Zupa warzywna z mnóstwem świeżych sezonowych warzyw. Moja zupa ma w swoim skladzie żółtą i zieloną fasolkę szparagową, jest też kalafior, młoda marchewka, pietruszka oraz młode
To co lubię - gotuję i polecamOzory wieprzowe to rarytas dla kochających podroby. Po raz pierwszy jadłam je w karczmie i bardzo mi posmakowały, postanowiłam przygotowywać je w domu sama. Smakiem przypominają
Pieprzyć z FantazjąSajgonki to jedne z wielu najpopularniejszych dań azjatyckich. Chyba każdy je próbował i większość lubi. Sajgonki to nazwa używana w Polsce, w Wietnamie nazywane są nem
Oryginalny smakPikantny boczek z habanero w słoiczku - dzięki sterylizacji w szybkowarze ma smarowną konsystencję. Jeśli lubicie pikantne jedzenie, będzie Wam smakował. W opracowaniu tego wpisu wykorzystałam przepis
Kocham..lubię..gotuję..Małe, okrągłe ziemniaczki oraz mięso mielone w lodówce aż się prosiły, by przygotować z nich takie właśnie szaszłyki. Osobiście widziałabym tutaj jeszcze dodatek pieczarki lub czerwonej
Smaki Na TalerzuPrzepyszne burgery z soczystą wołowiną, grillowaną cebulą, chrupiącym boczkiem, serem cheddar, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i sosem. Niebo w gębie! Idealnie sprawdzą się na obiad lub
Oryginalny smakWęgierski gulasz z kociołka to tradycyjnie węgierskie danie narodowe.Gulasz jest pyszny, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Ten niesamowity smak gulaszu zapada głęboko w sercu i pamięci
Smaczne Potrawy1,5 kg karkówki 1,5 szkl wina czerwonego 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 150 g pieczarek 1 czerwona papryka sól pieprz pieprz ziołowy
Gotowanie jest łatweSkładniki: ok. 800 g schabu 2 duże cebule 3 kolorowe papryki 2 marchewki 3/4 kg ziemniaków 1 średnia cukinia 3 duże pomidory 1 mały koncentrat pomidorowy
czarrna od kuchniLubimy faszerowane warzywa więc znowu coś zmieszałam. Zmieliłam łopatkę i wymieszałam z kaszą bulgur oraz szpinakiem, który miałam zamrożony. Takim pysznym farszem nadziałam cukinie oraz papryki
Monia miesza i gotujeLato, wakacje to czas grillowania i palenia ognisk. Nie ma nic przyjemniejszego jak przygotowywanie posiłku na wolnym powietrzu nad kontrolowanym ogniem. Potrawa przechodzi zapachem dymu z
Kulinarne przemysleniaPapryka w towarzystwie pomidorów to zdecydowanie jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Z tego też powodu już przed przygotowaniem tego dania wiedziałam, że będzie mi ono
Smaki Na TalerzuCiasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna 500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g
Kulinarne przygodyPyszne kotlety z karkówki. Wypróbowany przepis na pyszne i soczyste kotlety z karkówki. Zobacz, co zrobić, żeby kotlety karkowe były miękkie. Prosty przepis
Moja Książka KucharskaGołąbki kto ich chociaż raz w życiu nie jadł. Jedni uwielbiają, inni tak sobie lub wcale. Co gospodyni to inny przepis na nie. Można je przygotować
królestwo garów