zapiekanka z cukinii - 1415 przepisów (strona:13/95)

Zapiekanka z cukinią 194

Krzaczki cukinii coraz bardziej obradzają, więc jest możliwość żeby wykorzystywać te warzywa w kuchni. Zaczęliśmy od ziemniaczanej zapiekanki z cukinią i wyszła tak smaczna, że czuję, że już niedługo do niej wrócimy :) Składniki na ok. 4-5 porcji: ok. 700-800 g młodych ziemniaków 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku ok. 250 g pieczarek

Simply Food
Cukinia faszerowana po meksykańsku 356

Lubicie cukinię?Najczęściej przyrządzamy z niej RACUSZKI , kotleciki albo właśnie faszerujemy.Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim

Ostra na Słodko
Zapiekane krążki z cukinii 857

wszystkim łatwa do przygotowania. Wasza rodzina będzie nią zachwycona! Składniki: 1 nieduża cukinia (u mnie 1/2 żółtej i 1/2 zielonej) 2 cebule 300 g pieczarek kilka plasterków szynki 1/2 szklanki startego parmezanu lub innego sera garść oregano sól, pieprz, ostra papryka lub chili olej Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. 2. Pieczarki oczyścić(...)oleju, dodać pokrojoną cebulę i zrumienić. 4. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na niej krążki z cukinii. Na cukinii pokłaść po łyżce cebuli, pieczarek, pokrojonej w kostkę szynki. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką (lub chili). Wierzch zapiekanek posypać startym żółtym serem. 5. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. na 20 minut

Danka Pichci
Tarta z cukinią i peperoncino 151

moim fejsbukowym fanpage’u rozbrzmiała dyskusja na temat cukinii i sposobów jej podania. Wówczas Agnieszka z Włoch (Sezze, Priverno) podzieliła się z nami przepisem na super zapiekankę z cukinii. […] Artykuł Tarta z cukinią i peperoncino pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 278

Przepisy młodej mężatki Placek z cukinii prawie jak pizza - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pomidori ripieni - pomidory faszerowane - Maria T. z bloga SycyliaSi! Zapiekanka z bakłażanem i papryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & ChilliZapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia

Chilli Czosnek i Oliwa
Dania z piekarnika 176

czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta z gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zapiekany omlet z pak choi Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Pizza z boczkiem

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka z bakłażana i cukinii. 261

zupełnie bezstresowo, będziemy mogli delektować się wyśmienitym smakiem czarno-fioletowego warzywa. Napisałem, co mi leżało na sercu (wątrobie?) i teraz mogę spokojnie polecić ulubiony w naszym domu przepis bakłażanowy. Zapiekanka jest prosta i nie zawiera wielu składników. Jednak ich przygotowaniu należy poświęcić nieco czasu i uwagi. Danie świetnie sprawdza się na małych przyjęciach i spotkaniach z przyjaciółmi. Myśląc o takim(...)resztę składników na 2. Ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym w kolejności warstw: bakłażany, cukinie, serek i koncentrat, cebula. Powtórzyć i zakończyć warstwą bakłażanów posypanych parmezanem. Piec pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180 stopni. Zdjąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut przenosząc bliżej górnej grzałki piekarnika. Zapiekankę podawać samą lub z ulubionym prostym sosem jogurtowym

zadanie-gotowanie
10 pomysłów na pieczone ziemniaki 159

czerwoną cebulą (Patate al forno con pomodori secchi, olive nere e cipolla rossa) Zapiekanka ziemniaczano-grzybowa z porami (Gratin di patate, funghi e porri)   Zapiekanka ziemniaczana z porem i jajkami (Gratin di porri e patate con uova) Babka ziemniaczana (Gattò di patate) Ziemniaczana zapiekanka z cukinią (Parmigiana bianca di zucchine e patate) Zapiekany koper włoski i ziemniaki pod beszamelem

La grande e la piccola cuoca
Pizza z cukinią i szparagami 86

Czas czytania: 2 min Typowo wiosenna pizza, pizza z cukinią i szparagami. Pizza jest rewelacyjna, aromatyczna i bardzo smaczna. Po upieczeniu koniecznie posypcie pizzę rukolą i

