zarówno zmotywowało mnie do działania, jak i uświadomiło, że moja pasja stała się nie tylko sposobem na wyrażanie siebie, ale i na poznawanie ludzi, którzy tak, jak ja są zdrowo zakręceni na tym samym punkcie. Ta konferencja stała się dowodem na to, że założenie food² było jedną z najlepszych decyzji w moim życiu, a blogowanie powoli przestaje być(...)zdjęcia z imprezy zostaną naszą słodką tajemnicą. ;) KUCHNIA DLA DUSZY I CIAŁA Następnego ranka, lekko nieprzytomny udałem się z powrotem do Pomorskiego Parku Technologicznego. Po kilku filiżankach kawy i zdrowym śniadaniu z belVitą miałem dość energii, by wziąć udział w kolejnych warsztatach kulinarnych. Poprowadził je Krzysztof Szczęsny z Gdyńskiego bistro Feed My Soul , a pomagał mu Piotr Steblik. Były
Food SquareW końcu zapowiada się ciepły, słoneczny dzień. Dzięki czemu, czuję się o niebo lepiej, aż mam za dużo energii i chcę zrobić wszystko na raz
Be Fit Be StrongTo już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne
Be Fit Be Strongprzygotowanie frytek zajęło możliwie mało czasu przy zachowaniu rozsądnej ich jakości, ale nie są to metody „jedynie słuszne”. Nie oszukujmy się przy tym, frytki nie są ani szczególnie zdrowe, ani tym bardziej lekkostrawne. Jakkolwiek staramy się przygotowywać je w taki sposób, aby zawierały możliwie mało tłuszczu, a ten użyty był możliwie mało niezdrowy, to jednak nigdy(...)nasycone tłuszcze zwierzęce. W ten zresztą sposób przygotowywano tradycyjnie frytki w miejscu z którego pochodzą i nadal jest to często spotykane w gastronomii. Niestety, takie tłuszcze są dość niezdrowe i na pewno ich nie polecimy do przyrządzania frytek w domu. Rozsądnym kompromisem pomiędzy kosztami i względami dietetycznymi wydaje się być olej rzepakowy. Oczywiście nie jakikolwiek. Najlepiej albo rafinowany
Kulinarna PokusaCo z tą pogodą? Ani wyjść na spacer, ani pobiegać.. Wobec tego wieczorem pójdę na basen z moim kochanym. Połowa wakacji, połowa lata, a taka
Be Fit Be StrongDzisiaj byłam na pobraniu krwi. Uwielbiam, kiedy trafiam na przesympatyczną kobietę, która potrafi przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie i w prawidłowy sposób, a jest to rzadkością. Niestety
Be Fit Be Strongproblemem jo-jo . Któż więc lepiej może zrozumieć ten problem. Jest propagatorką jedzenia bez poczucia winy. Wraz z mężem - szefem kuchni – tworzy nowe przepisy na pyszne i zdrowe posiłki. Mnie autorka przekonała – jem to co kocham! Ta książka może być rewolucją w twoim życiu, kluczem do rozwiązania problemów związanych z wagą i jedzeniem. Odnajdziesz(...)składa się z czterech części: Myśl : odpowiesz w niej sobie na pytania dlaczego? jak? co powinnaś jeść i w jakiej ilości? Odżywiaj się : wiesz pewnie dużo na temat zdrowego odżywiania proponowanego przez wiele restrykcyjnych diet? Ale samo słowo dieta już narzuca ci łańcuch na lodówkę a ty podświadomie się temu przeciwstawiasz. Celem tego rozdziału jest pokazanie ci jak korzystać
AZgotuj!Szpinak, suszone pomidory, feta równa się połączenie idealne. Na szczęście w dzieciństwie nikt mnie nie zraził do szpinaku ;) Te ziemniaki przyrządzałam trzy razy w minionym tygodniu
Corner With RecipesPostcrossing jest serwisem społecznościowym , który umożliwia jego zarejestrowanym członkom wysyłać i dostawać pocztówki z całego świata całkowicie za darmo. No, prawie za darmo! Główna zasada
Corner With RecipesSezonowe warzywa, które pojawiają się na ryneczku skłoniły mnie do ugotowania kolejnej zupy warzywnej;) Tym razem postawiłam na połączenie szparagów i pora. Składniki ( 4-6
Corner With RecipesHalloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego . Od dawien dawna wytwarzany jest z surowego mleka owczego i koziego , obecnie także z dodatkiem mleka krowiego . Ser
Corner With RecipesZe wszystkich wypieków najbardziej lubię muffiny, może dlatego, że rzadko kiedy nie wychodzą ;) W związku z sezonem na rabarbar oraz w związku z tym, że zostało
Corner With RecipesWyjątkowo prosty przepis na chleb, inspirację znalazłam w książce kucharskiej „Apetyczna panna Dahl” Sophie Dahl . Przyjemne uczucie jeść na śniadanie własnoręcznie zrobiony chleb :) Polecam! Składniki (1
Corner With RecipesNa tapecie wciąż szparagi, trzeba się nimi nasycić póki jest sezon. Dzisiaj prosta w wykonaniu sałatka makaronowa. Grillowane szparagi wyjątkowo przypadły mi do gustu, ponieważ są
Corner With RecipesSezon na rabarbar trwa, ale kto powiedział, że trzeba go wykorzystywać tylko do wypieków;) To prosty i szybki deser, dobry na nagłą ochotę na słodkie
Corner With Recipes