Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami to świetna przekąska , która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a
Pieguskowa KuchniaBabka ziemniaczana to danie regionalne, popularne na Suwalszczyźnie, Podlasiu, Mazurach oraz na Śląsku. Ten p rzepis dostałam w warsztacie samochodowym. … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerPrzepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce Jajka po indyjsku , tym razem nie są moim pomysłem , tylko efektem poszukiwań czegoś nowego Przepióry mi się niosą obłędnie
Ogrodnik w podróżyFasolka po bretońsku to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, rodem z PRL. Fasolkę po bretońsku warto jeść, bo w ogóle … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerFrancuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki – obiad czy deser? Szczerze mówiąc – wszystko mi jedno – i tak są pyszne :) Naleśniki
Pociąg Do KuchniTorcik sałatkowy-Sałatka z tuńczyka na krakersach, idealna na wszelakie okazje. Wygląda świetnie i doskonale smakuje! Polecam, jest przepyszna, musicie jej skosztować ! W
Takie tam pichcenieRolada ze śledzia to świetna przystawka nie tylko od święta. Doskonale sprawdza się podczas spotkań towarzyskich . Śledź w towarzystwie serka śmietankowego, zaostrzonego chrzanem oraz chrupiącego ogórka
Pieguskowa KuchniaPikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie – ale jak to – mięso i brązowy cukier? Tak! Właśnie tak! Takie połączenie smaków jest bardzo popularne w USA
Pociąg Do KuchniDzisiaj prezentuje Wam mój niezastąpiony przepis na rolmopsy. Kupując śledzie zwróćcie uwagę, by były one grube i mięsiste, gdyż z takich śledzi rolmopsy
Rozpustne gotowanieWarzywa korzeniowe z patelni mogą zastąpić nam obiadową surówkę (sałatkę) lub ziemniaki, mogą być zarówno dodatkiem do mięsa oraz samodzielnym … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerZachwycające jajka, marynowane w soku buraczkowym, z pewnością sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole, ale uświetnią każdy półmisek. Można ich użyć typowo
Rozpustne gotowanieFrancuska zapiekanka ziemniaczana gratin dauphinois – jedno z najbardziej francuskich dań. Ziemniaki gratin dauphinois są głównym składnikiem tej przepysznej zapiekanki i… w sumie oprócz przypraw
Pociąg Do KuchniTaka rolada jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć wg w ł asnego smaku.
Takie tam pichcenieWołowina stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami to oczywiście wariant kuchni orientalnej, czyli znów jesteśmy w Chinach :) Choć jarmuż nie jest takim oczywistym dodatkiem w
Pociąg Do KuchniSałatka śledziowa z papryką i groszkiem konserwowym chodziła za mną od dłuższego czasu. Kiedyś jadałam śledzie bardzo rzadko, ale teraz się to zmienia. W ostatnim czasie
Pieguskowa Kuchnia