zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:49/165)

Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku 103

cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować z solą. Miękkie zblendować z groszkiem. Upieczonego kurczaka posypać otartą skórką z cytryny/limonki oraz świeżą bazylią

Bullio
Kurczak cytrynowo-bazyliowy z puree z groszku 203

cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować z solą. Miękkie zblendować z groszkiem. Upieczonego kurczaka posypać otartą skórką z cytryny/limonki oraz świeżą bazylią

Bullio
Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką 143

warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką to danie, którym zaskoczycie gości, ale także i samych siebie Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowało Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką Przepis na dwie porcje duży ziemniak pół czerwonej papryki cebula 2 średnie marchewki ¼ cukinii 100 g mąki orkiszowej 50 g masła Szczypta soli ¼ łyżeczki sproszkowanego czosnku Szczypta pieprzu Ziemniaka obierz, pokrój(...)oraz z przyprawami. Zagniataj ciasto tak aby powstała kruszonka. Gotową kruszonką posyp warzywa. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj na ciepło. Smacznego Artykuł Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Ziemniaczki zapiekane z serem 282

wodzie. Gotowe ziemniaki odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser favita kroimy w drobną kostkę. W żarodpornych naczyniach umieszczamy masło i ziemniaczki, posypujemy je serem favita i serem żółtym. Zapiekamy je około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżo mielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem. Smacznego Artykuł Ziemniaczki zapiekane

PatiGotuje
Gołąbki z ziemniakami i twarogiem – mocno pachnące wędzonką 202

oscypkiem na dodatek. I jeszcze z chrupiącymi skwarkami z boczku i z wędzonej słoniny. I są megapyszne! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką – szklane żaroodporne, gęsiarkę, garnek rzymski – miskę, garnek na ziemniaki, średnią patelnię z grubym dnem i duży garnek z pokrywką taki, żeby zmieściła się w nim cała główka kapusty. Ziemniaki obieramy, kroimy na równej wielkości kawałki

Karo in the Kitchen
Perliczka w winie 96

łyżki oliwy, 250 ml białego półwytrawnego wina, 200 ml bulionu drobiowego Perliczkę podzielić na cztery części, oprószyć solą. Szalotki, czosnek obrać. Ziemniaki obrać, pokroić wzdłuż na pół a a następnie wzdłuż na 3. Dno naczynia do zapiekania posmarować masłem, ułożyć szalotki, czosnek, rozmaryn. Na nich ułożyć kawałki perliczki skórą do dołu, wokół ułożyć ziemniaki, obłożyć resztą masła, skropić oliwą

królestwo garów
Dziwne? Ale zjadliwe #7 Niedzielne (śnia)danie. Na różowo 154

fasolkowych oczkach. Odsączyłam z nadmiaru wody. Następnie wbiłam jajka, wsypałam suche składniki, wlałam oliwę, kefir i całość wymieszałam. Gofrownicę rozgrzałam i nakładałam ciasto. Gofry zapiekałam do zarumienienia, ale nieco dłużej niż zwykłe (gdyż używałam surowych ziemniaków). Gofry posmarowane masełkiem krewetkowym sprawdziły się jako miła odmiana od chleba.  Ostatecznie śniadaniowaliśmy (nie) nudną kanapką. Różową. A obiad? Po co obiad

bastalena
ZAPIEKANY KURCZAK w sosie musztardowo cytrynowym 🐥 112

Cześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję na soczystego kurczaka z orzeźwiającą nutą cytryny, zapiekanego w piekarniku. SKŁADNIKI: 👌 1 kurczak 👌 6 średnich ziemniaków 👌 4 ząbki czosnku 👌 1 kostka rosołowa 👌 1 łyżka oregano 👌 2 cytryny 👌 50 ml. oliwy z oliwek 👌 200 ml. wody 👌 1,5 łyżki miodu 👌 3 łyżki musztardy stołowej 👌 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 👌 1 łyżeczka curry 👌 pieprz 👌 sól

Rita creative
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film 179

tymiankiem i rozmarynem. Na warstwie ziemniaków umieszczamy usmażone mięso z cebulą i pieczarkami a na wierzchu układamy pokrojoną paprykę. Na papryce umieszczamy drugą, ostatnią warstwę ziemniaków i wszystko posypujemy startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C.   Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Pieczone piersi z kurczaka w panierce (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 222

panierkę. Kurczaka obtaczamy w jajku, a następnie w panierce, układamy na kawałku papieru do pieczenia i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Gotowe! :) Propozycja podania: gotowane ziemniaki, sałatka z sałaty, pomidora i szczypiorku, całość polana odrobiną oliwy z oliwek lub roztopionym masłem. Po więcej przepisów Diety FODMAP zapraszam TUTAJ

My Culinary Art
Kurczak cytrynowy z piekarnika 162

Cześć! Dzisiaj mam dla Was propozycję na soczystego kurczaka z orzeźwiającą nutą cytryny, zapiekanego w piekarniku. (kurczak cytrynowy zapiekany w piekarniku) (kurczak cytrynowy zapiekany w piekarniku) SKŁADNIKI: 👌 1 kurczak 👌 6 średnich ziemniaków 👌 4 ząbki czosnku 👌 1 kostka rosołowa 👌 1 łyżka oregano 👌 2 cytryny 👌 50 ml. oliwy z oliwek 👌 200 ml. wody 👌 1,5 łyżki miodu 👌 3 łyżki

RITA food channel
ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym 145

tarce o grubych oczkach. Wszystkie porcje ryby przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na każdą wykładamy starte jabłko, cebulę z ketchupem oraz plasterki sera. Całość zapiekamy tylko do roztopienia się sera. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami

Domowy Smak Jedzenia
PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA 156

oliwy wymieszałam przyprawy, które miałam "pod ręką" - czosnek, paprykę - słodką i ostrą, suszoną natkę pietruszki i sól. Ziemniaki pokroiłam w ćwiartki,posypałam bezglutenową przyprawą do ziemniaków -  marchewkę również. Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym i zapiekałam ok 40 minut w 180 stopniach. Obiad gotowy ;) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Dorsz z rzymskiego garnka 117

kładziemy ryby, na rosole przygotowujemy sos: rosół zagotować, wrzucić drobno posiekany koperek, jogurt wymieszać z mąką, wlać do sosu energicznie mieszając, sosem zalać rybę z ziemniakami, (można posypać serem, ale będzie bardziej kaloryczne) , zapiekać w piekarniku 45 min. w temperaturze 180 stopni

Kuchnia Beaty
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ 125

oraz rozmarynem. Na koniec dodaję 1/2 sera, mieszam. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, układam warstwy: 1/3 ziemniaków, 1/2 kiełbasy z warzywami, 1/3 ziemniaków, pozostała kiełbasa, 1/3 ziemniaków. Całość zalewam sosem i posypuję pozostałym serem. Zapiekam około 20-25 minut w 180 stopniach do czasu, aż ser się zarumieni

JejKuchnia