wołowina - 6514 przepisów (strona:315/435)

Meksykańskie koszyczki z tortilli 244

Uff… już dawno nic nie pisałem. Co tu dużo mówić, przy nowo narodzonym dziecku czas zap****la jak przed maturą. Albo jeszcze szybciej. Nie mniej

manslogblog
Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą 210

Zimową, obiadową i głodną porą, sama myśl o BURGERACH Z... Artykuł Burgery z gorgonzolą i czerwoną kapustą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Flaki 209

Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 łyżka przyprawy do flaków 1 łyżka majeranku 1/2

czarrna od kuchni
Policzki wołowe 215

Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól

czarrna od kuchni
Ossobuco z dynią i kurkami 166

Ossobuco to jedno z tych dań, które na myśl przywodzi upalne wakacje górzystej w Lombardii. Najbardziej znaną wersją tego dania z giczy cielęcej jest ossobuco alla

Słodki Kompromis
Rolada śląska 2540

Typowe danie kuchni śląskiej, oczywiście mowa o roladzie śląskiej wypełnionej  po brzegi kiełbasą, boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim 

magiczna kuchnia Kasi
Stek z masłem ziołowym 147

Może nie wszyscy, ale część z nas z przyjemnością zjadała by perfekcyjnie zrobionego steka. Jednak aby odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z mięsem 135

Mięso z rosołu czasami mrożę, i gdy uzbiera się większa porcja, przygotowuję krokiety, paszteciki lub pasty do chleba. Tym razem mięso zużyłam do farszu na pierogi

Czerwień i błękit
SZYBKA I BARDZO SMACZNA SAŁATKA ZE SCHABU 211

Do wykonania tej sałatki potrzebujemy 4-5 plastrów usmażonego schabu.  Ja wykorzystuję zazwyczaj ten od obiadu, smażę wtedy go trochę więcej i robię z niego

Walijskie Pichcenie
Gniazda makaronowe bolognese 163

Czy myśleliście już jakie przekąski przygotujecie na Sylwestra ze znajomymi czy rodziną? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu to polecam zrobić inną wersje spaghetti bolognese, czyli w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bigos na wędzonej golonce 163

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bigos na wędzonej golonce – aromatyczny i pyyyszny. Bigos pierwszy raz pojawił się wśród naszych przodków (około XV), w ramach …

My Blueberry Corner
Stek wołowy - z jakiego mięsa, jak usmażyć ? 206

Cóż może być smaczniejszego od kawałka soczystego, odpowiednio usmażonego mięsa doprawionego solą, pieprzem i ewentualnie ulubionymi ziołami ? Podpowiem - niewiele :) Steki wołowe to kwintesencja smaku. Jednak ich

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czebureki - tatarskie pierogi 190

A może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wołowina na ostrrro 218

Dania na ostro rzadko goszczą na moim stole, głównie ze względu na mojego przedszkolaka ale od czasu do czasu robię coś specjalnie dla rodziców . Oto jedno

Mama z miasta
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 201

Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości

Karo in the Kitchen