No dobra, to nie będzie tradycyjnie śniadaniowy post! Powody są dwa. Po pierwsze na śniadanie jedliśmy chleb upieczony w ramach blogowego pieczenia i post mogę opublikować
Dzieje kuchennej WiewióryOto i spóźnione Środowe Rybki!!! to takie smakowite smarowidło prosto z wrześniowej KUCHNI. Proste w przygotowaniu i bardzo ale to bardzo pyszne!!! A skąd u mnie
Dzieje kuchennej WiewióryLubicie ziemniaki??? przyznam, że ja bardzo. Owszem mam fazy na ryż czy kasze, lubię też makarony ale ziemniaki mogę jeść ze wszystkim i zawsze czego przykładem
Dzieje kuchennej WiewióryTo kolejna propozycja ciepło kanapkowa wg Jamiego Olivera. U mnie na lekki obiad zjedzony w spokoju podczas snu Syncia, u autora na śniadanie, dla mnie chyba
Dzieje kuchennej WiewióryWiem, wiem, robię sobie z gęby cholewę! miał być przepis wczoraj ale nie dali mi, no nie dali!Przepis na te pyszne bezglutenowe placuszki znalazłam u
Dzieje kuchennej WiewióryCukinia na surowo ? Czemu nie.Tu starta na duzych oczkach tarki, w polaczeniu z ryzem odrobina, soku z cytryny,soli,pieprzu i oliwy z oliwek tworzy smakowite
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzis przedstawiam wspaniale warzywo, bo i smaczne i bardzo zdrowe.Swietne na surowo-cieniutenko pokrojone ze swoim specyficznym anyzkowym smakiem.Komu ten smak nie odpowiada,wystarczy upiec fenkula
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Te smaczne kotleciki z lososia wprowadza do waszej kuchni troche azjatyckich klimatow.Sprawi to dodatek imbiru,sosu rybnego,sezamu i oczywiscie sosu z orzeszkow ziemnych.Jesli jedliscie ten
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Niezwykle proste,szybkie ,zdrowe i bardzo smaczne danie z udzialem lososia.Jesli lubicie tajskie klimaty to danie jest dla Was idealne.To kuchnia pelna ryb i owocow morza.Podstawa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tak podana rybe mozna spokojnie wlaczyc do swiatecznego menu,bo nie tylko wyglada niezwykle dekoracyjnie ale i smakuje doskonale.Losos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon szparagowy w pelni.Oto moja szparagowa propozycja, wiosenny flammkuchen z zielonymi szparagami i fososiem.Przepis na tradycyjny flammkuchen znajdziesz tutaj:klik.Dzisiejsza wersja jest z pelnoziarnistej maki orkiszowej.Ma
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli znudzil Cie losos tradycyjnie pieczony w piekarniku lub na patelni,po prostu posiekaj go i zrob pyszne kotleciki mielone.Kotleciki sa latwe i szybkie do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Moze warto zamienic niesmiertelna karkowke,zeberka,czy kielbaski na grillowanego lososia.Jestem pewna,ze cieszylby sie powodzeniem na kazdym ogrodowym przyjeciu .Jest to mieso,ktore dosc latwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Miałam ochotę na takie danie już jakiś czas temu i właśnie z myślą o nim zakupiłam serek ricotta, któremu jednak nie dane było towarzystwo ziemniaczków i
Zdrowa Kuchnia Sowy