wołowina - 6514 przepisów (strona:171/435)

Gołąbki z kapusty kiszonej 175

gołąbki z kapusty kiszonej! Gołąbki najlepiej smakują w połączeniu z pomidorowym sosem i ziemniakami. Przepis na gołąbki z kapusty kiszonej. Składniki: 1 główka kiszonej kapusty 500 g mielonej wołowiny 2 cebule 2 woreczki po 100 g ryżu Sól, pieprz i majeranek do smaku Olej rzepakowy do skropienia bulion warzywny Jak przygotować gołąbki z kiszonej kapusty? Na początku gotujemy ryż

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 149

smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny. Mięso z indyka jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs, więc takie roladki to zdrowsza alternatywa dla zrazów czy innych dań z mięsa czerwonego. Dodatkowo zamiast smażyć

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 149

smakują na zimno jako wędlina do pieczywa. Roladki są delikatne w smaku, a to dzięki temu, że przygotowane zostały z mięsa indyczego, które jest dużo lżejsze od wieprzowiny czy wołowiny. Mięso z indyka jest chude i uznawane za jedno z najzdrowszych mięs, więc takie roladki to zdrowsza alternatywa dla zrazów czy innych dań z mięsa czerwonego. Dodatkowo zamiast smażyć

Kuchnia MagdaLeny
Bałkańskie smakołyki z grilla - Bubamara 138

każdego na diecie wege. Ale oczywiście mięsa było coraz więcej... i więcej, a od aromatów i wspaniale przypieczonej skorki aż kręciło się w głowie! Bardzo polecam skrzydełka faszerowane siekaną wołowiną, wybitne są także żeberka... ale królem wieczoru było niezaprzeczalnie świńskie udko! Nie zabrakło też orzeźwiających i kolorowych drinków i koktajli oraz wyśmienitego deseru, na który zawsze najbardziej czekam. Mimo ograniczonej

Cooking Monster
Gulasz z jagnięciny 120

gdyż kamoun to używana przez arabów nazwa kuminu (kminu rzymskiego). Oryginalna kamounia jest robiona z jagnięciny z podrobami i doprawia się ją kuminem. Taki gulasz można przygotować również z wołowiny. Piotrek ostatnio regularnie przynosi do domu jagnięcinę, którą ja ochoczo przygotowuję w swojej nowej kuchni. Polecam też przepis na grillowane kotlety z jagnięciny z kostką! Pomyślałam, że gulasz jagnięcy może

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czarne żeberka po warmińsku podane z marchwią i ziemniakami 152

wieku całkowicie zdominowała kuchnia , kultura i zwyczaje Republiki Francuskiej. Wśród potraw jednak nie zapomniano o polskich daniach narodowych. Gotowano wonne zupy i pieczono soczyste mięsa. Podstawą były kiełbasy, dziczyzna, wołowina i mięsa duszone. Dziś zajrzymy do kuchni Warmii i przyjrzymy się pysznemu daniu z tego regionu. Mięso jest soczyste, aromatyczne i bardzo pyszne. Żeberka wieprzowe z Warmii i marchew

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 189

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej

w mojej kuchni
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 197

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej

mojej kuchni
Masło rzodkiewkowe 181

białym winie –  krewetki w sosie pomidorowym z wódką –  zupa rybna z owocami morza –  ZUPA BOUILLABAISSE –  krewetki w białym winie –  przepis na ośmiornicę –  wołowina duszona w ciemnym piwie MASŁO RZODKIEWKOWE Przygotowanie : ok 10 minut Składniki: – 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki) – pęczek rzodkiewek – 6-10 rzodkiewek

nietylkopasta.pl
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 110

dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena na półce była 5 zł, ale jak się okazało

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Spaghetti z cukini z pulpecikami 130

przepisem z Gimmesomeoven.com Polecamy więcej przepisów Niedzielnego Kucharza na makarony warzywne . Składniki: 3 małe cukinie lub 2 średniej Garść listków bazylii ½ szklanki tartego parmezanu Na pulpeciki 200 g mielonej wołowiny lub indyka/kurczaka 6 łyżek tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka granulowanego czosnku ½ łyżeczki soli Szczypta kminu rzymskiego 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki soli Sos marinara

Niedzielny kucharz
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 185

stać. Po drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie ), a nawet mieloną wołowiną. Metoda przygotowywania jest taka sama: panierujemy kotlety, smażymy, zapiekamy. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na indyka pod parmezanem. Filet z indyka doskonale sprawdza się w tej roli, gdyż zapieczony w sosie marinara

Niedzielny kucharz
Sos chrzanowy 127

chrzanowy jest wspaniałym dodatkiem zarówno na zimno np. do jajka, lub na ciepło do zrazików mielonych,czy gotowanej wołowiny. Dziś przygotowałam go do zrazów wieprzowych i tagliatelle. SKŁADNIKI: zraziki: 0,40dag. mięsa mielonego przyprawy:sól,pieprz,majeranek cebula 2 ząbki czosnku sos: 1 mał kwaśna lub słodka (12%) śmietana 2-3 łyżki chrzanu 1-2 łyżek mąki pszennej WYKONANIE: mięso

Kuchnia Beaty
Zupa gołąbkowa z młodej kapusty z pulpecikami 158

podanych składników otrzymacie duży garnek tej pysznej zupki więc obiad na dwa dni macie z głowy ;) a na drugi dzień jest ona jeszcze smaczniejsza. Pulpeciki: 500 g mielonej wołowiny  jajko 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki (210g

Smakołyki Asi
Papryka faszerowana kaszą i serem typu feta 193

kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem dostarczanych składników odżywczych. Tym bardziej, że w dzisiejszych czasach mamy szeroki wybór kasz, różne rodzaje ryżu, a nawet nasiona

W kuchni Katie