niewiele. Do stworzenia tego warstwowego deseru użyłam chrupiącej gryki z melasą i migdałami, którą ostatnio dostałam od rodziny. Z zaciekawieniem ją spróbowałam i... skomponowałam ten oto mały, lekki, zdrowy przysmak. Na pewno jeszcze nie raz będę go robić w innych owocowych wariantach. Spróbujcie. Składniki: około 10 łyżek chrupiącej gryki z melasą i migdałami 180 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka(...)około 3-4 łyżki), resztę jogurtu i wieńczymy całość pozostałą gryką. Kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Układamy na warstwie gryki wraz z 3-4 kawałkami słodkiej mandarynki. Podajemy. Zdrowo, szybko i smacznie. * ilość gryki w warstwach zależy od pucharka/naczynia, które wybierzemy do podania deseru Smacznego
Słodkie okruszkiTosty francuskie w zdrowszej odsłonie :) Zamiast tostowego – chleb żytni. Zamiast cukru – ksylitol. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: kilkanaście minut
Bazując na smakuRosół - królowa polskich zup. To chyba jedna z najbardziej popularnych, a jednocześnie bardzo prostych potraw. Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rosołu. W
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!świetnych przepisów, które można znaleźć w tej książce. Dla rybnych skrytożerców i nie tylko polecam wydanie z czystym sumieniem. Przecież każdy wie że ryby są zdrowe i powinniśmy ich jeść(...)najwięcej. Mięso ryb przewyższa pod względem wartości odżywczych wieprzowinę, wołowinę i drób. Udowodniono, że ryby poprawiają nastrój, sprzyjając produkcji serotoniny, więc kochani kto chce być zdrowy i mieć dobry nastrój zachęcam do przyrządzania potraw z rybą w roli głównej Poza samymi przepisami opublikowane w książce zdjęcia są naprawdę pierwszej klasy, co widać
Marta Gotujebardzo lubię naleśniki, a ostatnio eksperymentuję trochę z mąka orkiszową ,która zdecydowanie lepiej sprawdza się w naleśnikowym cieście i wypiekach niż mąka żytnia a ma podobny
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćHerbata Matcha dodana do wypieków nadaje im nie tylko wspaniały kolor, ale również cudowny smak i aromat. Do celów kulinarnych w zupełności wystarczy Matcha taka w
Kuchcik gotujeDomowy makaron, wiadomo - najlepszy. Pomimo sklepowej makaronowej obfitości, żaden nie dorówna smakowi temu samodzielnie przygotowanemu w domu. Rosół z domowym makaronem smakuje wyjątkowo. Samo przygotowanie makaronu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Typowy obiad kojarzy nam się z kawałkiem dobrze przyrządzonego mięsa oraz ziemniakami przygotowanymi na tysiące sposobów. A to co najważniejsze - czyli dodatek! - jest często bardzo niedoceniane
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!wapń, fosfor. Jest doskonałym źródłem białka i błonnika . W dodatku jest małokaloryczna (zaledwie 28 kalorii w 100g). Poza tym dynia stwarza doskonałe możliwości do komponowania różnorodnych, smacznych i bardzo zdrowych dań. Dynia polecana jest w leczeniu zaparć. Reguluje pracę jelit i pobudza procesy trawienne , a ponadto oczyszcza organizm z trujących produktów przemiany materii. Zalecana jest osobom, które chcą schudnąć(...)również bogatym źródłem flawonoli o działaniu przeciwzapalnym i przeciwutleniającym. http://bonavita.pl/jarmuz-cudowne-warzywo-o-niezwyklych-wlasciwosciach-i-wysokiej-wartosci-odzywczeJarmuż jest bogatym źródłem witaminy C odpowiedzialnej za odporność organizmu i prawidłowy metabolizm. Jeśli zależy nam na zdrowej i pięknej skórze, jedzmy jarmuż. Dzięki dużej zawartości witaminy A korzystnie wpływa na stan cery, włosów i paznokci, a także na wzrok. W jarmużu znajduje się więcej wapnia niż
Naturalna KuchniaJeśli udka, to dlaczego nie kacze? Są soczyste i delikatne z chrupiącą skórką! Wymagają jednak trochę czasu w piekarniku, aby mięso rozpływało się w ustach, ale
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Choć na pierwszy rzut oka przepis może wydać się skomplikowany, w rzeczywistości nie wymaga dużego nakładu pracy, a smakuje bardzo interesująco. Ułatwiłam sobie życie i zrezygnowałam
Roślinna - blog wegańskiIntensywnie kokosowa owsianka :) Pyszna! Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: kilkanaście minut Ilość porcji:
Bazując na smakuNastępny z cyklu zielonych koktajli. Dziś w głównej roli niepozorna roszponka - Feldsalat. Zielone liście to jedne z najzdrowszych warzyw - magiczne pożywienie. Zielony kolor wskazuje na obecność
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wietrzne i deszczowe wieczory sprzyjają pichceniu w kuchni, oj bardzo! Tym bardziej, że w powietrzu czuć już zbliżające się wielkimi krokami święta, co nastraja baaaaardzo pozytywnie
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Można by pomyśleć, że weganie pozbawieni są smaku prawdziwych lodów, ale nie jest to prawda. Obecnie powstaje wiele wspaniałych rzemieślniczych lodziarni, które produkują lody tak obłędne
Roślinna - blog wegański