włoskie - 2041 przepisów (strona:118/137)

Focaccia z oliwkami 172

Przy okazji wspólnego blogowego wrześniowego pieczenia piekłyśmy chleb oliwkowy. Chleb bardzo nam smakował, zachował świeżość nawet 3 dni po upieczeniu. Postanowiłam więc ponownie

Kulinarne przygody Gatity
Pizza hawajska 182

Po internetowej lekturze i wymianie kulinarnych doświadczeń jak się z tą wbrew pozorom delikatną materią obchodzić, dojrzałam do zakupu kamienia do pieczenia. Wahałam się tylko czy

Kulinarne przygody Gatity
Risotto z kurczakiem 353

Lubię risotto ! Niezależnie od tego z jakich składników zostało wykonane zawsze mi smakuje. Czasami jako dodatek wystarczą 2 główne składniki, innym razem można się bardziej rozwinąć

Kulinarne przygody Gatity
Kokardki w sosie szpinakowym z ricottą 164

Kuchnia fusion... co to jest ? Z czym to się je ? Ilu kucharzy, tyle różnorakich propozycji. Teoria mówi, że  jest to łączenie ze sobą

Kulinarne przygody Gatity
Zielona pizza ze szparagami 177

Czy ktoś coś mówił, że ostatnio tylko szparagi i szparagi... ? -). Sezon na te pyszne warzywa w pełni, więc nie mogę się powstrzymać ! Dzisiaj szparagi w nowej

Kulinarne przygody Gatity
Makaron rigatoni z pesto z Mangolda 162

Za oknem nadal upalne lato, więc dziś na obiad będzie danie, które nie wymaga zbyt dużo czasu spędzonego  w kuchni. Jego przygotowanie

Kulinarne przygody Gatity
Koreczki z pomidorków i mozzarelli 183

Składniki (18 koreczków): 18 pomidorków koktajlowych 9 małych kulek mozzarelli 9 listków świeżej bazylii sos balsamiczny +18 wykałaczek Przygotowanie: Pomidorki i kulki mozzarelli kroimy na połówki

My Culinary Art
Festa dell’Uva, Vò 2014- Festiwal Wina 122

Wzgórza Euganejskie( Colli Euganei)  z powulkaniczną glebą, to idealne miejsce  na plantacje winogron. Nie bez powodu ich zbocza- pomiędzy wioskami, willami i kościołami- porastają

Mia Cucina Sofieta
Minipizze z tortilli 238

I znowu przepis Pani Anny Starmach z książki "Pyszne 25" :) Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na

My Culinary Art
Krem czosnkowy wg Anny Starmach 307

Jeżeli nie jesteś wampirem, ten krem Ci posmakuje:) Przepis znalazłam w książce "Pyszne 25" Anny Starmach. Podobno leczy przeziębienia, dodaje energii i odstrasza niechcianych gości ;) Zapraszam

My Culinary Art
Cannelloni w dwóch smakach 192

Dzisiaj miałem  małe rozdwojenie jaźni - nie mogłem się zdecydować, na jaki farsz do cannelloni mam ochotę. Znalazłem rozwiązanie iście salomonowe - zrobiłem oba farsze i powstało

Wyprawy kulinarne
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą 167

Składniki (dla 4 osób): 4 duże pomidory (najlepiej gruntowe), pokrojone w kostkę 2 cebule, drobno posiekane 1 łyżka oliwy 1 łyżka koncentratu (niekoniecznie) 1 ząbek czosnku

My Culinary Art
LASAGNE ZE SZPINAKIEM, KURCZAKIEM I SEROWYM BESZAMELEM – 4,80 zł 670

Aksamitny w smaku szpinak, aromatycznie pikantny kurczak oraz przyjemnie serowy beszamel, a to wszystko zamknięte w płatach makaronu. Te elementy tworzą przepyszną lasagne – danie nieco pracochłonne

Nerds Kitchen
Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym 360

Szybkie danie, które na pewno wam posmakuje :) Mój ukochany ucieszył się, że przygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną

My Culinary Art
Wytrawne ciastka alpejskie 196

Sylwester. Przede wszystkim składam więc wszystkim czytelnikom i sympatykom Bloga "Wyprawy Kulinarne" najlepsze życzenia szczęśliwego nowego roku, sukcesów na polu kulinarnym, a także osobistym i zawodowym

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania