z tuńczykiem - 2486 przepisów (strona:104/166)

Menu na imprezę – propozycje przepisów 258

ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sosy Sos tzatziki – do mięs, na grilla Chimmichurri – ostry sos do mięs Sos czosnkowy

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami / Meat and mushroom potato bake 210

więcej czasu dla siebie. Jeżeli jesteś fanem zapiekanek polecam także moją zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i grzybami , makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem , czy zapiekankę makaronową z tuńczykiem . Polecam! Scroll down for recipe in English   Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami (4-5 porcji) Składniki: 450 g mięsa mielonego 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku

karmelowy
sałatka z tyżem i tuńczykiem 175

Składniki: 2 woreczki ugotowanego ryżu paraboiled 2 puszki tuńczyka w oleju po 185 g. 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1/4 części pora pokrojonego w piórka 6 jajek ugotowanych na twardo pokrojonych w kostkę majonez sól pieprz Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić solą i pieprzem. Majonez można w połowie zastąpić jogurtem naturalnym. Porę 1 średnią cebulką

Darcia w kuchni
Knedle ze śliwkami 115

obecnie interpretuje – znajdziecie tu bowiem dużo przepisów-wariacji na temat kuchni polskiej, gdzie typowo polskie składniki czy danie zyskało nowe oblicze (sałatka jarzynowa z krabem, tuńczyk marynowany w żubrówce, gołąbki z jagnięciną w pomidorowo-cynamonowym sosie). Danie jakie wybrałam do przygotowania na pierwszy ogień to knedle ze śliwkami. U nas w domu nie gotowało się takich knedli, więc

Cooking for Emily
Tapas z anchois 202

zniechęcić się do tego typu przetworu. Zabieramy się za tapas z anchois – przepis, który przekona was do słonej rybu. Polecam także moje inne przepisy rybne – kanapka z tuńczykiem , a także sałatka śledziowa z granatem . Zobacz mój film z przygotowania tapas Składniki – Tapas z anchois 80-100 g anchois – tutaj je znajdziecie 1 cebula czerwona pół bagietki

Kuchennyviral.pl
Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną+przepisy 134

się fajny aromatyczny smak😇  Podam Wam od razu propozycję, do czego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Światowy dzień makaronu 162

szybki i prosty w przygotowaniu. Nie jest on może do końca fit przepisem, ale jest naprawdę smaczny i gdy nie mamy pomysłu na obiad warto go wykorzystać. Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym, czyli coś w sam raz na piątek

Fit&Fast Kitchen
Makaron razowy z pesto 425

Tym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesienna sałatka z pieczoną papryką i kurczakiem 202

całość posypać kawałkami orzechów. Smacznego! By złagodzić gorycz radicchio, liście dobrze jest moczyć przez kilka – kilkanaście minut w zimnej wodzie. Kurczaka można zastąpić indykiem, ale też np. łososiem lub tuńczykiem z puszki

Even Better Food
Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 143

Portobello zdecydowanie za dużo czasu spędziło na patelni, kiełbaski są spieczone, a jajka ma maksa przeciągnięte. Najgorzej jednak prezentuje się bajgiel z pastą tuńczykową; jest czerstwy, a pastę stanowi tuńczyk z wody wyjęty prosto z puszki i niczym nie doprawiony. Danie totalnie niejadalne ! Ale najlepsze jeszcze przed nami ! Gdy chcemy zapłacić i nie możemy się doczekać na kelnerkę, okazuje się

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone empanadas z wołowiną i serem 121

Empanadas to pierożki a ciasta zbliżonego do kruchego/chlebowego/francuskiego, które można przygotować pieczone lub smażone w głębokim tłuszczu. Nadziewane zazwyczaj mięsem, serem lub tuńczykiem. Istnieje ich wiele rodzajów w zależności od kraju i regionu. Osobiście uwielbiam te pieczone. Ten przepis na ciasto jest o tyle uniwersalny, że nadaje się także do smażenia na tłuszczu, także jeśli preferujecie tłustszą wersję, nie trzeba

Zielona Kuchnia
Tarta z leśnymi grzybami 105

przygotowywać przepyszne grzybowe dania. Dzisiaj proponuję szybkie, proste danie czyli tartę z grzybami. Samo ciasto na tartę jest idealne do różnych tart, do różnych farszów np do tuńczyka, boczku czy bolognese, ale z farszem grzybowym smakuje wyśmienicie. Przekonajcie się. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wykwintna pealla z owocami morza wprost z Hiszpanii 165

Paellę cyztaj paeję, pierwszy raz zjadłam w samej Hiszpanii i jest to danie obłędnie pyszne, aromatyczne a dodając nasze ulubione dodatki stworzymy wykwintne danie. Jest tu i łosoś i tuńczyk a także moje ulubienice, krewetki argentyńskie, same smakołyki. Polecam zrobić takie danie bo pracy przy nim mało a efekt jest znakomity. Hiszpania może być dumna z paelli. Wykwintna paella

Moje Małe Czarowanie
Makaron w kremowym sosie z wędzonym łososiem i chrupiącą marchewką 147

ryby. Ogólnie bardzo je lubię i dość często je jem, ale jak mnie najdzie... to w lodówce i szafkach znaleźć można ryby świeże, wędzone, w puszkach. Śledzia w oleju, tuńczyka w wodzie, makrelę w pomidorach albo i rybnego paprykarza. Teraz właśnie nastał ten czas, więc możecie spodziewać się sporej ilości przepisów z jakimś rybiszczem w roli głównej. Poza tym wierzę

Pichceniomania
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 278

Rillettes to francuski sposób przygotowania mięsa – wieprzowego, króliczego, dziczyzny, drobiu (kurczak, gęś, kaczka), mięsa ryb (łosoś, tuńczyk, pstrąg) lub owoców morza (kraby, raki) polegający na gotowaniu jego kawałków w niedużej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki, a w czasie schładzania wytopiony i dodany do potrawy tłuszcz twardnieją – powstaje pyszne, gęste smarowidło – perfekcyjny pocieszyciel i towarzysz na jesienne

Karo in the Kitchen