z jagodami - 7023 przepisów (strona:21/469)

Sernik jagodowy z białą czekoladą 141

Włoszczowa )  1 szklanka cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g białej czekolady 150 g śmietanki 30% 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g jagód Frużelina jagodowa: 200 g jagód 30 ml wody 1/4 szklanki cukru 1,5 płaskiej łyżeczki żelatyny + odrobina wody  1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + odrobina wody Wykonanie sernika jagodowego: 1. Biszkopty rozkruszyć w malakserze(...)miski. Miskę ustawić na garnku z parującą wodą i czekać, aż czekolada się rozpuści. Płynną czekoladę dodać do masy serowej - dobrze połączyć składniki. Na koniec do masy serowej dodać jagody, delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką - nie miksować. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę

kolorowotorcikowo
Jagodowa panna cotta 135

cudownie jest delektować się włoską pysznością w polskich smakach lata! Jagodowa panna cotta Potrzebujesz: 200g jagód 3 łyżki soku z cytryny 60g cukru 300ml śmietanki kremówki (30%) 100ml mleka 3 łyżeczki żelatyny w proszku/ 3 listki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Dodatkowo: cząstki brzoskwini jagody listki melisy lub mięty Sposób przyrządzenia: 1. W małym rondelku zagotuj jagody z cukrem i sokiem z cytryny. 2. Gorące jagody zblenduj. 3. Żelatynę zalej wodą i odczekaj, aż napęcznieje. 4. W drugim rondelku umieść śmietankę z mlekiem- doprowadź do wrzenia i zdejmij z palnika. 5. Do gorącej śmietanki dodaj napęczniałą żelatynę- wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się. 6. Dodaj zmiksowane jagody, wymieszaj i rozlej do salaterek- wystudź w temperaturze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jagodzianki-bułeczki z jagodami 575

kawałki. Ciasto powinno byc puszyste i lekko odchodzić od ścianek naczynia. Przykryj folia i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Jagody wymieszaj z cukrem i ziemniaczaną mąką. Podziel ciasto na 18 kawałków. Na każdy ułóż po czubatej łyżce jagód i zwin. Formę o wielkości 35 cm x 45 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż bułeczki na blasze(...)wyrośnięte. Wyjmij bułeczki z piekarnika i ostudź. Uwielbiam jeść jagodzianki lekko przestudzone. Sa wtedy najlepsze! Bułeczki można zamrozić.         Spara Spara The post Jagodzianki-bułeczki z jagodami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Desery jogurtowo-jagodowe 116

śniadaniowych Cenos Jagody do posypania na wierzch Sposób przygotowania: Jogurt naturalny łączmy z miodem, połowę jogurtu odlewamy, do pozostałego dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy blenderem na gładką masę. Do czterech szklaneczek wlewamy jogurt zmiksowany z jagodami, wykładamy połowę płatków, wykładamy pozostały jogurt. Na wierzchu układamy pozostałe płatki i jagody

Bajeczna Kuchnia
Jagodowy sernik na zimno 194

Wybieram się dziś do lasu na jagody. Jestem ciekawa, jakie będą tegoroczne zbiory. Mam ochotę na pierogi, babeczki, ciasto jogurtowe... i wszystko z jagodami oczywiście... A jeśli coś zostanie, to i sernik na zimno będzie! Zdziwiłam się bardzo, gdy przeglądając przepisy na blogu nie odnalazłam tego sernika. Ostatnio bratowa nawet wspominała ten sernik i pytała o przepis(...)ziemniaczanej masa serowa: 500g twarogu półtłustego (zmielonego trzykrotnie) 200ml jogurtu naturalnego (może być grecki) 200ml śmietanki 30% 50ml mleka 3/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny (z górką) 1 szklanka jagód 1 galaretka jagodowa albo o smaku owoców leśnych Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Żółtka utrzeć na biało z cukrem, delikatnie połączyć z białkami. Mąki wymieszać, wsypać do masy

Obiad gotowy
Naleśniki z twarogiem i jagodami ... czyli bieszczadzki deser 200

cukier puder - do posypania naleśników Farsz: Część jagód, czyli 200 g wrzucamy do blendera, dodajemy cukier waniliowy i miksujemy ok. 20 sekund. Do miski wkładamy twaróg i dodajemy zblendowane jagody - całość mieszamy łyżką. W drugiej misce ubijamy mikserem kremówkę "na sztywno". Obie miski wkładamy do lodówki. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w misce - odstawiamy(...)przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię za pomocą chochelki i smażymy z obu stron cienkie naleśniki. Usmażone naleśniki układamy na talerzu. Naleśniki faszerujemy twarogiem z jagodami - zawijamy. Śmietanę wkładamy do strzykawki cukierniczej i dekorujemy naleśniki. Gotowe danie posypujemy jagodami i cukrem pudrem

Alutka-Gotuje
Ciasto Drożdżowe z Jagodami i Serem 208

przepyszne ciast o, które przywądz i myślą i smakiem uw ielbiane przez wielu "jagodzianki". D elikatne, puszyste, rozpływające się w ustach c iasto drożdżowe w połączeniu z aromatycznymi jagodami i aksamitnym serem tworzy smakowity wypiek, któremu nie spos ób się oprzeć . . Ciasto Drożdżowe z Jagodami i Serem - Składniki: Ciasto: 2 szklank i mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżk i masła ok. 5 łyże k cukru pudru cukier waniliowy ok. 3 5 0 g jagód Kruszonka:   1 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 115 g masła odrobina soli Ciasto Drożdżowe z Jagodami i Serem - Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy. Rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę cukru, 3 łyżki mąki - dokładnie mieszamy

