Latem na stołach królować powinny nasze sezonowe polskie owoce. Ja dodaję je gdzie tylko się da, a często cały mój posiłek to po prostu duża miska
Kasia SarnaJest to chyba pierwszy koktajl na ciepło jaki zrobiłam. Na chłodniejsze jesienne wieczory idealny :) Ma aksamitną konsystencję, a dodatek przypraw nadaje rozgrzewającego aromatu. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaTo danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »
Kasia SarnaPrzeważnie w sobotę robię duże zakupy spożywcze na targu, ale tym razem w weekend miałam niemal pustą lodówkę. Poniższa surówka powstała po prostu z tego, co
Kasia SarnaTaki obiad zrobicie szybko i szybko zniknie z talerzy. Tarta jest widowiskowa i bardzo smaczna. W dni krótkie - jeszcze krótkie i chłodne taki obiad dobrze zrobi
Moje Małe CzarowaniePumpkin Spice Latte pierwszy raz piłam w tym roku w popularnej sieciówce. Okazało się, że zrobienie jej w domu to niewiele pracy. Najpierw przygotowałam syrop dyniowy
Pasja SmakuSezon dyniowy jeszcze w pełni, także mam dla Was propozycję na mini pierożki, takie na jeden raz, wypełnione dobrze doprawionym farszem o pięknej słonecznej barwie
Czerwona PorzeczkaKolejne tradycyjnie danie kuchni chilijskiej. Dosłownie oznacza Fasolę z wodzami (lejcami). Chłopi jedli tą potrawę w czasach niedostatku, kiedy nie było zbyt dużo mięsa. Tym sposobem
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyGryczane (biszkoptowe) placki dyniowe z miodem i gorzką czekoladą, z figą i malinami Nie mogę mówić tu o kolejnym "spotkaniu bloggerów" bo to
More food, love and dreamsMłody zielony jęczmień, hit tej wiosny stosowany przez wiele osób na odchudzanie a ja ? po co stosuję? Młody jęczmień jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych
Moje Małe CzarowanieCzy robicie własną, domową granolę i do tego zdrową i pachnącą owocami które kochacie ? ja tak robię. Te sklepowe granole pełne E - coś po prostu mi
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zdrowy, pełnoziarnisty chleb nadziany dużą ilością ziaren. Smakuje rewelacyjnie! Przepis znalazłam w książce Kingi Paruzel, którą dostałam jakiś czas temu od
Marta Gotuje