Dyniowe piernikowe gofry z ricottą i miodem Nowa gofrownica (od Mikołaja oczywiście, a nie od rodziców xd ^^). Trzeba było wypróbować ;) Zdecydowanie udane, grubiutkie
More food, love and dreamsDzień dobry!Wręczacie swoim bliskim jadalne prezenty? Dzisiaj przepis, który idealnie nadaje się na jadalny prezent. Wystarczy nalać go do ładnej butelki, udekorować bilecikiem czy wstążką
Pora coś zjeśćbiszkoptowy omlet dyniowo-cynamonowy z twarożkiem i miodeminspiracjaA teraz w ciepłych skarpetach, starej bluzie i z kubkiem cherbaty w dłoniach zaczynam długi weekend :3A listą rzeczy
More food, love and dreamsDyniowe kukurydziane kluski "leniwe"* z masłem i cukrem trzcinowym;jogurtem naturalnym(potem)*z ziemniakami i mąką kukurydzianą Robione z tydzień temu w wersji obiadowej
More food, love and dreamsDyniowe ricotta hotcakes z kajmakiemLubię taką jesień.
More food, love and dreamsDyniowy omlet owsiany z kremem orzechowo-bananowym**banan rozgnieciony z masłem orzechowymCzasami potrzeba nam po prostu drugiej osoby. Kogoś przy kim poczujemy się dobrze, ramienia
More food, love and dreamsDyniowy budyń z bananem i gorzką czekoladąGorąca miseczka, kubek kawy i nic więcej mi nie potrzeba w taką pogodę.Zakupy udane, teatr też, dzień
More food, love and dreamsScones* z ziołami, mozarellą i suszonymi pomidorami;pomidory, keczup*lekko dynioweNiee, wcale ich trochę nie spiekłam, gdzie tam, ale tak to jest robić 1000 rzeczy na
More food, love and dreamsDyniowa pieczona owsianka* z gruszką i kremówką, cukrem trzcinowym;jogurt naturalny *przepis podlinkowany, jedyne zmiany to kremówka zamiast mleka,cukier na wierzch i gruszka
More food, love and dreamsDyniowa owsianka z jagodami goji, daktylami i pekanami;jogurtem naturalnym Robiliście już coś z jarmużu? Nigdy go nie jedliście(piliście?). Zajrzyjcie tutaj. :)A jutro
More food, love and dreamsDyniowo-kokosowe serniczki z patelni z borówkami i miodem(potem)Zauważyłam, że konsystencja serniczków w dużej mierze zależy jednak od twarogu, nie wiem, czemu
More food, love and dreamsNo i wraz z Darią i jej Gotowaniem z Formułą dotarliśmy niemal do mety. Austin, Teksas jest naszym dzisiejszym przystankiem. I wiecie co? Straszliwie ciężko było
Gotuj z Blue Raven1. Wszystkie składniki obieramy i kroimy w kostkę 2. Podsmażamy na oliwie kilka minut 3. Zalewamy bulionem 4. Gotujemy pod przykryciem do miękkości 5. Miksujemy
DiteczWitamy w kolejne, niedzielne popołudnie. W taką słotę jaka jest za oknem nikomu z nas nie chce się wyściubiać nosa z domu. Najlepiej zamknąć się w
Symfonia SmakówPowiem tylko ze ciasto jest genialne, mąż zażyczył sobie takiego codziennie. Nie dość ze proste, to genialne w swej prostocie, lekkie, wilgotne, pachnące i do tego
Bernika - moj kulinarny pamietnik