z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:35/703)

Grzanki z pieczarkami 141

znów nie mój przepis, a dzieło P. Ja w tym miałam udział taki, że posiekałam cebulę, pokroiłam pieczarki i jadłam. Tak niewiele składników, a efekt na prawdę smaczny. Zazwyczaj taki farsz wykorzystujemy do nadziewania bułek, ale tym razem wykorzystaliśmy chleb. Ostry smak pieczarek idealnie komponuje się ze smakiem chleba. Ojjj, ale się zajadałam Składniki: - 1/2 kg pieczarek, - 1 duża cebula(...)oregano, ostra papryka; - plasterki żółtego sera; - olej rzepakowy - czosnek - kromki chleba; Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej rzepakowy i wrzucamy umyte pokrojone pieczarki. Dodajemy sporą szczyptę oregano i dusimy do momentu aż pieczarki będą miękkie. Cebulę siekamy, na drugiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i wrzucamy cebulę. Dodajemy pół łyżeczki ostrej papryki i dusimy. Gdy pieczarki zmiękną wrzucamy cebulę do pieczarek

dom-agi.pl
Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką 153

wiem, jak Wy, ale ja bardzo lubię pieczarki i to pod każdą postacią. Smażone, pieczone, gotowane, grillowane, w sosie, pasztecie… i nie tylko. Pieczarki pod migdałowo pistacjową pierzynką należą do moich ulubionych.     Składniki:  - 13 dużych pieczarek (portobello)- 220g mielonych migdałów- ok. 40g pistacji- 2 pory- 2 jajka- sól- olej arachidowy Pieczarki dokładnie oczyszczamy przy użyciu pędzelka. Łyżeczką wydrążamy(...)uprażone przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni rozgrzewamy olej arachidowy. Kroimy korzonki, pozostawione skórki z kapeluszy oraz pory. Na rozgrzany olej dodajemy pory – podsmażamy, następnie wrzucamy pokrojone pieczarki. Solimy i smażymy do odparowania wody. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 190° C. Na kratkę z piekarnika kładziemy folię i układamy pieczarki (na wszelki wypadek, pod kratkę warto postawić blaszkę

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 179

mają dodatkowo wyciętą dziurkę wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na słodko. Vol-au-vent  z pieczarkami brunatnymi.     Składniki na 10 sztuk:   - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g opakowanie)- 1 jajkoDodatkowo:- 750g brunatnych pieczarek- 2 cebule- 2 ząbki czosnku- ok. 60ml wina Marsala- 200ml słodkiej śmietanki(...)pieprz czarny- 1 łyżeczka masła- masło klarowane (do smażenia)  Cebule kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dokładnie oczyszczone pieczarki kroimy na ćwiartki, a większe na ósemki, dodajemy do cebuli. Po chwili solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek, gdy odparuje

mojewypiekiinietylko
Brukselka z pieczarkami i czosnkiem 75

miała wspólnego z brukselką. Może poza tym, że brukselkę można uwielbiać, albo nienawidzić. Tak samo jak Adasia. No nic, ten, no… Przejdźmy do przepisu. Bo musicie wiedzieć, że brukselka, pieczarki i czosnek naprawdę idealnie do siebie pasują. Stanowią perfekcyjny duet. A nawet tercet. PRZEPIS NA BRUKSELKĘ Z PIECZARKAMI I CZOSNKIEM Brukselka z pieczarkami i czosnkiem – składniki: 500 g brukselki(...)pieczarek pół czerwonej papryki (około 130 g) średniej wielkości cebula (około 100 g) 8-10 ząbków czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie, oregano, natka pietruszki Brukselka z pieczarkami i czosnkiem – wykonanie: Dobrze by było żeby pieczarki były jak najmniejsze. Jeśli są małe, to w całości smażymy je na oleju, na patelni. Przyda się jakaś naprawdę duża patelnia. Jeśli są duże

