Bogato nadziane placki tortilli z soczystym kurczakiem, pieczarkami i zapieczonym serem. Chrupkości nadają świeże warzywa. 4 placki tortilli śr. 30 cm 400 g fileta z piersi
VioletoweKucharzenieKolejna propozycja pieczonych bagietek z dodatkiem kiełbasy, pieczarek i czerwonej papryki. Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków zajrzyj tutaj Składniki: * 2 bagietki (użyłam
Zrób to smaczniePrzepis z serii 'Zostało mi w lodówce'. Gotowane ziemniaki, pieczarki, cebula i śmietana. Do tego mój ulubiony dodatek - kapary i mozzarella. To do roboty (; Składniki (2
Pora na pora i pomidoraSkładniki na 4 osoby: 1 duża bagietka 250dag pieczarek 300 dag żółtego sera 1 cebula Sól, pieprz pół łyżeczki Szybka 100 dag Przygotowanie; 1.
pichcisztoobiekt chwilowo ucichnie zajęty krojeniem i mieszaniem. Początkowo te zapiekanki miałam zamiar zrobić na długiej bagietce, ale masz ci los nie było takowych już w piekarni. Brały więc gały co widziały i padło na zwykłe kajzerki. Porcją, którą robiłam, spokojnie zapchamy brzuchy czterech głodomorów :) Składniki: Warstwa pieczarowa: 500 g pieczarek 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka Sos czosnkowy(...)też natrzeć pieczywo czosnkiem ale to zajmuje więcej czasu). Na każdej posmarowanej połówce wykładamy pieczarki. Na nie ścieramy na drobnych oczkach żółty ser. Gotowe kajzerki zapiekamy przez około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni (aż ser się roztopi a bułka stanie się chrupiąca). Gdy zapiekanki będą w piekarniku przygotowujemy sos czosnkowy. Majonez i jogurt mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty
My simple kitchenwiększe, lub dwa mniejsze, naczynia żaroodporne. Posmaruj odrobina oleju, a następnie układaj warstwę kaszy, warstwę pieczarek i na koniec jeszcze raz warstwę kaszy. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Na wierzchu kaszy ułóż pokrojony na kawałki boczek* i starty ser. Zapiekaj przez około 20 minut. Zapiekankę można przygotować wcześniej - do 3 kroku, a odgrzewajac przykryć najpierw na 10-15 minut kawałkiem
Lejdi of the houseZapiekane warzywa - bardzo lubię. Wykorzystałam to co miałam w domu i zjedliśmy taką zapiekankę w towarzystwie kotleta schabowego :-) Składniki: 6 niedużych ziemniaków 2/3 dużego kalafiora 20 dag fasolki szparagowej kilka pieczarek sól, pieprz gałka muszkatołowa słodka mielona papryka suszony tymianek kawałek dowolnego sera żółtego ewentualnie świeże zioła olej do posmarowania naczynia Sposób przygotowania: 1. Odciąć końcówki przy fasolce, pokroić
Kuchnia domowa Anizrobić z ziemniaków. Ziemniaki to nasze dobro narodowe, z którego można przygotować całą masę potraw, nie tylko chipsy i frytki , ale i kluski, knedle, pierogi, pyzy, placki, zapiekanki, zupy itp.Dzisiaj trzecia część cyklu przepisów na trudne czasy, w którym, staramy się udzielić trochę kulinarnych porad na miarę obecnych czasów z ograniczeniami produktowymi, z ograniczeniami finansowymi, czy innymi brakami związanymi(...)angielskiego. Po ugotowaniu mięso wystarczy wyciąć nożem, zmielić lub poszatkować i wykorzystać jako mięsny farsz do knedli, pyz, krokietów, naleśników, zapiekanek. Smacznie i tanio! Co zrobić z ziemniaków? Tanie potrawy z ziemniaków. – babka ziemniaczana – Placki ziemniaczane z pieczarkami – Kluski ziemniaczano-serowe. Kopytka ruskie. – kluski ze szpinakiem – tradycyjne Kopytka domowe , – Kopytka z boczkiem i groszkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolej na zapiekanki z grzybami. Składniki: -70 dkg ugotowanych ziemniaków -25 dkg ugotowanych grzybów ( u nas mrożonych opieńków ) -10 pieczarek -2 cebule -3 jajka -1 szklanka mąki pszennej -pietruszka lub szczypiorek -sól, pieprz, pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi -bułka tarta -olej Jedną cebulkę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Drugą cebulę i pieczarki kroimy
Maminek kulinarnyPolecam oryginalną zapiekankę ze szparagów,papryki,cukini Produkty: 2 pęczki szparagów 1 duża cukina 2 czerwone papryki 10 dużych pieczarek 2 szklanki ryżu 1 łyżka wegety oregano,tymianek,bazylia po 1 łyżeczce papryka słodka 2 łyżki papryka ostra,pieprz,pieprz cayenne do smaku sól,szczypta cynamonu masło do smażenia względnie oliwa Wykonanie
Ugotujmy Cośascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zapiekanka z ziemniaków i parówek jest szybka do zrobienia oraz bardzo syta. Czasami przygotowuję też wersję z pieczarkami. Składniki: 4 parówki około 1 kg ziemniaków 2 duże cebule 300ml kefiru 100ml śmietany
Symfonia smakowakostkę, doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem i smażymy. Brokuły gotujemy na pół twardo. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy makaron, na to pieczarki z cebulą, różyczki brokuła i kawałki kurczaka. Śmietanę dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawami, polewamy składniki zapiekanki. Na wierz układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego
KasiekGotujedokładamy pieczarki. Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę.Przyprawiamy do smaku. Dodajemy zawartość patelni. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy pieczarki.Wypełniamy je przygotowanym farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Zapiekanka jest gotowa.Dobrze
Maminek kulinarnyKilka dni minęło odkąd zrobiłem tą zapiekankę :) Czas nie pozwolił mi wcześniej dodać przepisu :) Po kilku dniach słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :) Też tak macie ? :) Danie bardzo proste, kilka warzyw wrzucone do parowaru, posypane serem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :) Składniki : 2 ziemniaki(...)cebula czerwona 1/2 marchewki 3 pieczarki 1/2 białej rzodkwi 3 łyżki startego sera rukola Przyprawy : pieprz ziołowy zioła dalmatyńskie Spód pojemnika do ryżu wykładamy folią do pieczenia, tak żeby po bokach wystawała, żebyśmy mieli za co później chwycić. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie plastry. Po czym połowę układamy
Parowar Facetahansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Mięsna zapiekanka pod puree ziemniaczano-marchewkowym 500 g mięsa mielonego ( u mnie z indyka, ale może być inne) 2 łyżki oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz do smaku Puree 4 ziemniaki(...)minut. Do mięsa dodać odłożone wcześniej pieczarki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sos przełożyć do naczynia do zapiekania. Ugotowane, gorące warzywa przełożyć oddzielnie do 2 miseczek. Do marchewki dodać łyżkę masła, połowę koperku, doprawić solą i pieprzem i rozgnieść na puree. To samo zrobić z ziemniakami. Puree rozłożyć na wierzchu zapiekanki,naprzemiennie w paski. Wierzch jeszcze przejechać widelcem żeby zrobić
Smaczny zeszyt