się na przepis krokietów z wafli . Od razu wiedziałam, że muszę je zrobić i naprawdę szczerze polecam. W mojej kuchni na pewno jeszcze się pojawią, może przygotuje je na Wigilię i tym przepisem zaskoczę swoich bliskich. Krokiety z wafli przygotowuje się o wiele szybciej niż te tradycyjne, ponieważ nie musimy smażyć wcześniej naleśników. Zatem przygotowanie pysznych krokietów nie jest już
Gotuj z Prezesemprzy tym bardzo smaczne połączenie, które myślę, że warto wypróbować. Śledzie po kaszubsku można przechowywać w chłodnym miejscu przez około tydzień. Dlatego możemy je przygotować na kilka dni przed Wigilią, a potem tylko wyjąć z lodówki. Jeśli szukacie nowych pomysłów na śledzie i chcecie zaskoczyć swoich bliskich to bardzo polecam i zapraszam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na śledzie
Gotuj z Prezesemdrodze. Jako że bardzo lubię ten rodzaj przystawek, pomyślałam sobie, że jeśli skoro nie w tym, to może w następnym roku, gdy to tym razem ja będę przygotowywać wigilię i gościć u siebie rodzinę, podejmę zaproszonych smacznym śledzikiem. Tak mi się marzy… Zwykłe płaty śledziowe w oleju wykorzystałam do przygotowanie przekąski na świąteczną nutę. Dodatek żurawiny, cynamonu i gałki
Raj dla Podniebieniakonkurować z powszechnie znaną i lubianą rybą po grecku to właśnie dorsz po japońsku jest idealnym kandydatem. Dorsz po japońsku to potrwa prosta, pyszna i zdrowa. Course Dinner, Wigilia Cuisine Japanese Keyword Dorsz, Ryba, Kiszonki Prep Time 40 minutes Cook Time 30 minutes Servings 4 Author Globus Kulinarny Ingredients Dorsz polędwica – 500g Ogórki konserwowe – 3 sztuki Papryka konserwowa czerwona
globuskulinarnydrodze. Jako że bardzo lubię ten rodzaj przystawek, pomyślałam sobie, że jeśli skoro nie w tym, to może w następnym roku, gdy to tym razem ja będę przygotowywać wigilię i gościć u siebie rodzinę, podejmę zaproszonych smacznym śledzikiem. Tak mi się marzy… Zwykłe płaty śledziowe w oleju wykorzystałam do przygotowanie przekąski na świąteczną nutę. Dodatek żurawiny, cynamonu i gałki
Raj dla Podniebieniaśledź smakował, musimy mieć bardzo dobrą kwaśną śmietanę, ogórki kiszone domowej roboty , bardzo słodkie jabłka i czerwoną cebulę, aby smaki doskonale się równoważyły. Tego śledzia szykujemy dzień wcześniej przed Wigilią, przed Sylwestrem, aby smaki się przegryzły. Podane z kromką chleba czy też z ziemniakami w mundurkach smakują doskonale np. podczas wigilijnej kolacji. W tym przepisie można wykorzystać śledzie solone, wymoczone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUszka z grzybami – uszka wigilijne Bez jakiego dania nie wyobrażacie sobie Wigilii? U nas obowiązkowo muszą być uszka z grzybami i czerwony barszcz. Takie wigilijne uszka pływające w dobrze doprawionym barszczu to podstawa. Dziś dzielę się z Wami sprawdzonym przepisem na uszka z grzybami. Farsz jest pyszny i prosty, przygotowany na bazie dobrych, leśnych grzybów. Z ciastem dobrze się
Słodkie okruszki