Marder&Marder Manufacture
Szybkie zapiekanki a’la pizza 313

Prosty przepis na szybkie domowe zapiekanki a’la pizza z pieczarkami i mozzarellą. To pyszne zapiekanki na bułce paryskiej, które przygotujesz w nie więcej niż 20 minut. Tylko proste składniki: sery, szynka, pieczarki, pomidory oraz aromatyczny sos czosnkowo – pomidorowy do posmarowania bułek. Zapiekanka na bułce paryskiej z pieczarkami to skuteczny pomysł na szybką domową przekąskę. Jak zrobić domowe(...)zapiekanki? Szybkie zapiekanki z bułek wykonasz rozpoczynając od nagrzania piekarnika. W między czasie przygotujesz szybki sos, pokroisz pieczarki, szynkę i pomidory oraz zetrzesz ser. Bułkę paryską przekroisz na trzy tej samej grubości części, nałożysz sos i kolejno ułożysz składniki. Teraz zapiekanki na bułce a’la pizza lądują na kilka minut w piekarniku. Pod koniec wystarczy tylko posypać serem

Kuchnia Na Wypasie
Sylwestrowe przekąski 169

znaleźć się też propozycje na zimno, takie, po które z przyjemnością można sięgnąć w każdej chwili. Polecam więc nadziewane muszle makaronowe, mini tosty z łososiem, krakersy z cheddarem, panierowane pieczarki, tostowe ruloniki czy mini kanapki z bagietki. Mam nadzieję, że coś wpadnie Wam w oko Sałatki: Warstwowa sałatka tuńczykowa Sałatka z tortellini i kurczakiem Sałatka z tortellini i ananasem Sałatka(...)pieczarkami, kurczakiem, serem, jajkiem i kukurydzą Sałatka Szynkowa siostry Anastazji Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem Sałatka Gyros Sałatka brokułowa z boczkiem Sałatka brokułowa z fetą Ekspresowa sałatka z kuskusem Sałatka „Król imprezy” Warstwowa sałatka z mięsem mielonym i mozzarellą Sałatka z orzo, porem i kukurydzą Sałatka z selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem Sałatka ziemniaczana z porem

Smaki Na Talerzu
Duszone pieczarki z musztardą 1070

Macie może ochotę na chrupiące pieczarki? Wyglądają trochę jak podgrzybki, a smakują zaskakująco dzięki dodatkowi musztardy francuskiej. Do tego dania należy użyć jak najmniejszych pieczarek, wtedy i lepiej wyglądają, i bardziej chrupią. Można jeść takie pieczarki jako samodzielne danie, np. kolacyjne z bułeczką, lub jako dodatek do obiadu, ale takiego niedzielnego(...)świątecznego. A Boże Narodzenie i Wigilia tuż, tuż… Ja planuję przygotować takie pieczareczki właśnie na Wigilię. Składniki: – 1 kg małych pieczarek – 1 łyżka musztardy francuskiej – 2 łyżki sosu sojowego – 1/2 szklanki śmietanki – 1 łyżeczka mąki pszennej – natka pietruszki – 1 mała cebulka – 3 łyżki oliwy Wykonanie: – Pieczarki umyć

To co kocham
Zupa pieczarkowa z warzywami i ziemniakami 153

Zauważyliście, że lubię pieczarki? Zamieściłam wiele przepisów na potrawy, do których wykorzystałam właśnie pieczarki.   Dzisiejsza zupa jest już piątą zupą z pieczarkami, jaką pokazałam na blogu. Każda z nich jest smaczna, jednak każda jest inna. Dzisiaj mam dla Was najbardziej prostą w wykonaniu, ale niebanalną w smaku zupę z pieczarkami, z dodatkiem warzyw i ziemniaków, których nie dodawałam(...)innych moich zup pieczarkowych   Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 500 g pieczarek 700 g ziemniaków 3 marchewki 1 por 1 pietruszka 1 listek laurowy 6 ziarenek ziela angielskiego 1 pełna łyżka domowej Vegety sól pieprz natka pietruszki gałązki zielonego koperku     Wykonanie: Filet z kurczaka po opłukaniu, pokroiłam w paski i wstawiłam do gotowania

Kuchnia u Krysi
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 534

Polecam krokiety z pieczarkami i żółtym serem to jeden z naszych smaków z dzieciństwa. Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Gotowe krokieciki pyszne i soczyste Składniki :     Na naleśnik i: 2 czubate szklanki mąki 3 szklanki mleka szczypta so l i 2 jajka olej   Farsz(...)pieczarek 2 średni ej wiel kości cebule 1 czubata ły żecz ka masła klarowanego Vegetta, s ó l i pieprz 30 dag sera żółtego     Przygotowanie:         Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2663

