Flaki 321Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 łyżka przyprawy do flaków 1 łyżka majeranku 1/2
czarrna od kuchni
Policzki wołowe 317Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól
czarrna od kuchni
Ossobuco z dynią i kurkami 216Ossobuco to jedno z tych dań, które na myśl przywodzi upalne wakacje górzystej w Lombardii. Najbardziej znaną wersją tego dania z giczy cielęcej jest ossobuco alla
Słodki Kompromis
Rolada śląska 2605Typowe danie kuchni śląskiej, oczywiście mowa o roladzie śląskiej wypełnionej po brzegi kiełbasą, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim
magiczna kuchnia Kasi
Stek z masłem ziołowym 227Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SZYBKA I BARDZO SMACZNA SAŁATKA ZE SCHABU 260Do wykonania tej sałatki potrzebujemy 4-5 plastrów usmażonego schabu. Ja wykorzystuję zazwyczaj ten od obiadu, smażę wtedy go trochę więcej i robię z niego
Walijskie Pichcenie
Gniazda makaronowe bolognese 235Czy myśleliście już jakie przekąski przygotujecie na Sylwestra ze znajomymi czy rodziną? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu to polecam zrobić inną wersje spaghetti bolognese, czyli w
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos na wędzonej golonce 260My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bigos na wędzonej golonce – aromatyczny i pyyyszny. Bigos pierwszy raz pojawił się wśród naszych przodków (około XV), w ramach …
My Blueberry Corner
Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ? 276Cóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja smaku. Jednak ich
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czebureki - tatarskie pierogi 254A może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wołowina na ostrrro 312Dania na ostro rzadko goszczą na moim stole, głównie ze względu na mojego przedszkolaka ale od czasu do czasu robię coś specjalnie dla rodziców . Oto jedno
Mama z miasta
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 290Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości
Karo in the Kitchen
Krokiety z wołowiną i pieczarkowym sosem 249W świątecznym ferworze trzeba również coś niecoś zjeść. Proponuję łatwy i smaczny obiad , krokiety z wołowiną i pieczarkowym sosem. Krokiety z wołowiną w świątecznej odsłonie. Do
codojedzenia
Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca 410Ryż basmati jest to rodzaj ryżu długoziarnistego, używanego głównie w Indiach i Pakistanie. Ma delikatną strukturę i charakterystyczny smak. Gotuje się go około 10 minut bez
Jaglusia
Bitki wołowe w pysznym sosie z miodem 287Bardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko
Kuchnia Pokoleń