z tuńczykiem - 2486 przepisów (strona:96/166)

Sałatka z tuńczykiem 111

Moje wyobrażenie o tuńczyku zawsze było, że to taka mała rybka jak szprotka, ewentualnie może być jak śledzik bałtycki. Dopiero kolega w pracy, kiedy na przerwie zeszliśmy na temat ryb i połowu, pojawiło się hasło tuńczyk, ja na to – ‚aha, no wiem, to taka mała rybka’. Kolega odpala Google i pokazuje mi tą moją

Pink Envelope
Placuszki z tuńczykiem - zdrowa przekąska dla małych i dużych;) 197

zabawy. Jeden z pomysłów podsunęła mi moja najmłodsza siostra, która znalazła ten przepis w sieci. Placuszki tuńczykowe sprawdziły się świetnie! Dla małej smażyłam je bez tłuszczu. Składniki: 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 150g mąki gryczanej 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka 2 jajka czubata łyżka drobno startego żółtego sera (może być parmezan(...)musi) 1 duża cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Jajko roztrzepać z mlekiem. dodać odsączonego z zalewy tuńczyka - nie rozdrabniać za bardzo, fajnie, jak w plackach są kawałeczki ryby. Posiekać drobno cebulę i natkę pietruszki - wymieszać z dodać do ciasta. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia - połączyć z masą jajeczno-tuńczykową. na koniec dodać żółty

Kulinarne Inspiracje
Sałatka z tuńczykiem 358

tempie. Jest tak pyszna, że trudno się jej oprzeć. Mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu:) Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka tuńczyka w zalewie 1 puszka kukurydzy 20 dag żółtego sera 4 łyżki majonezu 1 pęczek szczypiorku Wykonanie:  Jajka obieram i kroję na połówki, żółtka odkładam osobno. Białka kroję w kostkę(...)układam na spodzie salaterki. na białkach układam osączony z zalewy groszek, na groszku układam tuńczyka osączonego z zalewy i delikatnie rozdrobnionego widelcem, na rybę układam kukurydzę, również osączoną z zalewy i ser żółty pokrojony w drobną kostkę. Całość smaruję majonezem, posypuje posiekanymi żółtkami oraz posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Sałatka z selera naciowego, tuńczyka i.... 430

warzyw, a wszystkie dodatki są soczyste i chrupiące. Właśnie włożyłam sałatkę do lodówki, gdyż spodziewam się gości. Składniki seler naciowy ja zużyłam 3 „kolby” 3 jabłka, najlepiej Szara Reneta tuńczyk w zalewie naturalnej u mnie Calippo od Index Food puszka duża kukurydzy majonez+musztarda+sól+pieprz+łyżka płaska chrzanu ze słoiczka natka pietruszki Selera naciowego należy dobrze umyć, odciąć dół(...)przepatrzyć listki. Poszatkować selera . Obrać jabłka i zetrzeć na tarku w robocie, najlepiej w słupki ,techniką julienne,albo na dużych oczkach. Wymieszać z selerem. Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. Wsypać kukurydzę. Wymieszać. Przygotować majonez. Majonez, musztardę – niewiele, zmiksować z solą, chrzanem i pieprzem. Zalać salatkę, dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, aby się przegryzła. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z tuńczykiem, ricottą i szałwią 105

Pyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty 1/2 pęczka szałwii 1 szalotka 1 ząbek czosnku około 4 łyżki oliwy z oliwek orzechy włoskie do podania sól i pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, w tym czasie na patelni(...)rozgrzewamy dwie łyżki oliwy z oliwek. Szalotkę i czosnek siekamy, wrzucamy na patelnię i smażymy kilka chwil, wrzucamy tuńczyka odcedzonego z wody i całość dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną drobno szałwię (kilka listków odkładamy), dodajemy ricottę i dusimy minutę. Ugotowany makaron mieszamy z dokładnie z sosem, przed podaniem polewamy resztą oliwy z oliwek, posypujemy orzechami i dekorujemy

Mango Papaja
Moje TOP 5 sałatek na Wielkanocny stół 4564

Moje ulubione sałatki, które idealnie sprawdzą się na lekką Wielkanoc!  Zapraszam i życzę smacznego!   Sałatka z jajem i serem pleśniowym Lazur  Sałatka z jajem poche, tuńczykiem i pesto migdałowo-słonecznikowym   Sałatka z jajem i serem korycińskim   Sałatka z jajem i tuńczykiem, z pomidorowym pesto   Wiosenna sałatka z fetą i owocami

Sajkofanka smaku
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 366

Składniki: 100 g ryżu 1 puszka tuńczyka w oleju 5 ogórków konserwowych 3 jajka 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu 1 puszka kukurydzy 100 g oliwek Wykonanie: Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo. Układać sałatkę warstwami: 1 ryż 2 tuńczyk rozdrobniony widelcem wraz z olejem. 3 ogórki pokrojone w kostkę 4 cienka warstwa majonezu 5 kukurydza

O kuchni z uczuciem
Kuchnia japońska: Okonomiyaki 120

porcje) Ciasto: pół główki białej kapusty (opcjonalnie kapusty pekińskiej) 2 jajka 300 g mąki pszennej 200-220 ml wody 20 g cieniutkiego pora opcjonalnie wiórki z suszonego tuńczyka: katasuobushi oliwa z oliwek do smażenia Do dekoracji majonez plasterki świeżego, małego pora pokrojonego w cienkie paseczki (2 małe garstki) lub opcjonalnie kiełki soi bądź brokuła Farsz: Jest dowolny i opcjonalny, mogą(...)być owoce morza: krewetki, kraby, małże, ryby: tuńczyk, łosoś i inne, kompilacji jest mnóstwo, a dobór dowolny do smaku. Poniżej przedstawione są dwie propozycje, które zostały przez nas wypróbowane dodatki do smaku opcjonalnie do wyboru:   boczek około 2 plasterki  lub  ośmiornica pokrojona w plasterki  surimi pokrojone w plasterki 1/4 papryki pokrojonej w kostkę 1/4 awokado

