Zupa szczawiowa kojarzy mi się nieodmiennie z dzieciństwem. Jej kwaskowaty smak nieco przypomina żurek ale jest świeższy i bardziej wyrazisty. Do tego cieszy wiosenną zielenią
Pyry na GazW moim notatniku „młoda kapusta” jest notka, którą nazwałam „odpowiedniki przepisów z kapusty”. I są tam te wszystkie gołąbki, surówki, itp. Przeglądałam
KardamonovySchab w sosie własnym. Mięso w sosie własnym to najprostszy sposób na przygotowanie mięsa w pysznym sosie. Na blogu jest już przepis na żeberka w sosie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRoladki wieprzowe, schabowe ze szpinakiem i serem mozzarellą, panierowane, smażone. 4 kotlety schabowe, 250 -300 g oczyszczonych liści szpinaku, 1 łyżka masła do szpinaku, 2 ząbki
królestwo garówPieczona łopatka wieprzowa Przepis na soczystą łopatkę wieprzową. Pieczona łopatka wieprzowa do chleba i na obiad to jedno z naszych ulubionych dań. Zapewniam, że warto ją
Cztery FajeryŻeberka w młodej kapuście Korzystacie z sezonu na młodą kapustę ? Jeśli próbowaliście już mojej pysznej zupy z młodej kapusty z pulpecikami , polecam również żeberka w
Lekcje w kuchniDo mojej kuchni zawitały suszone pomidory firmy Ponti. A suszone pomidory to ja uwielbiam w różnych daniach ale i same lubie podjadać. Z udziłem tych pomidorków
Monia miesza i gotujeSzaszłyki wieprzowe . Szaszłyki z łopatki wieprzowej w starannie dobranej marynacie z boczkiem, papryką, cukinią i czerwoną cebulą. Klasyczna potrawa na letniego grilla. Czas przygotowania :
karolgotujeDziś zaserwowałam pulpety w sosie koperkowym. Składniki: Mielona łopatka (ok 0,7kg) 2lyzki bułki tartej 2 łyżki wody Pęczek kopru Marchew Mąka do oprószenia
Kulinarne blogowanieDziś dzielę się z Wami prosty przepis na mięso z szynkowaru, a dokładnie karkówkę z boczkiem. Bo nie ma to jak swojskie wyroby
magiczna kuchnia KasiPyszny i aromatyczny schab wieprzowy z kością z grilla. Idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na doskonałe grillowane mięso. Proste składniki i bardzo łatwy, a
Kuchnia Na WypasieCo zrobić, aby polędwiczki wieprzowe były miękkie i soczyste? Przede wszystkim krótka obróbka termiczna! Wystarczy je obsmażyć i do piekarnika na 15 minut. Odpowiednio doprawiony sos
Poezja smakuTe zrazy są pieczone, a nie duszone, dlatego nie wymagają sznurowania, które zabiera sporo czasu. W środku klasycznie nadziane boczkiem, ogórkiem i cebulką, a wszystkie smaki
Kulinarna Polska