wołowina - 6514 przepisów (strona:132/435)

Hamburger w wersji LCHF 84

cukinia średniej wielkości, około 300 g 50 g mąki migdałowej 30 g startego parmezanu 1 jajko olej kokosowy do smażenia Dodatki czerwona cebula karmelizowana zielona sałata Przyrządzenie Zmieloną wołowinę wymieszać z przyprawami, solą i startą cebulą. Uformować 2 hamburgery. Smażyć na rozgrzanej patelni. Kiedy hamburgery są już usmażone położyć krążki sera, aby nieco się rozpłynął. Cukinię pokroić w słupki

codojedzenia
Klopsiki a’la Strogonow 89

mniej tradycyjna, ale równie pyszna interpretacja przepisu – istotna zmiana, że zamiast kawałku mięsa mamy zgrabne klopsiki. Pyszny w każdej wersji. Składniki (na 4-5 dużych porcje): 400g mielonej wołowiny 400g mielonej wieprzowiny – użyłam łopatki 3 łyżki bułki tartej 1 duże jajko 1 duża cebula 250g pieczarek 4 ogórki kiszone około 500ml bulionu wołowego 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

Smaczna Strona
Rozszerzanie diety dziecka 92

owoce – najlepiej wybierać te sezonowe z własnego ogródka lub ze sprawdzonych źródeł; mięso i ryby – na początek chudsze jak np. indyk, kurczak, królik czy cielęcina, a następnie wołowina i wieprzowina. Jeśli chodzi o ryby najlepiej wybrać te świeże, a nie mrożone; produkty zbożowe – zarówno te bezglutenowe i glutenowe (nie ma potrzeby ograniczania w diecie dziecka glutenu jeśli

ProstePesto.pl
Patison w sosie serowym 98

koniec wsypałam tarty żółty ser, który sprawił, iż sos nabrał gęstszej konsystencji. Tak przygotowane danie podaję jako dodatek do smażonej ryby, lecz można je zaserwować z drobiem, wieprzowiną bądź wołowiną. Zachęcam Was do sięgnięcia po przepis na duszonego patisona w sosie serowym i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Duszony patison Składniki

MeCooks
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 106

winegretem, zieloną fasolkę szparagową lub najprostszą sałatkę z pomidora, ogórka i czerwonej cebuli z jogurtem greckim. Sprawdź też inne pomysły na rozgrzewający obiad: Leczo z cukinii Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Fasolka po bretońsku Lasagne bolognese Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym Drukuj Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

Na-talerzu.pl
Gulasz z karkówki 105

każdego dnia mięsnego dobrze jest wybrać mięso z odrobiną tłuszczu, w tym wypadku będzie to karkówka. Bowiem to właśnie tłuszcz jest najlepszym nośnikiem smaku. Mięso wieprzowe w przeciwieństwie do wołowiny dusimy znacznie krócej. Więc obiad przygotujecie w 45 – 60 minut. Ja przygotuję go z dodatkiem aromatycznych przypraw i marchewki, ale możecie swoją wersję wzbogacić o dodatek pietruszki, papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Barszczyk czerwony na wołowinie 110

Lubicie barszczyk czerwony? a do niego pyszne paszteciki? Jeśli odpowiedź brzmi tak to zapraszam do stołu na talerz pysznego barszczyku. Jak go zrobić? już dzielę się przepisem. Barszczyk na wołowinie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze przepisy na boczniaki 93

wyciśnięty z całej cytryny 4 łyżki oliwy koperek do dekoracji po upieczeniu 2 arkusze papieru do pieczenia i kawałek kuchennej nici lub 2 torebki do pieczenia Przepis na wołowinę z warzywami z piekarnika Mięso pokroić na kawałki, dodać oliwę, przyprawy i sok z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki. Warzywa podzielić na 2 porcje, dodać podzielone na pół mięso

Ugotowane pozamiatane
RalfChevalBurger 83

Cukier puder 2 łyżki Mąka 450 gram plus do posypania Masło miękkie 4 łyżki Jajko 2 sztuki plus 1 jajko do malowania Sezam do posypania RalfChevalBurger Bułeczki Brioche ⬆️ Mielona wołowina Bekon grubo krojony Miód Ser Cheddar Jajko Majonez Musztarda Dijon Sok z cytryny Czerwona cebula Szczypiorek Ogórki konserwowe w plastrach Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Spreparowanie Bułeczki

RafalCook
Meksykańskie tacos 97

przepis to inspirowane meksykańskimi smakami tacos, które rewelacyjnie sprawdzą się jako obiad, przekąska czy po prostu imprezowa przystawka. A do ich przygotowania potrzebujemy: 250 g mięsa mielonego (u mnie wołowina zmieszana z wieprzowiną), puszka czerwonej fasoli, mała puszka kukurydzy, 1 cebula, 30 g tartej mozzarelli, oliwa z oliwek, 400 g pomidorów krojonych, sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, natka pietruszki

Przepis na Dzień Dobry
Aloo gobi. Kalafior z ziemniakami po indyjsku 97

garść tych czarnych ziarenek. Sprawdź też inne pyszne przepisy na obiady kuchni świata: Tofu w sosie pomarańczowym Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym Lasagne bolognese Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Butter chicken – kurczak maślany Drukuj Aloo Gobi #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 85

Zapiekana cukinia wjechała na obiad. Cukinia zapiekana mięsem mielonym z wołowiny z dodatkiem pieczarek i aromatem ziół prowansalskich. Cukinia była w promocji! Zatem spodziewaj się tu niebawem kilku nowych potraw z cukinią ;) Nabyłam cukinie średniej wielkości, taką w sam raz do faszerowania i zapiekania. W sumie każda cukinia się do tego nada, ale taka […] The post Cukinia zapiekana

Eksperymentalnie.com
Paella z krewetkami i chorizo 110

przygotowania tego hiszpańskiego klasyku. Wystarczy dobra, nieprzywierająca patelnia z grubym dnem. Sprawdź też inne przepisy na dania z kuchni świata: Quesadilla z kurczakiem i warzywami Marokański tagine z wołowiny i ciecierzycy Menemen – turecka jajecznica Lasagne bolognese Butter chicken Drukuj Paella z krewetkami i chorizo #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user

Na-talerzu.pl
Sos z kurek przepis 134

świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tradycyjny, kremowy sos z kurek , to świetny przepis , który warto mieć pod ręką, ponieważ pasuje prawie do wszystkiego :) Można podawać go z makaronem, kurczakiem, wołowiną, plackami ziemniaczanymi ( przepis tutaj>>> ), gnocchi, ziemniakami z wody lub puree, duszonymi kotlecikami z polędwiczki wieprzowej albo kluskami śląskimi ( przepis tutaj>>> ). Ten sos kurkowy jest

Moja Książka Kucharska