zdrowe - 8490 przepisów (strona:194/566)

Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 239

wszystkim jest bardzo smaczne i soczyste! Czego chcieć więcej?  Dziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :)  Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych płatków chilli,  1/3 łyżeczki mielonej

Plate of Joy
Dieta dla serca - premiera książki i nasza okładka. 132

przyjemność przedstawić Wam małą zapowiedź książki "Dieta dla serca", która już w dniu jutrzejszym będzie dostępna w sprzedaży w całym kraju! Książka jest zbiorem wielu ciekawych przepisów na dania zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu. Przepisy oparte są na diecie dobrej dla serca - czyli niskotłuszczowe i bez dodatku soli. Do każdego przepisu dołączony jest komentarz dietetyka, który czuwał

Plate of Joy
Pieczona łopatka jagnięca 164

które w nim się znajdują są to głównie wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają np. stężenie złego cholesterolu we krwi i regulują metabolizm glukozy!  Skoro mięso jest tak zdrowe i zdecydowanie pyszne czemu nie sięgamy po nie częściej? Z tego co już zdążyliśmy się dowiedzieć mięso z owiec hodowanych w Polsce jest inne od tego z Nowej Zelandii

Plate of Joy
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 247

Ostatnio postanowiliśmy bardziej zadbać o swoje zdrowie i baczniej przyglądać się temu co jemy. Z pomocą przyszłam nam firma  Tefal , która zaopatrzyła nas w super sprzęty umożliwiające zdrowe gotowanie! Dzisiejsze śniadanie przygotowaliśmy przy pomocy blendera* oraz parowaru**. Od kiedy dowiedzieliśmy się, ze blender będzie wyposażony w końcówkę do przygotowywania majonezów i sosów wiedzieliśmy, że w pierwszej kolejności

Plate of Joy
Pieczona gęś 180

produkty, dopiero wtedy kiedy stają się modne na "zachodzie"? Nie dotyczy to tylko gęsi, ale i pasternaku czy jarmużu?! Ktoś musi nam pokazać, że to jest smaczne i zdrowe? Nasza świadomość dotycząca możliwości naszych produktów bardzo się w nas zmienia, z roku na rok! Nawet w zagranicznych gazetach piszą, że Polska jest najbardziej otwarta na nowe kulinaria, nowe

Plate of Joy
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 151

tego parowaru włączamy czas, naciskamy dodatkowo przycisk Vitamin+, która dodatkowo pozwala nam na szybkie i delikatne gotowanie z zachowaniem jak największej ilości witamin i przeciwutleniaczy! Niesamowicie wygodne i zdrowe! Przypominamy Wam o   KONKURSIE !!! Konkursie, w którym rywalizujemy z innymi blogerami, ale tylko Wy na tej rywalizacji możecie zyskać! Wystarczy, że wejdziecie na   FB marki Tefal , gdzie

Plate of Joy
Falafele z sałatką z quinoa i sosem jogurtowym 198

Dzisiaj zapraszamy Was na kolejne pyszne, szybkie i zdrowe danie, dodatkowo bardzo aromatyczne! Robiliśmy je w tym tygodniu dwa razy! Z całego serca polecamy! Jest pyszne! Przepis z naszymi zmianami z książki Dale'a Pinnock'a - The Medicinal Chef: Healthy Every Day. Składniki: ( dla 2-3 osób) Falafele: 1 puszka ciecierzycy / 400 g 1 duży ząbek czosnku

Plate of Joy
Quinoa na słodko z owocami - idealna na śniadanie i deser 93

Kiedy do dyspozycji w naszym jadłospisie są tylko warzywa, owoce i quinoa mamy zawsze kilka możliwości - najprościej jest z koktajlem, ale kiedy już chcemy coś bardziej

Plate of Joy
Truskawkowy deser z ekologiczną kaszką orkiszową Symbio 157

kondycję mózgu i  koncentrację. Jest nasycony witaminami: B1, B2, PP, białkiem, żelazem, fosforem, potasem i wapniem. Ma wyrazisty, orzechowy smak. Z dodatkiem truskawek smakuje wspaniale: jako deser lub zdrowe śniadanie. :-) (składniki na 3 porcje) 1/2 szklanki kaszki orkiszowej Symbio 1,5 szklanki mleka 1 łyżka cukru 300g świeżych truskawek ekologiczne muesli truskawkowo-jabłkowe Symbio   listki mięty

Szefowa kuchni
Pstrąg tęczowy w zieleni (danie główne) 136

Jedzmy ryby jak najczęściej bo są zdrowe, a pstrągi tęczowe są naprawdę wyjątkowe. Korzystnie na organizm działają, przemianę materii pobudzają, samopoczucie nam poprawiają, o urodę naszą dbają. Jeśli    z świeżymi    warzywami    i ziołami podamy to większe zdrowotne działanie uzyskamy.  Składniki : 2 porcje 2 szt. pstrąga tęczowego, sól himalajska do smaku

Moniki Smakołyki
Test przyprawy do konserwowania ogórków 80

czosnku.   Składniki: przyprawa do konserwowania ogórków Marsyl ocet 10 % ogórki niewielkiego rozmiaru sól cukier Sposób przygotowania: Słoiki należy dokładnie umyć i wyparzyć. Ogórki, które będziemy konserwować muszą być zdrowe, czyste i najlepiej małe. Układamy je ciasno w pozycji pionowej. Na litrowy słoik dajemy 1 łyżkę przyprawy i zalewę ( wg. przepisu producenta: na 1 litr wody

Wielki apetyt
Lody waniliowe 109

gdyż lody są niezwykle pyszne i puszyste). Gdy nie posiadamy maszyny wkładamy masę do zamrażarki i mieszamy 3 krotnie mikserem na najwyższych obrotach po każdej godzinie, ale jeśli lubicie zdrowe, domowe słodycze warto o niej pomyśleć. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Zdrowa sałatka w 10 minut 312

Uwielbiam zdrowe i szybkie dania, które smakują tak, że zastanawiam się czy następnego dnia powtórzyć to co jadłam dziś. Tym razem zapraszam na sałatkę. Składniki: Brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka 200g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Winiary 50 g sera Radamer w kawałku 2 ząbki czosnku szczypiorek sól  1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Jajka gotujemy

Wielki apetyt
Sałatka w 5 minut 153

moim domu często goszczą sałatki. Uwielbiam takie zdrowe, ekspresowe śniadanka. Jeśli nie macie na nie pomysłu zapraszam.  Składniki: jajko kukurydza z puszki sałata lodowa czerwona cebula ocet lub krem balsamiczny pierś z kurczaka ulubiona przyprawa do drobiu papryka czerwona cieciorka gotowana na parze ( Bonduelle) ser kozi sałatkowy ( Danmis) Sposób przygotowania: Kurczaka doprawić i usmażyć bez użycia tłuszczu

Wielki apetyt
Patisony faszerowane kaszą jęczmienną 132

Fajne, zdrowe, mało pracochłonne danie. No i jest efekt WOW!, gdy wjeżdżają na stół. Składniki: patisony czerwona papryka czerwona cebula czosnek świeży tymianek sól pieprz kasza jęczmienna olej rzepakowy Sposób przygotowania: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie. Paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju wraz z cebulką i posiekanym czosnkiem. Nadzienie dopraw do smaku. Górę patisonów odetnij

Wielki apetyt