żeberka - 2743 przepisów (strona:128/183)

żeberka na ostro 198

najbardziej , kawałek dobrego mięcha , do tego szklanka zimnego piwa i kolacja czy obiad gotowa , zapraszam serdecznie bo naprawdę takie połączenie jest pyszne . Potrzebne nam będą  1,5 kg żeberek wieprzowych  2 średnie cebule  2 ząbki czosnku  1 łyżeczka papryczki chilli  5 łyżek ketchupu ostrego  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżka majeranku  Wykonanie

Mój Smak
Odchudzanie po świętach 219

się złożyło, że miałem dość imprezowy tydzień. Od poniedziałku codziennie jakiś grill... Karkówka, kiełbaski zwykłe i białe, steki, szaszłyki z boczku, mięsa i cebulki i oczywiście moje ulubione żeberka. Stanąłem na wagę w poniedziałek, a potem zapomniałem o codziennym ważeniu i ponownie zważyłem się dopiero w piątek rano. 7 dniowy maraton imprezowy, w tym 4 dni grillowania i objadania się

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Barszcz wielkanocny na zakwasie 200

Jest to tradycyjny wielkanocny barszcz z południa Polski domowy zakwas 1 kg żeberek 0,5 kg kości karkowych 0,3 kg kiełbasy wiejskiej 4 białe surowe kiełbaski 6 ząbków czosnku 3 ziela … Czytaj dalej Barszcz wielkanocny na zakwasie

czarrna od kuchni
Bitki z szynki wieprzowej 296

wołowiny . Inne pomysły na obiadowe dania z mięsa: bitki z karkówki wieprzowej , a więcej przepisów z wieprzowiny np. znajdziecie tutaj. Szczególnie polecam też przepis na szynkę duszoną , czy też żeberka Jak zrobić najlepsze bitki wieprzowe z szynki 1 kg szynki wieprzowej, do smaku sól morska i czarny mielony pieprz, 3 łyżki mąki, majeranek, 2-3 ziarna ziela angielskiego i kilka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SOS BARBECUE 153

Dzisiaj przepis na SOS BARBECUE, idealny do mięs przeznaczonych do upieczenia lub grillowania np.: żeberek, udek, skrzydełek, filetów drobiowych, czy schabu.  Polecam przepis na sos barbecue i mam nadzieję, że Wam się spodoba :) -------------------------------------- Liczba porcji :  ok. 350ml Czas przygotowania : 25 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 1 duża cebula 2 łyżki masła 3/4 szklanki keczupu 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu worcester

Moja Książka Kucharska
PODCZOS - MLODA KAPUSTA DO OBIADU 142

tego aromatyczny koperek oraz ziarna kminku. Tak przygotowaną kapustę podajemy z młodymi ziemniakami, idealnie pasuje do wszelkich mięs duszonych lub smażonych np.: do duszonej karkówki, kotletów schabowych lub żeberek. Przepis na tą kapustę polecam jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. ---------------------------------------------- Liczba porcji : 4-6 Czas przygotowania : 1 godzina ---------------------------------------------- SKŁADNIKI : 1 główka młodej kapusty 3 duże cebule 1 pomidor

Moja Książka Kucharska
PRZEPISY NA WIELKANOC - BARSZCZE I ZURY 148

chrupiącym pieczywem. Smacznego :) 2) ŻUREK WIELKANOCNY NA SZYNCE SKŁADNIKI:  2 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw (np. z pierwszego przepisu) 1,5 litra wywaru z szynki lub mięsa np: żeberek, ogonówki 2 ząbki czosnku majeranek chrzan (może być ze słoiczka) do smaku zakwas na żur ( około pół litra zakwasu na litr wywaru) dodatkowo : szynka, kiełbasa, mięso gotowane lub chudy boczek

Moja Książka Kucharska
POTRAWY Z GRILLA - MARYNOWANY STEK Z KOSCIA Z WARZYWAMI 156

przyjęcie na świeżym powietrzu bez potraw mięsnych, przyrządzanych na grillu? Nie zawsze jednak muszą to być kiełbaski czy kotlety z karkówki. Pokażę Wam jak przyrządzić na grillu m.in. smakowite żeberka, kolorowe mięsne szaszłyki czy stek z kością z warzywami. Mam nadzieję, że przepisy spodobają się Wam ;)   Polecam!    MARYNOWANY  STEK Z KOŚCIĄ  Z WARZYWAMI Czas marynowania

Moja Książka Kucharska
A z babką czekoladową było tak..... 126

oranżady w butelkach, zielonych albo takich brązowych podpalanych...ja pamiętam). Pomyślałam dlaczego by nie dodać coca-coli...skoro najnowsze trendy to żeberka albo szynka pieczona w coca-coli ... Słód może idealnie komponować się z odrobiną melasy (jeśli nie macie melasy, możecie dodać brązowy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zupa fasolowa 195

przepadam.. W następnym wpisie będzie zupa fasolowa ciut inaczej..dla mnie lepsza  od tej fasolowej..ale to rzecz gustu.Wywar tej zupki może być z boczku wędzonego, żeberek wędzonych itp..,ale, że ja nie jadam wędzonego dałam boczek surowy. 25 dkg fasoli Piękny Jaś 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kilka ziemniaków kawałek boczku surowego czosnek majeranek sól, pieprz

Moje domowe kucharzenie
Rosół drobiowo wieprzowy z pierożkami 220

się wpasować w jego upodobania, bo zazwyczaj od razu na moją propozycję "A może zjadłbyś...?" pada kategoryczne i stanowcze nie... Składniki na : Rosół drobiowo- wieprzowy: 3 udka drobiowe ½ kg żeberek wp. ½ kg kości schabowych 2 marchewki 2 pietruszki średni kawałek selera (korzenia) ½ pora 1 średnia cebula 3 ziarenka ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 gałązka lubczyku sól, pieprz do smaku

Kuchnia w czekoladzie
Proste przedwiosenne chili z fasoli i pieczone bataty 188

fasoli, w którym magicznym składnikiem wynoszącym smak tej potrawy na wyżyny absolutne jest sos BBQ! Tak, ten sam, który powszechnie jest znany jako dodatek do chrupiących skrzydełek, czy grillowanych żeberek. Chili, czyli absolutna klasyka kuchni amerykańskiej, w nieco innym i bezmięsnym wydaniu wędruje prosto ze Słonecznej Kuchni :) Wyrazisty smak potrawki uzupełniają słodkie bataty pieczone w całości, jogurt przełamany odrobiną płatków

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zupa z fasolki szparagowej 139

uważałam,że zupa z fasolki szparagowej (po poznańsku szabel) i barszcz- to dwie najtrudniejsze zupy na świecie. Dziś się uśmiecham na samą myśl o tamtych dniach. SKŁADNIKI: Kawałek  żeberek do nagotowania 0,5 kg fasolki szparagowej 3 młode marchewki 4-5 średnich ziemniaków Bulion warzywny/lub kostki(jeżeli używasz)/ Cząber (suszony) Ocet Cukier Odrobina śmietany-ewentualnie PRZYGOTOWANIE: Gotujemy mięsny wywar

Kopystką po garach
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 415

przez ekspedientki rąbiące schabowe kości od 7 rano jest nie do zliczenia (ilość moich rzutów mięsem też)… Schabowych pieczeni nie lubię – wolę wilgotną wieprzowinę, jak pulled pork czy żeberka . Na kotlety (które jemy może dwa razy do roku) wybieram grubo krojone mięso z kością lub karkówkę. Schab bez kości? Ok, zjem, ale naszykowany i podany tak, jak w dzisiejszym

Karo in the Kitchen