego zamówiliśmy
Roślinna - blog wegański