Szarpany indyk Agaty 128szarpanego indyka. Robiłam go w tej wersji już niezliczoną ilość razy. To świetna baza do dalszego wykorzystania. U mnie sprawdza się jako składnik burgerów, naleśników, tortilli, sałatek czy zapiekanek, a nawet jako farsz do klusek. Wykorzystuję przepis Agaty, z bloga Kulinarne przygody Gatity. Kiedy spróbowałam go po raz pierwszy, wiedziałam, że w niezmienionej wersji będzie się pojawiać u mnie częściej
Smaki Na Talerzu
Przepisy na dania jednogarnkowe: szybkie, zdrowe i smaczne posiłki dla każdego 88przyprawami, gotowana na wolnym ogniu. Pozole – zupa z hominy (przetworzonej kukurydzy), mięsem, warzywami i przyprawami, podawana z dodatkami w postaci awokado, rzodkiewki czy kolendry. Enchiladas suizas – zapiekanka z tortilli, mięsem, warzywami, serem i sosem, przygotowywana w jednym naczyniu. Przepisy na dania jednogarnkowe z kuchni światowej pozwalają na odkrycie nowych smaków i technik kulinarnej, a także na eksperymentowanie
Ugotowane pozamiatane
5 sałatek z kapusty pekińskiej – sprawdzone przepisy 130włoskich z sosem miodowo-musztardowym ZOBACZ EBOOK Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 5 sałatek z kapusty pekińskiej – sprawdzone przepisy Zapiekanki jak dawniej – pyszne jak za dawnych lat! Deserek Caffe Latte – deser kawowy z mascarpone Test frytkownicy beztłuszczowej Panasonic NF-CC500SXE z funkcją pary Czekoladowe ciasto Merci bez pieczenia
Via Gusto
Pieczarki z frytkownicy beztłuszczowej 143super proste do przygotowania. Stanowią świetną przystawkę, ale również dodatek do obiadu. Mogą być bazą zupy, sosu czy sałatki. Zajrzyj do moich innych przepisów z airfryer: Pizza z airfryer Zapiekanka z cukinii z airfryer Babka ziemniaczana z frytownicy beztłuszczowej Ziemniaki pieczone w całości z frytkownicy beztłuszczowej Szparagi z airfryer PRZEPIS PIECZARKI Z FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ Składniki: 0,5 kg drobnych pieczarek
Dorota Smakuje
Przewodnik po włoskich makaronach 67szpinaku i ricotty po mięso i grzyby — i zazwyczaj serwowane są z delikatnymi sosami masłowymi lub śmietanowymi. Istnieją też makarony specjalne, jak lasagne czy cannelloni, które są używane w zapiekankach i wymagają specyficznego przygotowania. Jak wybrać odpowiedni makaron do sosu Dobór odpowiedniego makaronu do sosu jest kluczowy dla osiągnięcia harmonii smaków i tekstur w daniu. Włoscy kucharze często kierują się
CityTaste - Przepisy
5 pomysłów na potrawy z kapusty pekińskiej 135ciepło. Kapusta pekińska na ciepło może być duszona, smażona, pieczona czy gotowana. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych, rybnych czy wegetariańskich. Można ją również wykorzystać do przygotowania zapiekanek, tart czy naleśników. Kiszona kapusta pekińska Kiszona kapusta pekińska to prawdziwa skarbnica witamin i probiotyków. Można ją przygotować samodzielnie w domu lub kupić gotową w sklepie. Co z niej przygotować
KuchniaWeDwoje.pl
Delikatna tarta korzenna z masą serowo - dyniową 78Kolejna propozycja z jesiennym, korzennym, rozgrzewającym akcentem. Dynia rządzi u mnie ostatnio, w odsłonach wielu - zupach, zapiekankach, nawet w kawie. A dziś w kremowej, mięciutkiej tarcie. Spód stanowią całe ciasteczka korzenne, więc jej wykonanie jest znacząco uproszczone. Masa natomiast wymaga wyłącznie połączenia podanych składników. Delikatności, ale też wyrazistości dodaje warstwa z kwaśniej śmietanki i serka. Finalnie - tarta rozpływa
Kronika Piekarnika
Zapiekanka serowa z makaronem, papryką, marchewką, pietruszką i cebulą 83Idealna na jesienne dni, sycącą, rozgrzewająca zapiekanka z wykorzystaniem juhasków czosnkowych od Serolandii ! Doskonale nadaje się do nich makaron, marchewką, papryka oraz cebula! Mniam! Składniki: 100 g juhasków czosnkowych 50 g makronu suchego 150 g papryki czerwonej bez nasion 100 g marchewki (obranej) 100 g pietruszki (obranej) przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie 10 ml oliwy Sposób przygotowania: Do gotującej
Truskawkowa Fiesta
Co na obiad dla dzieci 111pusta – samo ciasto upieczone, czasem margherita quesadilla z naleśników naleśniki pierogi z serem na słodko knedle ze śliwkami knedle z borówkami ryż gotowany makaron ugotowany Makaron z truskawkami Zapiekanki z serem Krokiety ziemniaczane Artykuł Co na obiad dla dzieci pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakuje
Szybki tani obiad z niczego – 30 przepisów 119papryką Makaron z pesto bazyliowym Risotto z pieczarkami Krokiety z ziemniaków, czyli puree ziemniaczane panierowane i smażone na złoty kolor Naleśniki nadziewane szpinakiem duszonym z czosnkiem i serem feta Zapiekanka jajeczna z dodatkiem warzyw (np. ze szpinakiem, cukinią i papryką) Placki z kalafiora podane ze śmietaną Ryż z jabłkami i cynamonem szybki tani obiad z niczego – 30 najlepszych przepisów
Via Gusto
Kotlety ziemniaczane z boczkiem 128konserwowy. Sos wg mnie ratował cały obiad Dużo bardziej wolę to połączenie np w przepisie na jajka sadzone na ziemniakach z boczkiem , pieczone ziemniaki z serkiem i boczkiem albo zapiekankę z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem . około 1 kg ziemniaków 1-2 małe cebule 300-400 g boczku (u mnie surowy) 50 g masła kilka łyżek mąki pszennej 2-3 łyżki
Smaki Na Talerzu
Przepis na chrupiące bułki z cebulą 108przepis na bułki z cebulą na ciepło. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić PYSZNE i CHRUPIĄCE bułki z cebulą❓ - Zapiekanki cebulowe bez sera żółtego Składniki: 2 duże bułki 2 duże cebule 1,5 łyżki mąki 1 łyżka śmietany sól pieprz majeranek olej, oliwa
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Cannelloni z mięsem mielonym z papryką 105zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie, które zachwyca bogactwem smaków i aromatów. Połączenie soczystego mięsa, świeżych warzyw oraz kremowego sosu pomidorowo-śmietanowego tworzy niezwykle sycącą i aromatyczną potrawę. Dodatek sera cheddar, który pięknie się zapieka, nadaje daniu wyjątkowej, ciągnącej się konsystencji. To idealna propozycja na rodzinny obiad, który z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich przy stole
Kulinarna Chwila
Przepis na domowe bułki do hot dogów 86Bułki do hot dogów Zapiekanka z bagietki i hot-dog, to coś co każdy pamięta z dzieciństwa. W Polsce rozpowszechniły się w latach 70/80 i podstawą oczywiście była bułka. Nawet jak nie było parówek, to bułkę z dziurką można było napchać pieczarkami, lub innym farszem i właśnie to łączyło wszystkie rodzaje hot-dogów
Dieta Rozdzielna i Zdrowie