SprawdzonaKuchnia.pl
Jesienna zapiekanka z cukinią 165

chłodniej czas więc uruchomić piekarniki, z których z ciepłem będzie się rozchodził przyjemny aromat zapiekanych ziół i warzyw. Dzisiaj pomysł na zapiekankę,która może być zarówno pysznym obiadem jak i ciepłym daniem na kolację. JESIENNA ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ Składniki: 1 cukinia 5 ziemniaków 5-6 pieczarek 1 mała cebula 1 jajko 3/4 szkl śmietany 18% 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki(...)patelni.  Cebule kroimy w plastry. Tak przygotowane warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian (ziemniaki, cukinia,cebula i pieczarki) Całość zalewamy sosem zrobionym z wymieszanej śmietany z mlekiem oraz roztrzepanym jajkiem. Sos doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.  Zapiekankę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po tym czasie posypujemy startym serem i zapiekamy

Bon appetit mon amie
Zapiekanka z cukinii 281

Cudownie pyszna i bardzo sezonowa zapiekanka z cukinii . Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ nie trzeba podsmażać osobno żadnych składników. Wszystko łączysz razem w jednej misce a potem pieczesz w foremce. - warzywna zapiekanka z serem - bez podsmażania osobno składników - szybka, pyszna i bardzo prosta do zrobienia

AniaGotuje.pl
Pomidory faszerowane kaszą kuskus, cukinią i pieczarkami 337

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowane pomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem feta. To pyszne, lekkie danie w sam raz na

Marta Gotuje
Tarta z pomidorami bakłażanem i serem mozzarella 115

inna wersja klasycznej włoskiej parmigiany, czyli zapiekanki pełnej sezonowych letnich warzyw, takich jak bakłażan, cukinia i pomidory. Zapiekankę uzupełniam sosem pomidorowym, przekładam serem mozzarella i posypuję odrobiną bułki tartej i parmezanu. W takiej wersji jest przepyszna! Tym razem postawiłam nie tylko na smak, ale także na wygląd. Odpowiednie ułożenie warzyw w ładnym naczynku da fantastyczny efekt wizualny. Instrukcję układania warzyw(...)międzyczasie pokrój w podobne plastry cukinię. Rozgrzej piekarnik do 190 st C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj na niej bakłażana oraz cukinię. Nasmaruj warzywa oliwą za pomocą pędzla kuchennego i wstaw do piekarnika na 15 minut. Warto w połowie czasu obrócić warzywa na drugą stronę. Podobnie możesz zrobić bakłażana i cukinię na patelni grillowej, identycznie smarując je nieco

nietylkopasta.pl
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 190

fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki, faszerowane cukinie) i oczywiście desery (lody, suflety czy ciasteczka).  Wszystkie dania są proste w przygotowaniu - bo grecka kuchnia jest prosta, aromatyczna  i tak, jak cała kuchnia śródziemnomorska - oparta

Moje Kuchenne Rewelacje
Cukinia zapiekana z serem, pomidorkami i szynką 117

zwolenników. Proponuję pyszną zapiekankę. W roli głównej cukinia, jako dodatek pomidorki, szynka i ser. Jedna cukinia dla jednej osoby. Polecam, bo pyszna.  Cukinia zapiekana z serem, pomidorkami i szynką.   Składniki  3 cukinie, 250g pomidorków koktajlowych, 150g sera mozzarella, może być inny twardy ser, dobry do zapiekanek, olej, bazylia, 100g szynki szwarcwaldzkiej, boczek wędzony lub szynka, sól, pieprz(...)spłukałam jak napisałam w punkcie 2. Zmiękczyła jedynie powierzchnię cukinii. Pokroiłam wydrążony miąższ na kawałki. Do wydrążonej cukinii, na przemian układałam wycięty tą sama rurką ser i pomidorki przekrojone na pół. Nie chciały wejść całe:). Zakorkowałam z dwóch stron serem. Owinęłam cukinię plastrami szynki. W naczyniu do zapiekania ułożyłam nadziewaną cukinię wrzuciłam resztę pomidorków, posoliłam, polałam smakowym olejem z bazylią

Leśny Zakątek