wołowina - 6514 przepisów (strona:140/435)

Wołowe kofty z dodatkami 92

chrupiącą sałatą. Moje próbują imitować te pyszne, wspominane z wakacji, jest to całkiem dobra imitacja, brakuje tylko śródziemnomorskiej bryzy i ciepłej pogody, aby mieć pełny efekt. Ja postawiłam na wołowinę, łatwiej dostępną i równie pyszną w formie kofty. Do tego znane dodatki, jak i ten bardziej zaskakujący – marynowana na szybko rzodkiewka – słodko-kwaśna, chrupiąca, idealna. Składniki

Smaczna Strona
Owoce grillowane, jako doskonały dodatek do mięs serów i ryb 125

nabierze odpowiedniego aromatu. Grillowane owoce jako smaczny dodatek do mięs i ryb Owoce takie jak gruszki, jabłka, czy śliwki idealnie współgrają z różnego rodzaju mięsem. Może być to wołowina, mięso drobiowe lub ryba. Tu z pomocą przyjść mogą nam nam akcesoria do grillowania , jak choćby żeliwny kociołek, w którym przyrządzić możemy np. gulasz, czy różnego rodzaju zupy. A jeśli lubicie

Arbuziaki
Kakory – pieczone pierogi 123

zlepić. Składniki: Ciasto 500 g ziemniaków 150 g mąki ziemniaczanej 50-100 g mąki (typ 550 lub 650) 1 jajko Szczypta soli Białko do posmarowania Farsz 100 g mielonej wołowiny 100 g mielonego indyka (lub wieprzowiny) 1 żółtko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 4 łyżki bulionu lub wody 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Ragù Bolognese 109

Przygotowania – 180-200 minut Kraj Pochodzenia – Włochy Kalorie na porcję – 316 Białko – 25 Węglowodany – 6 Tłuszcze – 40 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Mielona wołowina 5 % tłuszczu – 450 gram Mielona wieprzowina – 400 gram Guanciale – 100 gram Oliwa Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 20 ml Cebula

RafalCook
Saltimbocca alla Romana 93

także w niektórych rejonach Grecji.  Tradycyjny przepis zawsze używa eskalopek cielęcych. Ale w Tratorriach można spotkać to danie z kurczakiem, z indykiem jak moje, a nawet z wołowiną. Jednak zawsze jest szałwia, prosciutto lub inna szynka, pieprz, sól, masło, oliwa z oliwek 😉 i białe wino. Często można też znaleźć Saltimbocca z dodatkami takimi jak kapary, karczochy, czy chociażby czerwona

RafalCook
Pasztet z mięs z rosołu - nasza domowa polityka zero waste 117

dzisiejszego przepisu. Marek gotuje rosół z dużej ilości mięsa i ze sporej liczby jego rodzajów. Najczęściej w garnku lądują wraz z warzywami 4 różne gatunki. Cała kura rosołowa, wołowina, kawałek gęsi lub kaczki oraz golonka z indyka. Taki wolniutko bulgoczący wywar daje później mnóstwo mięsa, które na wiele sposobów można przygotować jako dodatkowe danie. Czasem powstają z niego pierogi

I tu będę miała takie te
Gulasz meksykański z mięsem mielonym i kabaczkiem (chili) 94

niezbyt typowe dodatki do chili, ale w sezonie na cukinie i kabaczki, warto dodawać je do wielu dań - pasują prawie do wszystkiego:) Możecie tu wykorzystać ulubiony rodzaj mięsa - wieprzowinę, wołowinę albo chude mięso mielone z indyka lub kurczaka.  Gulasz meksykański z mięsem mielonym i kabaczkiem świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli lub ryżem. Jeśli Wasze chili będzie bardzo

Lekcje w kuchni
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 88

przepis na pyszny domowy sos śmietanowy z grzybami leśnymi, który przygotujesz w nie więcej niż 30 minut! Idealny jako dodatek do makaronu, kopytek, gołąbków, krokietów, a także wieprzowiny i wołowiny oraz oczywiście do domowych placków ziemniaczanych. Zobacz koniecznie jak zrobić doskonały, domowy sos grzybowy. Nasz przepis na kremowy sos grzybowy ze świeżych grzybów nie zawiera mąki, ani innych dodatków zagęszczających