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka(...)czerwona w proszku pieprz, sól ser żółty olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Wykonanie: Pieczarki pozbawić trzonków. Następnie trzonki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a kapelusze odstawić na bok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklij cebulę. Następnie dodać starte trzonki pieczarek i podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól

Kulinarne Przeboje
Pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce 1113

być tylko dodatkiem do dania? Oczywiście, że nie. Bardzo często udowadniam, to w moich kulinarnych propozycjach :) I tym razem mój pomysł okazał się smakowym sukcesem. Spróbujcie. Takie chrupiące pieczarki w delikatnie czosnkowej panierce możecie przygotować w kilka chwil i pozytywnie zaskoczycie swoją rodzinę lub gości. Zapraszam. Składniki: 7 średnich pieczarek 1/3 łyżeczki suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki szczypta(...)łyżeczka sosu czosnkowego Folwark 2 jajka klasy M bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia propozycja podania: garść roszponki i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki Przygotowanie: Pieczarki pozbawiamy ogonków i obieramy. Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy 1 czubatą łyżeczkę sosu czosnkowego, całość dokładnie łączymy widelcem. Następnie dodajemy suszoną bazylię, czarny mielony pieprz i słodką czerwoną paprykę

Słodkie okruszki
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 215

Znakomita Pita z Brązowej Mąki do tego Brązowe Pieczarki. Pierwszy raz spotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku i cebulki są rewelacyjne. Całość wzbogacone smakami chrupiącego kurczaka, warzyw i sosu słodko kwaśnego. Rewelacja. Polecam  Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami  Składniki: na 4 Porcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek(...)Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól, czosnek granulownany 1 ząbek czosnku  Sposób Przygotowania: Na początku bardzo aromatyczne brązowe pieczarki- ja robiłam je pierwszy raz. Pieczarki myjemy ale nie obieramy ze skórki! Pieczarki kroimy w grubsze plastry i pół plastry Cebulkę kroimy w plastry  Czosnek kroimy w kostkę

Gotowanie Patki
Sałatka w pieczarkach + film 131

Sałatka w pieczarkach będzie efektowną przekąską na zimno w sam raz na domowe imprezy. Wystarczy pokroić wszystkie składniki sałatki, przełożyć je do podpieczonych kapeluszy pieczarek i gotowe, spróbujcie sami. składniki na 8 pieczarek 8 najlepiej dużych pieczarek 4 pomidory koktajlowe 1/2 szklanki czarnych oliwek ok 3 łyżki masła 1 czerwona cebula 100 g sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek(...)gałązka natki pietruszki czarny mielony pieprz  sól przepis Nóżki pieczarek odcinamy, drobno kroimy i obsmażamy na odrobinie rozgrzanego masła a następnie zdejmujemy z ognia. Kapelusze pieczarek przekładamy do formy do pieczenia i do każdej pieczarki wkładamy trochę masła. Pieczarki zapiekamy w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku około 15 minut. Czerwoną cebulę drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze części

Smakowite Dania
Kotlety grzybowe świąteczne z szybkowaru 183

dodałam świeżych ziół, które według mnie delikatnie wzbogacają aromat potrawy, nic jej nie ujmując. Jeśli wolisz smak czysto grzybowy, po prostu je pomiń. Kotlety grzybowe ozdobione smażoną pieczarką i sosem grzybowym. Gotowane suszone grzyby Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 15 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 5 (3 kotlecików na porcję) JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI(...)Kotlety grzybowe Składniki 40 g suszonych grzybów (ja użyłam borowiki szlachetne), ugotuj według przepisu Gotujemy suszone grzyby w szybkowarze , z dodatkiem soli i pieprzu w ziarnach 9 pieczarek, obierz i pokrój każdą na 8 części 1 cebula, obierz i drobno posiekaj 1 - 2 bułki (ja użyłam ciabatty), namocz w wodzie i dobrze odciśnij 1 ząbek czosnku

Szybko Szybkowar

Proponowane wyszukiwania