Będzie u mnie trochę bardziej amarantusowo w najbliższym czasie, a to za sprawą paczki, którą to paczkę otrzymałam od firmy Ekoprodukt . Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną długo, bardzo długo jadłam tylko na słodko - jako śniadanie bądź deser. Potem zaczęłam eksperymentować z kaszą dodawaną do zupy i do dań wytrawnych, ale
Zdrowa Kuchnia SowyAmarantusowych przepisów ciąg dalszy - tym razem batonik , który robiłam rok temu; wtedy bardzo nam smakował i kilka razy już miałam ochotę na jego powtórkę, ale jakoś
Zdrowa Kuchnia SowyDo tej pory robiłam curry bez mięsa, ze szpinakiem i soczewicą , soczewicą i kaszą jaglaną oraz wersję z warzywami rosołowymi;) i ciecierzycą . I sama się nim
Zdrowa Kuchnia SowyFot. Ania Loska W ostatni poniedziałek października miałam okazję i przyjemność uczestniczyć w warsztacie kulinarnym w restauracji Augusta na barce przycumowanej przy Bulwarach Kurlandzkich nieopodal kładki
Zdrowa Kuchnia SowyPo warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;) W sklepie zrobiłam dokładny przegląd stosownych półek, poczytałam etykiety (niektóre oliwki niestety mają dodatek
Zdrowa Kuchnia SowyOstatnio u mnie zupa prawie na co dzień, co nie jest dziwne o tej porze roku, bo to najlepsze na rozgrzanie i jesienne smutki;) Dzisiaj zupa
Zdrowa Kuchnia SowyPora na lody jest może teraz nie najlepsza (choć za moment będzie jeszcze gorsza;), ale kupując ostatnio bazylię znalazłam na opakowaniu przepis na lody bazyliowe. Lody
Zdrowa Kuchnia SowyPasty jajecznej dawno u mnie nie było, bo od dłuższego czasu jeśli mam smak na pastę, to robię ją na bazie awokado albo strączkowych. Ale awokado
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam banany do zużycia i ochotę na krem. Gdybym miała jeszcze awokado, to zrobiłabym mój najbardziej ulubiony awokadowy mus , ale nie miałam, ale miałam za to
Zdrowa Kuchnia SowyPo raz drugi zostałam zaproszona na warsztaty w restauracji Delight w andel's Hotel Cracow. Tym razem główną atrakcją miało być (i było) grillowanie na
Zdrowa Kuchnia SowyJakiś czas temu zakupiłam i przeczytałam książkę "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Nie zachwyciła mnie, głownie dlatego, że w zamian za zboża proponuje jadłospis
Zdrowa Kuchnia SowyPo zachwycie ciasteczkami na mące migdałowej przyszła kolej na następne danie inspirowane książką "Kuchnia bez pszenicy". Zapiekanki nie są zbyt popularnymi daniami w mojej
Zdrowa Kuchnia SowyRekomendowany przez Davisa jako chleb powszedni nadaje się do opiekania, jako dodatek do zupy, do smarowania masłem, do zjedzenia z dodatkiem sera czy warzyw. Czyli zastępuje
Zdrowa Kuchnia SowyPoprzedni słodki chlebek bardzo przypadł mi do gustu (a raczej smaku), więc jak tylko zniknął zabrałam się za następny, tym razem ziołowo-czosnkowy. To miał być
Zdrowa Kuchnia Sowy