Kuchnia Na Wypasie
Kofty z sosem tahini 74

stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jakie mięso najlepiej nadaje się na kofty z sosem tahini? W przypadku mięs najczęściej wykorzystuje się jagnięcinę, wołowinę lub wieprzowinę. Czasem spotyka się również wersje z drobiu z drobiu i ryb. Te dwa ostatnie rodzaje są bardzo chude, dlatego nie można ich piec zbyt długo, gdyż w przeciwnym

okolicepalnika.pl
Pulpeciki w sosie pomidorowo-śmietanowym z ogórkami 99

najbardziej lubicie, sprawdzi się tu na przykład większość ulubionych suszonych ziół.  Całość możecie doprawić ostrą lub wędzoną papryką. Wybierzcie też ulubione mięso na pulpeciki, pasuje tu mielona wieprzowina, wołowina, kurczak, indyk lub mięso mieszane. Ważne, by dobrze zrumienić mięso na patelni przed dodaniem pozostałych składników - to gwarantuje najlepszy smak sosu. Do sosu pomidorowo-śmietanowego dodałam tym razem kilka małych

Lekcje w kuchni
Bogactwo smaków, czyli kuchnia azjatycka 116

wodorosty są pysznym i zdrowym dodatkiem stosowanym często w japońskiej kuchni. Wykorzystuje się je często w sałatkach do ryb lub mięs. Sos ostrygowy – świetnie komponuje się z wieprzowiną i wołowiną. Podkreśla smak owoców morza, smażonego łososia, szpinaku czy szparagów. Jest także stosowany do przygotowywania marynaty. Mleko kokosowe. Na jego bazie często przygotowuje się treściwe zupy, sosy i desery. Sos sojowy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Najpopularniejsze rodzaje greckich potraw 105

smakuj Kiedy wrócisz z wycieczki po starożytnych ruinach Aten, wybierz się na spacer po jej ulicach i spróbuj pysznego jedzenia ulicznego w mieście. Souvlaki to popularne danie z grillowanej wołowiny, jagnięciny lub wieprzowiny podawane na okrągłej picie z sałatą, pomidorem i cebulą, a następnie zwinięte w rożek do zjedzenia podczas spaceru. Każda z Wysp Greckich jest wyjątkowa na swój sposób

codojedzenia
Hamburger z sosem z awokado po Portugalsku 101

słodko. Już marzę o podróży do tego niezwykłego miejsca. A dzisiaj zapraszam na smakowity hamburger po Portugalsku:)) Składniki 2 surowe kiełbaski( u mnie białe surowe) 200 g mielonej wołowiny 1 cebula, poszatkowana 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka soli pieprz 1 łyżeczka curry Sos z awokado

gotuj ze mną
Grzanki z ricottą – hitowy przepis z TikToka 91

FACEBOOKU Przepisy z TikToka nie należą do najbardziej skomplikowanych. Ale to nic dziwnego – nikt przecież nie oczekuje, że nastolatki, które stanowią 1/4 użytkowników tego serwisu, będą przygotowywać wołowinę Wellington. Więc zanim zaśmiejemy się pod nosem z nowego hitu, czyli grzanki z ricottą , to pomyślmy, że w ten sposób młodzi poznają kuchnię 🙂 I to już jest bardzo pozytywne zjawisko! Grzanki

Na-talerzu.pl
Kurczak tandoori 121

chyba najbardziej kojarzone z Indiami masło klarowane - ghee . Z mleka wytwarza się również najbardziej popularny indyjski ser -  paneer .  W Indiach, a szczególnie na północy nie je się wołowiny, ponieważ krowy są dla Hindusów święte. nie jada się tu także wieprzowiny, która z kolei zakazana jest przez Islam. 65% ludności tego obszaru to wegetarianie, dlatego też niezwykle popularne

Codzienne Gotowanie