KreatywnePiny
Faszerowane tortille: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 131

chwilę - po zdjęciu z patelni może zrobić się twarde, ale po około 5 minutach powinno na nowo zrobić się elastyczne. Nadzienie tuńczykowe (na około 4-5 sztuk): 1 puszka tuńczyka z puszki, odsączona z zalewy 1 ugotowane jajko na twardo, pokrojone w drobną kostkę, 1 malutka cebula pokrojona w drobną kostkę i przesmażona szczypiorek  sól i pieprz do smaku(...)soli i pieprzu Sos: w szklance wymieszać śmietanę, majonez, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szczyptę soli i pieprzu. Odstawić na 10 minut, żeby smaki się połączyły. Nadzienie: Tuńczyka wymieszać z pokrojonym w drobną kostkę jajkiem na twardo, przesmażoną cebulą i szczypiorkiem. Dodać 1/4 przygotowanego wcześniej sosu czosnkowego. Przygotowane na początku tortille delikatnie smarować resztą sosu czosnkowego (będą się

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Dietetyczna pasta z tuńczyka z oliwkami 195

poznał i zajadał z ogromnym smakiem:)    Wniosek: Im posiłek dla Pana Męża bardziej tajemniczy składnikami, tym pożycie małżeńskie mniej burzliwe i bardziej udane :) Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej (120g po odsączeniu z zalewy)   4 jaja - ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 3 małe ogórki kiszone (80g) - pokrojone w drobną kostkę 1/2 średniej(...)wystudzeniu oraz obraniu ze skorupki, pokroić w kostkę - amatorzy bardziej gładkiej pasty, mogą jaja zetrzeć na dużych oczkach tarki, konsystencja całości będzie wtedy bardziej jednolita .    Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobić. Cebulę i ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę. Oliwki pokroić w plasterki. Wszystko wsypać do miski, przyprawić i wymieszać z jogurtem.    Odstawić na co najmniej

Grunt to przepis!
Sałatka z tuńczykiem z winegretem na occie cydrowym. 186

nakarmić. Hm, chociaż mamy świnkę morską... Czego użyłem? -sałata zielona -szpinak baby -papryka zielona i czerwona pokrojona w małe paski -kilka oliwek pokrojonych na pół -cykoria czerwona -ogórek zielony -tuńczyk z sosu własnego -straty parmezan Komponujemy kolejno sałatkę: sałata, szpinak, cykoria, papryki, ogórek zielony, tuńczyk, oliwki. Nad całością, przed polaniem sosem, ścieramy ser długo dojrzewający; u mnie parmezan. Sos: -dwie

BaRepas
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 137

buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju 1  czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku  Sposób przygotowania: Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały środek owocu, cebulę obrać(...)pokroić w kosteczkę.Przełożyć do naczynia. Upieczoną w piekarniku paprykę włożyć do foliowego woreczka i poczekać aż warzywo się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera, również drobno pokroić. Dodać tuńczyka razem z oliwą bazylię i , drobno pokrojony szczypiorek.Jajka ugotować na twardo i przepuścić przez sitko.Wszystkie składniki porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na pieczywie.  Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka z makaronu, tuńczyka i sera feta 185

Proszta i szybka sałatka. Gdy późno wracasz do domu. Jako obiad, kolacja czy jako sałatka imprezowa. PYCHOTA! potrzebujemy: - puszkę tuńczyka - kawałek sera typu feta (w żależności od upodobań) - ugotowany makaron  - ząbek czosnku - pieprz Do miski wrzucić tuńczyka i rozdrobnić go widelcem oraz na grubych oczkach zetrzeć ser. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać. Dodać makaron, pieprz i polać

Szybko Tanio Smacznie
Domowe sushi 190

pewności, że ryba, którą kupuję jest super świeża i mi nie zaszkodzi. Za to świetnie sprawdzają się ryby pieczone, wędzone, puszkowane. Polecam  łososia teriyaki , łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym czy paluszki surimi. W zasadzie można zrobić nawet wersję wegetariańską, z samymi dodatkami. Jako owe dodatki polecam świeżego ogórka, awokado, marynowaną tykwę, białą rzepę, świeżą paprykę, sałatę, kremowy serek(...)mniejsze ziarna i jest bardziej kleisty) 4 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru pudru pół łyżeczki soli 5-6 płatów nori ryba (u mnie po trochu łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym i surimi) ogórek awokado kremowy serek o smaku naturalnym prażony sezam (biały, czarny lub mix) pasta wasabi imbir marynowany sos sojowy miska z zimną wodą mata bambusowa

Zawsze głodna!
Stek z tuńczyka z jabłkiem- w kolorowym pieprzu 196

Rzadko udaje mi się trafić steki z tuńczyka. Po prostu koło mnie nie ma większych sklepów , a sił nie starcza by wędrować po całym mieści. Całe szczęście, że jak już trafię to takie pakowane próżniowo- kupuję wtedy kilka i mrożę. Tuńczyk ma tak piękne mięso , że nie ma co nad nim cudować- im prościej , tym lepiej. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni