włoskie - 2041 przepisów (strona:67/137)

Kakaowe muffinki z bananem 142

Kupiec 2 łyżeczki proszku do piezenia 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego (dość gęstego, użyłam Toli z biedronki) opcjonalnie garść rodzynek i garść pokrojonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki (oprócz banana) banana kroimy w drobną kostkę wykładamy po łyżce ciasta do silikonowych papilotek na ciasto kładziemy banana, a na to resztę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kuskus z kurczakiem i warzywami po włosku ;) 186

było fajnie;) byłam pod wrażeniem świątecznej  (wielkanocnej) ekspozycji, którą tam przygotowali (na dole możecie zobaczyć parę zdjęć:)) Składniki (1 porcja): pierś z kurczaka 250g warzyw na patelnię po włosku (dostępne w Biedronce, do paczki dodane są przyprawy, które potrzebne są do przepisu) 1/4 szklanki kaszy Kuskus firmy Kupiec (około 50g) sól, pieprz Sposób przygotowania (potrzebna będzie torebka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Piernikowe muffinki z fasoli 151

przyprawy do piernika 1 łyżka ciemnego kakao 2-3 łyżki miodu lub innego słodzidła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec garść rodzynek garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy, a następnie wrzucamy do blendera dodajemy pozostałe składniki (poza rodzynkami i orzechami) i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę na koniec dodajemy rodzynki i pokrojone

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Potreningowe ciastko 132

sponsorować lustrzanki? :) Składniki (jedno ciastko)/około 225kcal/: 10g  lnu mielonego firmy Oleofarm 10g płatków żytnich 10g czekoladowej odżywki białkowej  KULTURYSTA.COM 85% Whey Protein 5g orzechów włoskich 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy tak powstałą masę przekładamy na talerzyk i wstawiamy na około 2 minuty do mikrofali (jeśli jesteście przeciwnikami

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Owsiany pudding czyli pełnowartościowe i pyszne śniadanie 97

śniadanie Składniki (porcja)/całość około 466 kcal/: 40g płatków owsianych 12g chipsów kokosowych eko FRESANO lub wiórków kokosowych 10g orzechów ziemnych lub 9g masła orzechowego 7g orzechów włoskich  30g chudego twarożku  50 g dojrzałego banana 5g  kakao mocno odtłuszczone BIO Fresano   0,25-0,5 łyżeczki cynamonu pół szklanki gorącego mleka Sposób przygotowania: Płatki mielimy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnowartościowa jaglana pychota 110

treningu ;) Składniki /porcja około 475 kcal,bez owoców/: 40g kaszy jaglanej firmy Kupiec 10g  chipsów kokosowych eko FRESANO   lub wiórków kokosowych 10g orzechów ziemnych 7g orzechów włoskich 60g chudego twarogu duże jajko cynamon jako dodatek świeży ananas i banan Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy i odstawiamy, do blendera wrzucamy kokos, orzechy, mielimy oddzielnie blendujemy twaróg z jakiem na gładką

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Błyskawiczna sałatka z malinami 129

zasadzie można zastąpić innymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami). Wystarczy 10 minut i super przekąska do pracy gotowa. pół główki sałaty lodowej 20 dag malin 15 dag orzechów: laskowych i włoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut aż smaki

Humanistka w kuchni
Extra Vergine Olio Terre Rosse – recenzja 249

Dobra oliwa, to nie tylko efekt tłoczenia. Oliwa to produkt. Liczy się etykieta, butelka, opakowanie. Zaprojektowane niedbale nie przyciągną naszego spojrzenia, nie zwrócą uwagi na to

Bon Ton Italia
¡Viva España! Edycja II - Zapraszam do udziału w akcji! 170

Zrodzona z burzliwej historii Półwyspu Iberyjskiego, niosąca ze sobą wpływy wielu kultur, wykorzystująca na równi dary morza, jak i bogactwa lądu, la cocina espaniola dorównuje smakiem bardziej znanym kuchniom włoskiej czy francuskiej. Kuchnia hiszpańska oferuje wspaniałe, przepełnione słońcem potrawy i nietypowe połączenia składników (np. kiełbasa chorizo i owoce morza), warto więc poznać ją nieco bliżej. Rok temu udało nam się

Chilli Czosnek i Oliwa
Pyszne babeczki bananowo-orzechowe 175

czekoladę, orzechy, krówki itp. Wtedy możliwe, że trzeba byłoby piec je chwilę dłużej. Składniki na ok 12 babeczek: 1 czubata szklanka mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów laskowych lub włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki drobnego cukru 1 jajko 1 dojrzały banan  1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem albo rozdrobnić blenderem. Dodać olej

Ze smakiem i z pasją
Rogaliki z masą orzechową 196

brzegi, zachęca do chrupania :) Składniki: - 250 g margaryny - 200 g jogurtu naturalnego - 350 g mąki nadzienie - 300 ml mleka - 100 g cukru pudru - 300 g mielonych orzechów włoskich - 2 łyżki rumu Przygotowanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy mielone orzechy i gotujemy na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy rumem i odstawiamy do schłodzenia. Margarynę siekamy z mąką

Zainspirowana w kuchni
Kurczak z papryką po węgiersku 261

Były już u nas m.in. kurczaki po francusku i po włosku, teraz czas na coś z kuchni węgierskiej. Ale czy mimo wszystko patrząc na tytuł przepisu (albo nawet zdjęcie) nie przychodzi Wam teraz na myśl kurczak w peperonacie ? Jeśli tak, skojarzenie wcale nie jest od rzeczy. Nawet większość kluczowych składników się zgadza! Nie mniej jednak sposób wykonania jest mimo wszystko

Kulinarna Pokusa
Pierogi z selera z nadzieniem grzybowo-orzechowym i musem marchewkowym z chipsami z jabłka 170

przygotowania tego dania w domu i oczywiście do skorzystania z oferty szkoleń w Centrum Kulinarnym w Chorzowie. Naprawdę warto! Składniki: seler 50 g grzybów leśnych 10 g orzechów włoskich 2 szalotki 50 g sera ricotta 200 g marchewki 50 ml mleka curry w proszku 20 g musztardy świeże chili 50 g jabłka 10 g cukru pudru kwiaty i zioła

Smakowity Blog Kulinarny
Stromboli – zawijana pizza 196

Moja wariacja na temat tej włoskiej potrawy, nazywanej również kanapką na gorąco. Nadzienie można dowolnie zmodyfikować, ja akurat miałam ochotę na takie serowo-pomidorowe. Składniki: Ciasto opakowanie suchych drożdży 240 ml wody w temp. Pokojowej 500 g mąki pszennej grubo mielonej (Typ 740) 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Nadzienie: mały słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka oliwy sól, pieprz, zioła

e-PrzepisyKulinarne
Dlaczego nie ma sensu jechać na wakacje do Włoch z biurem podróży? 231

przez biura. Nawet jeżeli nie znamy języków obcych, damy sobie radę. Nie powinniśmy bać się kontaktu z drugim człowiekiem. Bezpośrednią rozmową choćby migową możemy wiele załatwić, a korzystając z włoskiej gościnności jeszcze więcej wynegocjować. Cena. Samodzielny wyjazd to wydatek kilkanaście – kilkadziesiąt procent mniejszy od tego zorganizowanego. Nieważne, czy mamy wypchany portfel, czy chcemy jak najtańszej przygody – zawsze jesteśmy

Bon Ton Italia