Słodka Strona
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 146

właśnie takimi spokojnymi wieczorami, na balkonie chwytamy w usta słodkie kawałki tarty budyniowej z jagodami. Cóż bardziej kojarzy się z letnią końcówką lipca, jak nie jagody? :) Tarta budyniowa z jagodami i sosem z białej czekolady Potrzebujesz: Na ciasto:   200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie(...)Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.  Całość: 1. Na spód tarty wyłóż krem budyniowy. 2. Na wierzch wyłóż umyte i osączone jagody. 3. Schłodź w lodówce min. 2h 4. Tartę podawaj polaną odrobiną sosu z białej czekolady. SMACZNEGO

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pierogi z jagodami 140

świecie. Najlepiej robić je w sezonie kiedy mamy dostęp do świeżych owoców, ale poza sezonem nie warto sobie odmawiać tego smakołyku i można użyć owoców mrożonych. Pierogi z jagodami zawsze przypominają i wspaniałe i beztroskie dzieciństwo, kiedy zawsze babcia mi je przygotowywała. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 300g mąki pszennej 200 ml gorącej wody szczypta soli(...)podsypana mąką stolnice i ugniatamy aż wyrobimy ciasto. Ciasto nie może kleić się do ręki. Gotowe odstawiamy na ok. 30 minut. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); Świeże jagody myjemy i wykładamy na ręcznik papierowy żeby odsączyć dokładnie wodę. Osuszone należy opruszyć 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Ciasto należy rozwałkować i wykrawamy małą szklanką kółka. Pierożki nadziewamy przygotowanymi owocami. Składamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Owocowo-owsiane batony i chrupiąca zielona soja od Artisan Grains :) 169

także często ujrzysz całe pestki dyni czy jagody goji. Konsystencja jest w sam raz, nie za miękki i nie za twardy. Podsumowując, przepyszny! Jeden z lepszych jaki jadłam! Należy zaznaczyć, że batonik jest bez dodatku cukru, pszenicy, natomiast jest źródłem białka. Owocowo-owsiany baton z nasionami chia i jagodami  rodzynki (30%) * daktyle (23%) * płatki owsiane(...)pestki dyni * morele * koncentrat soku cytrynowego  * aromat  Pierwsze co poczułam po otwarciu opakowania to przesłodki, jagodowy aromat. W smaku baton jest bardzo słodki, z wyczuwalnym akcentem jagód. Chrupki sojowe chrupią w ustach. Mimo, że nasionek chia jest zaledwie 5% to są one bardzo widoczne, w postaci całych ziarenek. Konsystencja mięciutka i chyba najmiększa spośród wszystkich. Podsumowując, batonik bardzo

Zdrowie na języku :P
Omlet z piekarnika z jagodami i brzoskwiniami / Blueberry peach oven pancake 200

razem przedstawiam okrutnie przepyszny omlet z jagodami i brzoskwiniami, który robi się dosłownie w kilka chwil. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Omlet z piekarnika z jagodami i brzoskwiniami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki masła 3/4 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 4 jajka starta skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka ekstraktu(...)naleśnikowego. Wyjmij patelnię z piekarnika i wysmaruj jego brzegi roztopionym w nim masłem, a jego nadmiar przelej do ciasta i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na dno naczynia brzoskwinie i jagody, polej całość ciastem i włóż do piekarnika. Piecz przez około 25 minut, do ładnego zarumienienia. Pokrój na ćwiartki i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! English version Blueberry peach oven pancake

karmelowy
Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką / Cherry and blueberry cream tart with streusel 214

jako deser dla całej rodziny. Wiśnie w sezonie swobodnie można zamienić na czereśnie a jagody leśne na borówkę amerykańską. Tarta ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a najsmaczniejsza jest po schłodzeniu, polecam! Scroll down for recipe in English Kremowa tarta z wiśniami i jagodami z kruszonką (8-10 porcji) Składniki na tartę: 1 porcja ciasta na tarty(...)celu przygotowania kruszonki w średniej misce wymieszaj cukier i mąkę, po czym dodaj masło. Wymieszaj całość rozgniatając palcami masło, aż powstanie typowa kruszonka. Włóż do podpieczonego spodu wiśnie i jagody i zalej je przygotowanym kremem i posyp górę równomiernie kruszonką. Włóż tartę do piekarnika i piecz przez 20 minut, po czym owiń brzegi tarty folią aluminiową. Piecz kolejne

karmelowy
Sernik jagodowy na spodzie z granoli 150

jagód* Blueberries curd (Krem jagodowy): 3/4 szklanki cukru 100 gram rozpuszczonego masła 3 jajka 1/3 szklanki soku z jagód* Dodatkowo: 200 gram jagód i borówek do dekoracji *Jagody miksuję na mus w malakserze i przecieram przez gęste sito. Mus jagodowy wykorzystuję do masy serowej, natomiast powstały sok do kremu jagodowego. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Granolę miksuję(...)oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik umieszczam w lodówce i chłodzę kilka godzin a najlepiej całą noc. Sok z jagód, masło, cukier i jajka roztrzepuję i podgrzewam na wolnym ogniu przez

Mango Papaja
Koktajl z jeżyn, jagód i porzeczek 120

pogłębiać. Chyba kończy sprzęt swój żywot, przerobił dziesiątki tysięcy zdjęć... To już nie może czekać, czas oddać go... Zuzi ;) Składniki: 1/2 litra jeżyn 1/2 szkl, czarnej porzeczki 1/2 szkl. jagód (mogą być borówki) 400 g kefiru naturalnego (najlepiej 0%) 2 płaskie łyżki cukru* Sposób przygotowania: Owoce dokładnie płuczemy i pozbawiamy zanieczyszczeń, przekładamy do blendera. Wlewamy kefir i dodajemy cukier (opcjonalnie

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania