wyroby domowe - 1835 przepisów (strona:47/123)

Domowy serek ziołowy (na jogurtach) 176

Domowy serek ziołowy (na jogurtach). Idealny na śniadanie, prosty w przygotowaniu, lekki serek ziołowy. Moja rodzina go uwielbia. Taki serek bardzo często gości na naszym stole

Słodkie okruszki
Pasztet drobiowy w boczku 141

Obalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień. Moja rodzinka zajadała się

PatiGotuje
Domowy makaron z truskawkami 150

Lato w Irlandii trwa od maja do lipca, więc teraz mamy… lato w pełni. A skoro lato, to pora na truskawki – najlepsze owoce pod słońcem, ale

mojewypiekiinietylko
KURCZAK, BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM MIELONYM + FILMIK 129

Kurczak nadziewany mięsem jest idealny jako dodatek do pieczywa, można go również podać na ciepło, z sosem  jako danie obiadowe. Jest bardzo smaczny, polecam. 

Kulinarne Fantazje Marioli
SURÓWKA Z KAPUSTY do słoików bez gotowania 247

Surówka z kapusty do słoików bez gotowania fot. Moja Książka Kucharska Surówka z kapusty. Przepis na surówkę z kapusty obiadową - do słoików, bez gotowania. Prosty przepis

Moja Książka Kucharska
Rzodkiewki kiszone 113

W polskiej tradycji kulinarnej produkty kiszone są obecne od lat. Ze względu na tani i łatwy koszt produkcji, kiszenie to metoda powszechnie stosowana na całym świecie

mojewypiekiinietylko
Batoniki z granoli 144

Granola (słowo ang. pochodzące z włoskiego zdrobnienie od grano: zboże, pszenica) – mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców i cukru (lub miodu), pieczona do chrupkości. Podawana

mojewypiekiinietylko
Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami 151

Ze względu na proces obróbki termicznej wyróżnia się trzy rodzaje pierogów : gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami

mojewypiekiinietylko
Nocny chleb pieczony w garnku rzymskim 185

Chleb jest jednym z najstarszych, a zarazem najczęściej spożywanym pokarmem na świecie. Towarzyszy nam od zarania dziejów. Był częstym gościem na stołach starożytnych Egipcjan oraz Greków

mojewypiekiinietylko
Lody bananowo orzechowe z polewą czekoladową 151

W zasadzie lody kojarzą się z latem, słońcem, upałem, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby można też było delektować się tym przysmakiem w sezonie zimowym

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pączki 176

Za każdym razem, gdy testuję nowy przepis słyszę słowa mojego męża: „To są najlepsze pączki jakie zrobiłaś”. Przyznam, że poprzednie – pączki z ziemniakami były rzeczywiście wspaniałe

mojewypiekiinietylko
Najlepsze pierogi ruskie 174

„Wiele osób może zastanawiać się, dlaczego pierogi są narodową potrawą polską , skoro nie wywodzą się nawet z Europy, tylko z Azji. Jednak jeśli prześledzi się

mojewypiekiinietylko
Rogale drożdżowe z mlekiem w proszku 160

Rogale, bułki, bułeczki z marmoladą, serem, owocami, makiem… i nie tylko. Z tego przepisu wychodzą najlepsze wypieki drożdżowe. Można piec z nadzieniem lub bez, wykorzystać na

mojewypiekiinietylko
Drobiowa mozaika z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą 120

Wystarczy kilka składników aby wyczarować smaczną wędlinę do chleba. Taką mozaikę można zjeść też na ciepło na obiad np. z sosem śmietanowym lub kurkowym. Przepis powstał

Ewa w kuchni