Nietypowy przepis na kapustę - idealny dodatek do obiadu. Składniki: 1 główka kapusty, 1 cebula, 2 łodygi rabarbaru, 1 pęczek koperku, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki oleju, 2 łyżeczki cukru, sól do smaku, pieprz ziołowy do smaku. Wykonanie: Kapustę obrać, umyć, poszatkować, zalać wrzątkiem z solą i gotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojony rabarbar z cukrem. Cebulę obrać, drobno posiekać
Tradycyjna Kuchniamodelem :) Jako pierwsze otrzymaliśmy pieczarki „posadzone” w doniczkach na mchu, z którego (po wlaniu cudownego płynu;) ) unosiły się opary mgły o zapachu mchu. Kolejną przystawka był świeży ser z rabarbarem, zapakowany w liście rabarbaru, przewiązany sznurkiem. Następnie pojawiły się zamknięte torebki, nóż z rękojeścią z gałązki winorośli, oraz miseczka z zielonym sosem. I znowu zabawa :) w torebkach chipsy z podwędzanego
królestwo garówtorcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Mus truskawkowy na biszkoptach Proporcje na tortownicę o średnicy
Kulinarne przygody Gatitygram masła -150 gram cukru pudru -5 jajek -230 gram mąki TYP450 -1i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -150 gram marcepanu -truskawki bez szypułek na połówki przekrojone -obrany rabarbar pokrojony w kostkę -kruszonka Kruszonka -85 gram masła -140 gram mąki TYP550 -120 gram cukru pudru Masło topimy w rondlu z cukrem pudrem, mieszamy i łączymy w jedno. Dodajemy mąkę, widelcem(...)pieczenia. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach do połączenia w jedno. Tortownicę 28cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przekładamy masę. Układamy z odstępami około 0,5 cm kostki rabarbaru, na nim umieszczamy posiekany marcepan. Na górę wykładamy szczelnie truskawki. Posypujemy je kruszonką. Wkładamy do piekarnika na 53-55 minut w temperaturze 180 stopni, funkcja góra-dół. Wyłączamy piekarnik
BaRepasJest lekko kwaskowata, ale przepyszna. Składniki: 400 g płatków owsianych 100 g słonecznika 50 g siemienia lnianego 150 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 250 g rabarbaru 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu / syropu z agawy Wykonanie: Rabarbar umyć, pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka i zalać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem mieszając
Sto kolorów kuchniPoza tym miałam ambitny plan upieczenia ciasta z malinami, warstwami i w ogóle bajerami. No ale nic. Na blogu Doroty znalazłam przyjazny ludziom spieszącym się przepis, pojechaliśmy więc szukać rabarbaru. A rabarbar wcięło . Zjeździliśmy wszystkie sklepy (a mamy cztery) w naszej mieścinie - i nic. Były za to truskawki. Obłędnie czerwone, ładnie pachnące i nawet odrobinę truskawkami smakujące
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczona kokosowa* owsianka z rabarbarem~ *z mąką kokosową Pomysł na połączenie rabarbaru i kokosu podsunęła mi Mama, dziękuję i pozdrawiam jeśli to czytasz
breakfast of dreamspół-razowe, drożdżowe racuchy z rabarbarem, z cukrem pudrem~ Dzisiaj dzielę się śniadaniem z mamą. Rabarbar w lodówce się nie kończy, co jest grane? Jak dobrze, że to już piątek
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym gotowana z ananasem podana z duszonym rabarbarem i czarnym sezamem ~ Sezon rabarbarowy czas zacząć! <3 Co prawa jego cena jeszcze nie jest zachęcająca, ale mam nadzieję, że z tygodnia na tydzień będzie ona spadać, a rabarbaru w sklepach będzie coraz więcej
breakfast of dreamstakie domowe pełne smaków i aromatów konfitury z truskawek z dodatkiem kwiatów czarnego bzu doprawione szczyptą cayenne. Polecam jest obłędna! Składniki: 3 kg świeżych truskawek 5 dużych łodyg rabarbaru 2 pęczki kwiatów czarnego bzu 2 cytryny 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 kg cukru żelującego 1:1 DIAMANT 1/2 kg cukru Sposób wykonania: Truskawki odszypułkować opłukać na sicie, umyty rabarbar
Wanilia i Kardamondżem będzie moim ulubionym na jesienno-zimowe dni :) Koniecznie wypróbujcie to połączenie!!!! Składniki: 1 kg truskawek 50 dag rabarbaru 50 dag cukru 1 laska wanilii 1/2 soku z cytryny Do rondla z szeroki dnem wrzucić truskawki. Rabarbar pokroić w średnią kostkę dodać do truskawek. Laskę wanilii przekroić wyjąć ziarenka łyżeczką dodać do owoców wraz z laską. Następnie zasypać cukrem, zagotować
Delicious Titbitssprawdzi się jako dodatek do deserów i ciast. Słodkawy z lekką, gorzkawą nutą. Moim zdaniem przepis warty Waszej uwagi. Do przygotowania śmietanowego kremu rabarbarowego potrzebujemy: – 2 pęczki rabarbaru – 2 łyżki masła – 2 kubeczki śmietany kremówki – 1.5 filiżanki cukru Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na kawałki – całość wrzucamy na rozgrzaną patelnię i chwilę smażymy
Szybko Tanio Smaczniewięc bez pysznych deserów się nie obejdzie :) Składniki: 40 dag mąki , 1 opakowanie suszonych drożdży, 17,5 dag cukru, 2 jajka, 100 ml mleka, 75 gram masła, 1 kg rabarbaru, 40 dag malin mrożonych ( mogą być z kompotu) sól do smaku. Wykonanie: Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać 10 dag cukru, szczyptę soli, jajka, mleko i 75 gram masła. Wyrobić dokładnie(...)ciasto, przykryć i odstawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, a w między czasie ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, podnieść brzegi ciasta. Rabarbar obrać, pokroić, położyć na ciasto, następnie obłożyć malinami ( mogą być z kompotu). Piec około 30 minut. Maliny możemy zastąpić innymi owocami jakie mamy w spiżarni, byle były słodkie
Tradycyjna KuchniaMarzy mi się szybkie, ale zdecydowanie owocowe i słodkie ciasto. Najlepiej z rabarbarem, skoro mamy sezon. Do tego dorzucam bakalie, wbijam jajka, dodaję trzcinowego cukru i całość zasypuję mąką. Czekam, by wymieszać i upiec to ciasto. Proste, łatwe? Zrobicie? Koniecznie! Przepis na rabarbarowy śmieciowiec ukazał się także w drugim numerze naszej blogerskiej Chochli . Składniki : * 4 łodygi rabarbaru * jabłko * 200g truskawek
Magiczne Życie MartyZapraszam na pyszny deser z musem rabarbarowym. Każdemu będzie smakować. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 25 dag rabarbaru 1 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym 4 łyżki cukru 1 szklanka śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 10 sztuk herbatników 2 kostki mlecznej czekolady truskawki i listki melisy do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka. Podlewam
Tradycyjna kuchnia Kasi